MovSer

All about movies and series

Filmanmeldelse Extraction Filmanmeldelse Extraction
To timer med fed action, men desværre mangler der indhold Filmanmeldelse Extraction

På overfladen ligner filmen Extraction med Chris Hemsworth i hovedrollen en klassisk actionfilm med masser af eksplosioner, et tyndt plot og overfladiske karakterer. Det er delvist rigtigt, men der er alligevel lidt, som gør Extraction til en film, der er værd at bruge et par timer på.

Extraction er en filmatisering af tegneserien Ciudad. I hovedrollen finder vi Chris Hemsworth, der er en tidligere elitesoldat, som nu arbejder som lejesoldat. Han er traumatiseret af tabet af hans søn, men en dræbermaskine i marken. I filmen bliver han hyret sammen med hans team til at rede en indisk millionærs søn fra en bandeleder – og derfra går jagten.

Det gode

Lad os starte med det gode. Extraction er instrueret af Sam Hargrave, der er skuespiller og instruktør, men først og fremmest er han stuntmand. Og han er en af de bedste. Han er så god, at han er Russo brødernes fortrukne samarbejdspartner og har arbejdet på både Captain America: Civil War og Avengers Endgame. Den store kampscene til sidst i Endgame er koordineret af Sam Hargrave. Russo brødrerne er også producere på Extraction selvfølgelig.

Det betyder også at actionen i Extraction er virkelig god og veludført. Du kan følge med i, hvad der sker, og der ikke klip efter klip efter klip efter klip. Det er topteam af stuntmænd, der får Chris Hemsworth til at ligne en bad-ass, og underholder dig.

Det er på alle måder en flot film og Indiens storby kaos er den perfekte scene for flot koordineret action. Sam Hargrave har valgt en meget dynamisk måde at filme på, hvor kameraet bevæger sig med filmen frem for, at der klippes i mellem actionscenerne. Det giver filmen et dejligt flow som en god modvægt til den tempofyldte action.

Det dårlige

På trods af at det er en fed actionfilm, så er der desværre flere kritikpunkter. Historien er meget simpel og det er ofte helt fint, når det er denne type actionfilm. Jeg har ikke en forventning om at min hjerne skal vrides, men Extraction presser grænsen for, hvad man kan kalde en historie. Det ene plot twist der er, så jeg ikke komme. Med andre ord – det kunne være bedre, men Extraction er heldigvis ikke kedelig.

Chris Hemsworth er den eneste karakter i filmen, som rent faktisk har karaktertræk. De andre personer er papfigurer uden baggrundshistorier. Her mangler der meget indhold før, at du virkelig har lyst til at investere nogle følelser i filmen og føler med dem. Og selvom Chris Hemsworth giver en stærk perfomance, så er det ikke nok til at trække de andre op. Materialet er der simpelthen ikke.

Filmen er flot, men desværre ser man også på nogle punkter at dette er en film med et begrænset budget. Her tror jeg det er vigtigt som instruktør at være bevidst om sine begrænsninger. I et par sekvenser kommer CGI elementerne til at ligne nogle som kun er halvfærdige, og det ødelægger stemningen.

Konklusion

Extraction er god underholdning til Netflix og filmen ville ikke have overlevet to dage i biografen. Du skal se Extraction, hvis du gerne vil se en actionfilm, hvor du ikke behøver at tænke så meget og bare gerne vil se nogle fede stunts. Sam Hargrave har fuldt kontrol med action scenerne, men han skal arbejde på sine historier og karakterer.

Er du fan af John Wick filmene? Så er dette noget for dig. Jeg giver den tre stjerner, fordi jeg sætter pris på gode stunts og fed action. God fornøjelse.

Se traileren her

Spread the love

Anders

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.