MovSer

All about movies and series

Harley Quinn fester videre i 4K, og DU er inviteret til festorgiet i Birds of Prey. Men hun f##cker med ekstramaterialet! Harley Quinn fester videre i 4K, og DU er inviteret til festorgiet i Birds of Prey. Men hun f##cker med ekstramaterialet!
Harley Quinn har flere farvepaletter end naturens regnbuer, der bør pierces igennem nåleøjet via 4K formatet. Tør du "diske" op? Harley Quinn fester videre i 4K, og DU er inviteret til festorgiet i Birds of Prey. Men hun f##cker med ekstramaterialet!

“Ingenting og festfyld” sang C.V. Jørgensen i 1979 og det var desværre sådan en “enig” presse og specielt publikum fik sat en stopper for videre efterfølgere og sikkert også instruktøren Cathy Yans karriere.

Jeg var og ER dog stadig én af JA sigerne til denne festperle, der nu er ude i 4K formatet. Men skal vi lige a la Danmarks Radio starte med en genudsendelse, med min stærkt positive biografanmeldelse?

Anmeldelse: Charmerende Harley Quinn holder anarkiet ved live i Gotham.

Filmen er nu ude på 4K disk, så jeg ville lige finde ud af om værket tåler gensyn eller om festen er blevet til en tung “hangover”.

Plottet og fortællingen er en tyndbenet undskyldning for festligt ramasjang knald, men Margot Robbie er stadig en “bat-shit” herlighed af Riot Girrrl proportioner.

Filmen, som desværre stadig besidder den fulde titel: Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn(pyh), er baseret på DC-tegneserierne af samme navn og har Margot Robbie tilbage i rollen som Harley Quinn, efter hendes aldominans i David Ayers “selvmordstruende” Suicide Squad fra 2016.

Da Jokeren og Harley Quinn er gået fra hinanden, mister Harley sin immunitet i Gotham, og hun har pludselig alle byens forbrydere, der har et udestående med hende, på nakken.

Herunder den farlige gangster Roman Sionis aka Black Mask. Men hun kan måske redde sig selv, hvis hun hjælper ham med at finde en særlig diamant? Ja TYNDT plot!

Det fører hende til teenageren og lommetyven Cass, og sammen med tre andre “udskuds” kvinder danner Harley et umage firkløver i kampen mod Roman(og for kvinderollens selvstændighed?).

Harley Quinn er kendt fra Batman-universet og optrådte for første gang i ‘Batman: The Animated Series’ i 1992.

Margot Robbie er selv idemageren bag at få ‘Birds of Prey’ til det store lærred. Den Oscar-nominerede skuespiller fungerer således også selv som producer på filmen, som bringer flere populære kvindelige DC-karakterer til live, herunder Black Canary og Huntress.

Punk it up, Bat-shit Bitch!

Jeg er stort set stadig enig med min tidligere anmeldelse, da jeg stadig føler filmen er en rigtig værdig “flick” i DC universet, modsat Zack Snyders rædselsfulde DC “trilogi”: Man of Steel 2014, Batman Vs. Superman: Dawn of Justice 2016 og Justice League 2017, uanset hvor mange Snyder cuts der end må dukke op af disse “herligheder”!.

For mig indeholder DC universet kun og altså KUN:

Richard Donners udgaver af Superman filmene Superman: The Movie 1978 og Superman på nye eventyr 1980.

Tim Burton Batman filmene: Batman 1989 og Batman vender tilbage 1992.

Christopher Nolans Batman trilogi 2005-2012.

Todd Phillips Joker 2019.

Og så denne: Cathy Yans Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn(IGEN pyh).

Stik mig det 4K BOKSsæt Warner og DC! Gerne før Robert Pattinson ifører sig det sorte spandex.

Nej ikke DENNE, i klap hoveder!

Så selv om Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn(det er SIDSTE gang, venner!)nok mere er en parentes i DC universet er det stadig “one hell of a break”.

Men skal vi se på ekstramaterialet?

Så er der gang i rygklapperierne igen!.

Ikke i samme målestok som hos en Steven Spielberg film, men typisk for en Warner Bros. udgivelse er det hele “bare så godt”.

Filmens box office fiasko bliver naturligvis ikke nævnt, Margot Robbie klarer selv de fleste stunts, det hele var et “drømmeprojekt” osv.

Jeg savnede nogle “origin stories” omkring tilblivelsen af Harley Quinn karakteren fra tegnerne og idemændene hos DC. Hverken ophavsmændene til original karakteren Paul Dini og Bruce Timm bliver interviewet og hvad med dig Margot Robbie, hvornår stødte du først på tegneserien?

Hvilken original historie er den bedste osv?. Bare et helt “normalt” nørd spørgsmål vil vi her på TheMovser sige.

Hvad er det Harley Quinn karakteren kan, hvad var ønskerne omkring filmens tilblivelse?

Der bliver heller ikke gået i “nørd” dybden omkring Black Mask karakteren.

Det bedste ved ekstramaterialet er interviewet med setdesigneren K.K. Barrett. Han er en farverig karakter der tidligere har lavet setdesigns på film som Being John Malkovich, Where the Wild Things Are og Her, så det er en setdesigner der ved hvor der skal sættes ind. Har man set Birds of Prey ved man også at det visuelle har en større hovedrolle.

Manuskriptforfatteren Christina Hodson er den store “skurk” her, for hendes manuskript er da lige til “the trash can”, så hun er næsten undgået på interview fronten. At vide hun står for den fremtidige The Flash og den kommende Batgirl film, er for mig en gåde.

Man kan ved afspilning af filmen se den i et såkaldt “Birds eye view mode”, hvor der sporadisk “poppes” op med informationer omkring castings, effekter, tøjvalget og lignende. En feature jeg tvivler bliver set mere end én gang.

Det tekniske:

Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn blev “skudt” i 3.4K resolution så har man en 4K afspiller, bliver billedkvaliteten altså deraf, så det hele glimter noget mere. Der medfølger en blu ray disk, hvor også ekstra materialet befinder sig. Så kan man selv ved selvsyn sammenligne billedkvaliteten. Der forbedres med en skarphed, sprødhed og specielt ved farvenuancerne er det tydeligt at det er 4K disken der “spiller”, specielt under HDR afspilning. Dette gælder ikke bare ved slutscenerne i den nedlagte fornøjelsespark, men også ved filmens mange mere mørke scener. Det hele “poppes” bedre ud af skærmen, check selv ved det glittede tøjvalg og “confetti” kampen. Èn af de bedre 4K oplevelser jeg har “scannet”.

Lydmikset er ofte noget uforudsigeligt, der ikke giver Dolby Atmos lydsporet tid til “overarbejde”,  og er ikke det mest fantastiske lydmix jeg har oplevet, men det får “arbejdet” gjort fint uden problemer. 7.1. lydmikset lyder nærmest identientisk. Dialogen går også fint igennem, men en demo disk til Hifi klubbens lydanlæg bliver det ikke, til trods for det punkede lydspor.

Show me that goddamn egg-sandwich!

Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn er modsat Todd Phillips Joker, en sanse eksplosion af confetti, ustyrlige punkprinsesser og en masse farverig fest, der ikke prøver at være mere end den er. Men Margot Robbie er stadig FANTASTISK i hovedrollen, og jeg håber ikke filmen bliver en sidste solo svanesang.

Harley slutter filmen med at sætte tænderne i denne lækre æggesandwich, men ligesom sådan én skal den nydes i små doser og ikke bestå af et hovedmåltid, som Joker f.eks. var det.

Men filmen har stadig min festlige anbefaling, specielt i 4K hvilket Harley naturligvis skal ses i!.

Velbekomme!

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.