MovSer

All about movies and series

Avengers: Endgame Avengers: Endgame
Bør du se Avengers: Endgame? Avengers: Endgame

Kevin Feige har fornyeligt udtalt, at Avengers: Endgame ikke afslutter fase 3, men at det derimod bliver Spiderman: Far from Home, der vil afslutte fase 3. Dette aparte svar afleder kun flere spørgsmål, hvad der skal ske i Avengers: Endgame.

Avengers: Endgame er muligvis årets mest ventede film, men det helt store påtrængende spørgsmål er nok, om den kan indfri alle forventninger. Specielt med tanke på, at nogle af de seneste Marvel film har været af flagrende kvalitet.

Gudskelov er det brødrene Russo, der igen står med dirigentstokken, ligesom de gjorde i Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War og Avengers: Infinity War. Film som står som nogle af de stærkeste i Marvels film univers. Men kan de levere, efter den lidt lunkne oplevelse man fik med Captain Marvel? Ja, Russo brødrene har gjort det igen!

Hvor ender det henne? (Spoiler free)
Resterne af Avengers står tilbage i stor sorg og desillusioneret, efter halvdelen af universet blev dræbt af Thanos. Nogle mere ramte end andre, forsøger de at finde ud af, hvor de nu hører til i den nye verden, der er blevet en realitet.

Vi springer 5 år frem i tiden, og tiden har ikke været skånsom for de fleste, ja de er nærmest skygger af deres tidligere selv. Men ikke alle har givet op for at finde en løsning, der kan få ens kære tilbage. Det er dog mere held end forstand der gør, at de ved et tilfælde får en lille chance for at vinde. Ja, noget så dumt som en rotte er skyld i muligheden?!

Den skarpsindige Marvel fan har uden tvivl regnet ud, at det har noget at gøre med tidslinjer. Detaljerne vil jeg dog ikke røbe for meget om, dog er det lykkedes Russo brødrene få det til at fungere ganske glimrende. Dette selv om, at de desværre også roder lidt rundt i de respektive tidslinjer og koncepterne omkring tidsrejser.

Russo brødrene modsiger også sig selv enkelte gange, specielt en af de allersidste scener i filmen modsiger totalt, hvad de hele filmen har forsøgt at fortælle, der er muligt at ændre. Kan vi leve med disse små anormaliteter? Ja, for der leveres så fortrinligt på så mange andre cylinder, at man hurtigt glemmer dette.

Desværre så er den stærkeste karakter også uden tvivl filmen svageste punkt, der for undertegnede ikke passer ind i filmen. Captain Marvel er alt for powerful og Russo brødrene ved det! Derfor vælger de også ganske fornuftigt at lade Captain Marvel tage andre steder hen. For som man får tudet ørene fulde med ret ofte, så er der andre universer, der også har brug for hende.

Forløsningen i hele filmen er på mange måder som at tage i Ikea en søndag og man endelig efter flere timer er nået igennem kasseapparatet. Følelsen er lidt den samme her, nemlig en glæde efter at have lidt og grædt så meget, at det i hele ens krop føles vidunderligt. Wauw og hvilken afslut!

Avengers: Endgame har det hele. Et ekskvisit tempo, hvor de få slåskampe giver mening og ikke bare føles som unødvendig fyld. Dertil har man givet vores elskede protagonister tid til faktisk at føre samtaler, der giver mening. Ja, lidt mere dybde end længe set i Marvel filmene.

Filmens største overraskelser er, at der ENDELIG er nogle konsekvenser, om end det ikke er meget, så er det dog nok til at tilfredsstille undertegnedes kynisme – Dejligt befriende og sandsynligvis det der gør at Avengers: Endgame for mange vil være en tårepresser uden lige.

Den store Stradivarius violin er taget i brug og Russo brødrene mestre de fine strenge næsten til perfektion, at presse ens tårer frem. Beklageligvis kammer det dog også lidt over til tider, hvor det føles en anelse forceret og de ikke helt forstår hvornår de skal stoppe.

Sidst men ikke mindst, så den næsten altid gode Marvel humor. Den er denne gang fortrinlig og tager på intet tidspunkt fokus fra det mere seriøse. Chris Hemsworth må dog fremhæves, da hans komiske talent endnu engang foldes ud.

Konklusion: En værdig afslutning
Tiden flyver afsted i de 3 timer filmen varer og det fordi man har gjort sig umage, til ikke kun at lave sublim underholdning, men også en lidt mere nærværende oplevelse end vi har været vant til de seneste år fra Marvel og Disney.
Russo brødrene har vitterlig formået at lave en episk afslutning, ikke uden skønhedsfejl, men som for de fleste vil være lige som den skal være!

Spread the love

John Slater

Ejer og chefredaktør på TheMovSer - Med en livslang fascination af den finurlige verden man kalder Hollywood. Efter mange år som filmanmelder/tv-vært og filmredaktør på Pixel.tv, (som du klart bør tjekket ud, hvis du elsker gear og spil), Så var mit ønske om at skabe et nyhedsmedie, der skaber glæde for branchen, og hvor den gode tone og sociale profil er intakt, blevet så stor at nu skulle chancen tages. Jeg har en stor kærlighed for tyske film og meget gerne film fra 20'erne og frem til 50'erne. - Men elsker også en god popcorn film eller film der tør at tage chancer og ikke mindst være anderledes end mainstream filmene

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.