MovSer

All about movies and series

Kong Skull Island Kong Skull Island
Nogle ELSKER dem (I do), nemlig ‘kaijū’ (Monster) film. Men lad os slå fast med det samme: de sidste årtier er det begrænset hvor... Kong Skull Island

Nogle ELSKER dem (I do), nemlig ‘kaijū’ (Monster) film. Men lad os slå fast med det samme: de sidste årtier er det begrænset hvor gode Hollywood producerede monster film har været. Instruktør Gareth Edwards instruede den udemærkede og nok bedste Hollywood produceret Godzilla film til dato.

Nu er det dog Kongs tid til at få spotlight. Det abelignende Monster, der inspirerede Japanerne til at skabe Kaiju universet med Godzilla i spidsen. Der er kørt det store skyts i stilling, til at skabe noget virkelig stort. Man har castet den ene store skuespiller efter den anden, hvor nogle af tidens mest hotte skuespillere, Brie Larson og Tom Hiddleston, er øverst på rollelisten.

Manuskriptet er skrevet af samme mand der skrev manuskript til Godzilla (2014), den forholdsvis uerfarne Max Borenstein. Det er dog ikke eneste uerfarne blad, som Legendary films har valgt (hvilket de sjældent ikke er bange for bruge). Som instruktør har man satset på Jordan Vogt-Roberts, det store spørgsmål kan de levere varen? Ja, til dels

Glimrende setup, men der mangler noget

Der er grænser for, hvor meget nyt man kan skabe uden at fjerne for meget af Kongs dna. Heldigvis har man beholdt nogle af de ydre rammer og de ændringer man har lavet, giver for det meste god mening. Specielt med tanke på, hvad der skal ske senere hen efter denne film.

Det er dog ikke uden ofringer! For nu kommer vi til en af filmens største svagheder: der er for mange hovedpersoner der aldrig får lov til at retfærdiggøre deres tilstedeværelse i filmen. Dette bliver bedst illustreret af karaktereren Chapman, der spilles af den dygtige Toby Kebbell. Hans karakter er totalt uden betydning for filmen og man undre sig over hvorfor man bruger tid på denne karakter.

Man får små mindre ubetydelige informationer om, at han har en lille søn derhjemme (hvilket selvfølgelig indikere han dør senere i filmen). Alt dette optager tid, som kunne være brugt på andre karakterer, hvor det havde været rart med en større dybde. Det henleder til, at man aldrig helt får nok baggrundsviden om de andre og hvad deres bevægegrunde er for deres ageren – en forspildt chance for at gøre filmen mere gribende.

KongskullIsland5

Hvad er det så vi skal på Skull Island?

Vi følger Kaptajn James Conrad (Tom Hiddleston) der skal lede en gruppe eksperter, bestående af fotografen Mason Weaver (Brie Larson), Oberstløjnant Packard (Samuel L. Jackson), videnskabsmanden Randa (John Goodman) og en masse svært bevæbnede mænd til en ø i Stillehavet, der endnu ikke er opdaget og kortlagt. Det hele foregår lige da Vietnamkrigen er afsluttet i 1973.

Kortlægningen er selvfølgelig den officielle årsag til missionen, men der er selvfølgelig nogle af vores protoganister, der ikke har været helt ærlige omkring deres reelle gøremål på øen. Deres hensigter går selvfølgelig ikke efter planen, hvor det hurtigt går op for de fleste, at de ikke længere er øverst i fødekæden.

Simpelt plot, der for det meste er velskrevet. Uheldigvis gøres tingene lidt dummere end højst nødvendigt, bl.a er øen uopdaget, hvilket virker plausibelt i 1973, men hvorfor er det nødvendigt at have en stor storm omkring øen konstant? Dette ville logisk set have fået verdenssamfundet til at undersøge det meget nærmere. Det havde fungeret bedre uden stormen.

KongskullIsland2

Overbevisende stjerner, med masser af charme

Om end at dialogen kan virke tacky til tider, så leveres det hele dog fortrinligt af alle sammen og med en charme, der gør at man bærer over med det. Specielt Marlow der spilles af John C. Reilly er uimodståelig og en karakter man straks forelsker sig i – Han er sjov, uden det bliver for plat og åndssvagt.

Generelt er skuespillet overbevisende og det er ikke deres skyld, at filmen roder rundt. At filmen virker rodet er uden tvivl klipningen der er for fejlet. For det virker immervæk til, at man har skudt de rette scener, der så bare er klippet væk for at filmen ikke skal blive for lang.

KongskullIsland4

Jeg mistænker igen studio CEO’s for at have blandet sig for meget, hvad angår længden på filmen. Ja, jeg mistænker ligefrem, at der snart dukker en extended version op på blu-ray, der vil gøre resten af filmen bedre.

Visuelt er filmen bestået og CGI bruges hovedsageligt kun til kong, monstrene og sets der ikke er mulige at lave fysisk. Dette gør også, at det føles mere ægte.

Læg dertil et soundtrack der er tidssvarende for perioden filmen foregår og som akkompagnere scenerne fortrinligt.

KongskullIsland3

Konklusion: Stort potentiale forspildes i bedste Hollywood stil

Der er topkarakter for idé og intentioner – Desværre tæmmes Kong virilitet og intensitet, da filmen klippes, eller omskæres om man vil, til en til tider rodet og usammenhængende film.

Kong: Skull Island er på flere områder et rent festmåltid for os fans af Monsterfilm. Det er føles dog ligesom, når man har lyst til McDonalds. Lysten til det er stort, men forventningens glæde indfries aldrig rigtigt.

Visuelt får vi lige præcis det vi kan forvente og lidt til – De store kampe er og bliver flotte og intense

Skuespillet fungerer glimrende og det er også en af disse faktorer der holder filmen kørende, når fokus løber lidt af sporet – Hvilket det beklageligvis gør lidt for ofte.

Filmens sentimentale afslutning leveres i bedste Hollywood style, desværre – en blanding af det tragikomiske, hvor det nærmest bliver sentimental kvalmende – Noget undertegnet gerne have været foruden.

Men som en Blockbuster film fungerer filmen i sin store helhed alligevel ganske fint og undertegnet var nu rimelig fint underholdt.

OBS: Vigtigt man bliver til alle rulletekster er færdige

Kong: Skull Island brøler sig til

Spread the love

John Slater

Ejer og chefredaktør på TheMovSer - Med en livslang fascination af den finurlige verden man kalder Hollywood. Efter mange år som filmanmelder/tv-vært og filmredaktør på Pixel.tv, (som du klart bør tjekket ud, hvis du elsker gear og spil), Så var mit ønske om at skabe et nyhedsmedie, der skaber glæde for branchen, og hvor den gode tone og sociale profil er intakt, blevet så stor at nu skulle chancen tages. Jeg har en stor kærlighed for tyske film og meget gerne film fra 20'erne og frem til 50'erne. - Men elsker også en god popcorn film eller film der tør at tage chancer og ikke mindst være anderledes end mainstream filmene

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.