MovSer

All about movies and series

Avengers: Endgame 4K Blu-ray anmeldelse Avengers: Endgame 4K Blu-ray anmeldelse
UHD 4K Blu-ray anmeldelse  Dansk udgivelse: 5/9-2019 ‘Avengers: Endgame’, 2019, 2h 50m, Anthony & Joe Russo  Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Mark... Avengers: Endgame 4K Blu-ray anmeldelse

UHD 4K Blu-ray anmeldelse 

Dansk udgivelse: 5/9-2019

‘Avengers: Endgame’, 2019, 2h 50m, Anthony & Joe Russo 

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Bradley Cooper, Karen Gillan, Josh Brolin 

“En æra hos Marvel slutter” 

Og et nyt kapitel begynder. Avengers-trilogien har været godt kørende siden 2012 med adskillige stand-alone film påklistret midt imellem det hele. Og med ‘Endgame’ sluttes der af med et brag af maner i den vel nok mest sentimentale tilføjelse af dem alle. I et clusterfuck af Hollywood’s mest genkendte stjerner, er vi atter engang samlet med dem alle. Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow, Hawkeye, Thanos og et resterende register så langt øjet rækker.  

Her fungerer ‘Endgame’ som 2. del og fortsættelse til sidste års ‘Infinity War’ hvor Thanos’ tyranni fik fatale konsekvenser og udslettede det halve af menneskeheden- og helte. Vi følger nu vores originale hold af tilbagestående Avengers i en kamp om at finde hoved og hale i hele situationen, hvor de desperat forsøger at komme videre i livet, og ligge hele tragedien bag sig samt venner, familie og kollegaer som nu er forvandlet til stjernestøv. Men da Paul Rudd’s nerveprovokerende Ant-Man kommer ind i billedet med en løsning i form af tidsrejse, må drastiske midler tages i brug. 

Avengers-holdet må enten risikere at gå tilbage i tiden og vende om på den brutale realitet til det bedre, eller accepterer virkeligheden som den er. Steve Rogers rådgiver nu folk som har mistet deres kære og forsøger at give dem forhåbninger om en bedre fremtid. Tony Stark er gået i eksil med sin kone og datter dybt ude i skoven væk fra alt og alle. Thor har udviklet seriøs depression. Clint Barton er gået berserk efter svar om sin families pludselig forsvinden og Natalie Romanoff er håbløst fortabt i verdens nuværende situation hvor Thanos er forsvundet sporløst ud i det store kosmos.

Dette er i sandhed en film, dedikeret til følelser og indre dæmoner som er rart og forfriskende på samme tid inden for superhelte-agendaen. Vores kære helte befinder sig på et sønderknust niveau, hvor de oprigtigt er sårbare og ikke bærer rundt på en hård og skudsikker facade. Derfor bliver det da også vældig interessant at se dem lege med tidsrejse, hvor vi bliver taget helt tilbage til begivenhederne i “Avengers” set i lys af nye perspektiver oven på deres nye skrøbelige identiteter. Og det føles i det lange løb heldigvis ikke så repetitiv, men i det hele taget som en midtedel, hvor vores helte kan tage ordentligt afsked med fortiden på hver sin måde og gå både en bedrøvelig samt opløftende fremtid i møde. 

Her er det ligeledes at “Endgame” brillerer med underholdende action og humor mikset sammen de helt rigtige steder. Ant-Man og Thor er helt igennem oplagte og de stærkeste lod i den kategori, som tager komikken i egne hænder. Undervejs i fortiden går det da også for alvor op for en at denne film i sandhed tilhører Captain America og Tony Starks’ arcs. Specielt er det forløsende at se Tony møde sin far i fortiden, hvor en dybtfølt afsked finder sted, som markerer en helt igennem længselsfuld afrunding. Captain America går ligeledes sin inderste begærlighed i møde i den mest tilfredsstillende slutning på en saga som man kunne forestille sig. 

Vurdering:

Thanos forbliver dog i skyggen, og får overraskende minimal spilletid på skærmen. Derfor føles klimakset desværre hverken medrivende eller fyldestgørende hvilket skyldes en alt for brat begyndelse for vores antagonist, og det bringer tilskueren ud af kurs når “Endgame” skal runde sine svimlende 2 timer og 50 minutter af. Men “Endgame” er klar i mælet om sit endelige, og dette er i det hele taget en film der handler om hvad vores helte må ofre rent moralsk. Og som det sidste skud på stammen, inden en ny fase og generation overtager faklen fra disse Avengers, så har det været underholdende og solidt fra start til slut. All hail Marvel. 

 

Indhold: 

 • Bestående af 3 diske (4K UHD Disk, filmen, engelsk version) (Blu-ray disk, filmen) (Blu-ray bonus disk).

Ekstra materiale:

 • Audio commentary, play movie with intro by directors Joe and Anthony Russo 
 • Remembering Stan Lee
 • Setting the tone: Casting Robert Downey Jr.
 • A Man out of Time: Creating Captain America 
 • Black Widow: Whatever it takes
 • The Russo Brothers: Journey to Endgame 
 • The Women of the MCU
 • Bro Thor 
 • Gag Reel 
 • Deleted Scenes

HVORFOR KØBE DEN PÅ 4K?

Dette er en knivskarp udgave af filmen, eftersom opløsning er dobbelt så god. Ofte tog jeg mig selv i at ligge mærke til små detaljer som skægstubbe på vores helte, hvor realistisk virkeligt det så ud. Det var nærmest som om at de stak ud efter mig. Selv de mindste detaljer som blade og regn, var så skarpt at jeg nærmest kunne fornemme og mærke det på egen krop. Allerede fra start af, vidste jeg at oplevelsen ville føles ny, oven på en forbedring af kvalitet. Og det er virkelig en film af denne kaliber, hvor det kommer til sin ret, at eje den i bedste kvalitet som muligt.

Her er det velsagtens ikke nødvendigt at nævne at samtlige actionscener går op i en højere enhed, som trumfer enhver lørdag aften for drengene. Dette efterfulgt af specs såsom; 7.1.4 Dolby Atmos på 4K skiven, samt den medfølgende 2160p opløsning – så lyd og billede går virkelig hånd i hånd. En værdig tilføjelse til reolen, det til trods for at man må tage til takke med engelske undertekster, og at der desværre ikke følger danske undertekster med på 4K skiven. Den skal man desværre finde på den medfølgende almindelige Blu-ray skive. Men som en trøst, kan man fryde sig i en masse ekstramateriale, hvor vi får et blik bagom produktionen, den lange rejse, slettede scener og alverdens andre goder. 

 

 

Spread the love

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.