MovSer

All about movies and series

Cats Cats
Vi husker vel alle da denne lille trailer ramte internettet: Reaktionerne på den nye filmatisering af Broadway musicalen, Cats, har været højrøstede og overvældende... Cats

Vi husker vel alle da denne lille trailer ramte internettet:

Reaktionerne på den nye filmatisering af Broadway musicalen, Cats, har været højrøstede og overvældende negative fra starten, grundet det bizarre valg fra filmskabernes side, at animere pels, ører og haler på de medvirkende, for at få dem til at se mere katte-lignende ud.

Men hvordan er det rent faktisk når man så ser Cats i biografen? Er det virkelig så slemt?

Ja, det er slemt

Filmens største synd er at abstrahere seeren fra det massive talent udbud af sangere og dansere, ved at animere levende kattelegemdele og pels over de ellers imponerende Broadway præstationer. Det er præcis hvad man kunne frygte efter at have set filmens forstyrrende trailer; en mærkværdig hybrid af menneske og kat, virkelighed og computeranimation.

Noget uhelligt er født.

Den overdrevne animation og de utroværdige greenscreen baggrunde gør det nærmest umuligt at tage de ellers så imponerende dansenumre alvorligt. Det kunne lige så godt være Fortnite karakterer, for når du maler alle trinene over med en digital pels, kommer det hele hurtigt til at se kunstigt ud.

Det er svært at forestille sig at man kan kede sig midt i et episk freakshow som dette, men sørgeligt nok skete det alligevel for mig.

Mange af scenerne som kan stå for sig selv i teatret, giver sig ikke godt ud på det store lærred, heriblandt særligt dansenumrene. Det hele virker pludseligt ensartet og alting smelter sammen til én stor animeret klump af sang og mystiske størrelsesforhold.

Hvor stor er en kat?

Det er åbenbart et svært spørgsmål. Størrelsesforholdet på kattene er helt skævt og ofte inkonsistent fra scene til scene. Det ene øjeblik er en kat på størrelse med en stilletsko og det næste øjeblik har en kat stilletter på.

En af kattene har en menneske-fingerring hængende løst om håndleddet, og en anden kat passer perfekt i en stor lysekrone som en person ville passe i en lille luftballonkurv.

Det er ikke kun kattene den er galt med. Mus og kakkelakker har også tilsyneladende byttet størrelse, med mindre at det er intentionen at have så store kakerlakker dansende rundt i ens køkken (fy!), og det hele bliver bare endnu mere forvirrende når Rebel Wilsons karakter begynder at æde de syngende kakerlakker, som ligner mennesker mere end hun gør.

Det er kort sagt svært at gennemskue fysikkens regler i Cats – men ok, vi ser en musical om magiske, syngende kattemennesker der konkurrerer om at blive sendt til himlen i en lysekrone.

Castingen er upåklagelig, og det er tydeligt at hvis man bare tørrede alle computereffekterne af filmen, ville man stå tilbage med noget potentielt fænomenalt.

Rebel Wilson og James Cordon skiller sig lidt ud. De er sjove, men malplacerede. Særligt Cordons segmenter fungerer godt på et komisk plan. Desværre bliver deres scener ikke rigtig blendet ind med resten af filmen, og deres satiriske (eller saTIGERiske, nej glem det!) præstationer står i stærk kontrast til Jennifer Hudsons dybt seriøse version af den tragiske Grizabella.

Jeg ville i det hele taget faktisk gerne se den version af Cats som Wilson og Cordon tror at de medvirker i, eller en version hvor alle rollerne spilles af Jennifer Hudson, for hun er uden tvivl filmens perle, og hendes version af Memory kan argumenteres for at være den bedste nogensinde.

Judi Dench er også skøn som altid, men hun skal ikke synge, og hun skal i særdeleshed ikke være en kat. Hvad er hendes pels i øvrigt lavet af? Andre mindre katte? For den består tydeligvis af pelsen fra mindre dyr. Måske mus? Det er virkelig for alles bedste at man stiller så få spørgsmål som muligt til denne films fysiske logik.

Dommen:

Jeg bemærkede hen ad vejen at jo mindre animeret en person var, des bedre syntes jeg om deres præstation. Det taler blot til at filmens måske eneste, men også største synd, ligger i at hvile for meget på teknologi og for lidt på det som gør Broadway stykket så udødeligt: de medvirkendes rå talent.

Du kan undgå den fra d. 25-12-2019

 

Spread the love

JaneValeur

Professionel nørd med svaghed for gysere, indiefilm og dokumentar.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.