MovSer

All about movies and series

Anmeldelse: Earthquake Bird Anmeldelse: Earthquake Bird
Earthquake Bird ryster det desværre ikke os Anmeldelse: Earthquake Bird

Earthquake Bird er instrueret af Wash Westmoreland og har Alicia Vikander i hovedrollen som Lucy fly. Filmen er basseret på bogen af sammen navn, og den handler om en ung svensk pige, der i 1989 er udstationeret i Tokyo. Hun arbejder som oversætter, og en enspænder. Lucy bliver mistænkt for mord, da hendes veninde Lily forsvinder efter et omtumlet trekantsdrama med en ung japansk fotograf, Teiji.

En kølig svensk pige
Egentlig hedder Alicia Vikanders karakter, Louisa Fly, men hun bliver kaldt Lucy Fly. Hun er dog på ingen måde flyvende, men en kølig svensk pige, der er forfulgt af død – bogstaveligt talt. I den unge japanske fotograf finder hun en, der forstår hende og den mørke skygge, som forfølger hende.

Det kølige ydre betyder at mange har svært ved at komme tæt ind på Lucy, og hun dømmer folk på forhånd. Hun må dog trække hendes fordomme tilbage, specielt da hun møder Lily som hun først anser for at være en dum og uvidende amerikansk pige, men må indse faktisk er ret kompetent.

Lucys følelser bliver forstyrret af den unge amerikanske pige Lily som Teiji også finder interessant. De begynder, at hænge ud sammen alle tre selvom Lucy ikke er meget for det, og på en tur til Sado-øen med veninden bluser den langsomt voksende jalousi op.

Tilbage i Tokyo er Lily forsvundet. Lucy bliver anholdt og mistænkt for at have dræbt hendes veninde. Under forhøret oplever vi i flashbacks, hvordan Lucy er nået til dette punkt i hendes liv.

Visuelt rolig og drevet af et godt soundtrack
Filmen er simpel og minimalistisk. Du bliver fastholdt i et univers af lange skud og intense close-ups, hvor der er blevet brugt simple, men geniale virkemidler til at fastholde din opmærksomhed og fremhæve historien.

Det hele bindes sammen af et soundtrack, der ligeledes er med til at fremhæve historien. I mange sekvenser er der brugt en meget dyb bas, og det giver et intenst lydbillede til filmen og sætter spot på Lucys voksende frustrationer.

Konklusion
Filmen er fyldt med drama, flotte minimalistiske filmudtryk og smarte teknikker, der bidrager til historien. Soundtracket er solidt og bidrager også til dramaet, men det er desværre ikke gennemført og blandes med konventionelle sange.

På trods af alt dramaet og de flotte billeder, samt stærke og følsomme skuespils præstationer, der giver karaktererne dybde, mangler filmen lige det sidste. De mange twist på vejen i historien er kun nok til at gøre det til rigtig god film, der aldrig helt får forløst potentialet.

Når du først har fanget dramaet og de visuelle hints, så ved du allerede, hvor historien ender. Men du sidder alligevel tilbage med flere spørgsmål end svar.

Se den på Netflix nu

Spread the love

Anders

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.