MovSer

All about movies and series

Anmeldelse: 6 Underground Anmeldelse: 6 Underground
Michael Bay har taget alt kritik til sig og besluttet at, skruet endnu mere op for det folk hader ham for. Action uden en... Anmeldelse: 6 Underground

Hold nu op… Michael Bay er aktuel med actionfilmen 6 Underground, der har Ryan Reynolds i hovedrollen. Og det er action med en stor fed streg under action. Det er det Michael Bay kan og også det eneste Michael Bay kan, fordi der er ikke meget andet 6 Underground har kørende for sig. Min interesse til filmen startede med en absolut fantastisk trailer, men intet fra traileren er desværre overført til filmen, som mangler historie og dybde.

Plottet

6 Underground handler om en gruppe specialister, der har iscenesat deres egen død for at gøre noget godt i verden uden at skulle kæmpe den bureaukratiske kamp samtidig. Er de gode til det? Nej. De dygtige på egen hånd, men de arbejder ikke sammen som et hold og minder mest af alt om en dysfunktionel familie.

I filmen har de sigtekornet rettet mod diktatoren af Turgistan. Det er et ’næsten’ fiktivt land i nærheden af Pakistan. Diktatoren styrer landet med hård hånd. Han udfører gasangreb mod hans folk, undertrykker dem og udvise magt overfor omverdenen. Hovedpersonen hedder ’One’ og er spillet af Ryan Reynolds. Alle i gruppen refererer til hinanden som numre, for at ikke at blive for personlige. Som sædvanligt holder det sjældent længe…

One’s kamp startede, da han på egen oplevede et gasangreb på folket af Turgistan. Det gjorde han, da han lavede velgørenheds arbejde, lidt imod hans egen vilje, i hans tidligere liv som Tech-milliardær. Siden da har han iscenesat sin egen død. Sammensat et hold. Og nu kæmper de syv personer en kamp mod det onde. Planen er at lave et coup d’etat og fjerne diktatoren. I stedet for diktatoren vil de indsætte hans bror, men alt går ikke som planlagt.

Michael Bay på steroider

Michale Bay er kendt for ’over the top’ action, men det her er et skridt op. Det er action scene, efter action scene, efter action scene uden nogen som helst sammenhæng. Det er fedt, og det er flot. Isoleret set så er Michael Bay muligvis den bedste til at lave kompromisløs action, der ser mega fedt ud. Det eneste minus er at han klipper alt for ofte, så du mister fuldstændigt overblikket. Der er overhovedet ingen lineær sammenhæng i de første 40 minutter af filmen som kan være et bevist stiludtryk eller bare Michael Bay, der gør hvad der passer ham.

Historien er forvirrende og enormt svær at følge. Der er endda punkter, hvor man sidder med en følelse af, at her mangler noget. Jeg er endda ret sikker på, at en eller to af karaktererne ikke får deres baggrundshistorie fortalt, hvilket gør det hele endnu mere forvirrende.

Der er mange sjove scener i filmen, men man kan ikke lade være med at tænke på at humoren stammer fra Ryan Reynolds hjerne og ikke Michael Bay. Ryan Reynolds leverer som ofte en stærk præstation og for en gang skyld har hans karakter lidt kant, som også gør den interessant. Han er også den eneste karakter, der udvikler sig igennem filmen. Og han er helt sikkert med til at løfte filmens niveau. Han er også det eneste navn på rollelisten med en baggrund fra de helt store Hollywood film.

Michael Bay er altid blevet kritiseret for hans fremstilling af kvinder i film og omend, der er nogle stærke kvindelige karakterer i 6 Underground, så holder Michael Bay sig heller ikke tilbage her.

Vilde visuelle effekter og nytænkende soundtrack

Det er vildt. Michael Bay har overgået sig selv. Nogle af de effekter han bruger, er vanvittig imponerende. Det er som om han har tænkt ’okay, det her er en fed scene, men hvordan kan vi gøre den endnu mere ekstrem’. Han klipper meget, hvilket gør actionen svær at følge. På den anden side tager han også nogle valg som instruktør, hvor man tænker at andre burde følge hans eksempel.

Lyden er fed og musikken er meget moderne. Mange kan nok genkende de sange, der bliver brugt både seriøst og ironisk fra Instagram, TikTok og YouTube, hvilket nok også siger lidt om, hvem målgruppen er til den her film. Blodet flyder i store mængder og der ermasser af grimme ord. Denne ene dør mere voldsomt end den anden både skurke og civile lader livet i den her film. Normalt er civile fredet, men de falder som fluer gennem hele filmen.

Konklusion

Michael Bay er så god til at lave action, men han kan ikke fortælle en historie, hvis det galt hans liv. Hvis man kunne ansætte Michael Bay til kun at instruerer action scener og ansatte en anden instruktør, der sørgede for, at filmen havde en historie man kunne følge, så ville det blive nogle fantastiske film.

Men ikke denne gang. Filmen er fed og kompromisløs. Den er moderne, og Michael Bay har endnu en gang hævet grænsen for, hvad man kan tillade sig i en actionfilm, samt hvordan det kan filmes og klippes. Der mangler bare en historie.

Derfor, hvis du skal bruge en film til dine tømmermænd, eller du bare gerne vil koble hjernen fra og se rå action. Så er det her filmen for dig. Potentialet er det, men det vigtigste mangler. Nemlig en historie. Jeg er ikke i tvivl om, at den bliver en succes på Netflix. Filmen har et enkelt øjeblik, hvor den lægger op til, at der flere på vej. Om det er godt eller skidt må tiden vise.

Spread the love

Anders

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.