MovSer

All about movies and series

Film Anmeldelse: Last Night in Soho Film Anmeldelse: Last Night in Soho
Gyset Fra Fortiden Der er kommet en ny gyser i de danske biografer, Last Night in Soho. Filmen som finder sted halvt i nutiden... Film Anmeldelse: Last Night in Soho

Gyset Fra Fortiden

Der er kommet en ny gyser i de danske biografer, Last Night in Soho. Filmen som finder sted halvt i nutiden og halvt i Londons 60’er liv. Det er ikke bare en hvilken som helst gyser, fyldt med jumpscare og blodigt massakre film. Nej, det er en thriller, fyldt med spænding, mystik, et design som vil hypnotisere dig, ægte filmskaber passion, en aldrig kedelig historie og en vidunderlig hovedrolle!

Filmens hovedrolle er Eloise, spillet med absolut starpower af Thomasin Harcourt McKenzie. Hun er en naiv romantiker, forelsket i alt fra 1960’er og hun har en drøm om at blive modedesigner. Hendes drøm om at blive optaget på modeskole i London går i opfyldelse, men alt er ikke som hun havde forestillet sig i storbyen. Hun flytter ind i et gammelt hus, som gemmer på mange hemmeligheder, der bliver bindeledet mellem hende og fortiden, hvor hun bevidner sangerinden Sandies skæbne.

Edgar Wrights Bedste Film!

Jeg taler som kæmpe Edgar Wright fans, jeg har set alt hvad han har sat sit navn på, især Shaun of the Dead og Hot Fuzz, er blevet genset mange gange. Men selvom hans komiske side er et mesterværk i sig selv, så er Last Night in Soho Edgar Wrights absolutte bedste demonstration af hans filmskaber evner!

Håndværket bag denne film er intet mindre end genialt, der var scener hvor jeg blev slået tilbage i fuldkommen beundring. Den benytter sig, så meget som muligt, af praktiske effekter. Den er så professionelt eksekveret, at jeg ofte tænkte: Hvordan i alverden har de filmet det? Specielt en dansescene, som er filmet helt uden snydeeffekter, er filmmagi på et helt nyt niveau!

Carrie, Suspiria og… Midnight in Paris

Når du ser en Edgar Wright film, så er der en ting du aldrig er i tvivl om: Manden som lavede det her ELSKER FILM! Du kan tydeligt se hans inspirations kilder, han har ofte i interviews nævnt Carrie og Suspiria som han ynglingsfilm, det var derfor ikke en overraskelse, at han nu selv har lavet en gyser som deler mange temaer med gyser klassikerne.

Last Night in Soho har en ung kvinde i hovedrollen, en som skiller sig ud fra mængden og bliver set ned på for det, hun længes efter fortiden. Hvor hun mener musikken var bedre, moden var flottere og verdenen var mere romantisk! Men i løbet af filmen bliver der sat spørgsmålstegn ved alle disse synspunkter, hun oplever hvordan fortiden faktisk ikke er så perfekt som hun først troede.

Gå Ind Med Så Lidt Indformation Som Muligt!

Det er meget svært at skrive mere om plottet, eftersom jeg vil anbefale alle, at gå så uvidende som muligt ind til filmen. Jeg tog selv ind uden at have set nogen beskrivelse eller trailer, jeg havde blot set Edgar Wright var instruktøren og tog chancen. Du vil sidde de første 50 minutter og tænke, hvor fører alt det her hen? Men pludselig tager plottet fart, alt hvad du har set optil det punkt, har haft et formål, som til sidst giver fuld udbetaling!

Konklusion

Der er kun tilbage at sige, Last Night in Soho var en af de bedste overraskelser jeg nogensinde har haft i en biografsal, bedste film jeg har set i dette årti (indtil videre).

Spread the love

Daniel

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.