MovSer

All about movies and series

Hustlers Hustlers
Hustlers er baseret på en artikel fra 2007, hvori en flok strippere fortæller om hvordan de narrede penge ud af deres rige Wall Street-kunder,... Hustlers

Hustlers er baseret på en artikel fra 2007, hvori en flok strippere fortæller om hvordan de narrede penge ud af deres rige Wall Street-kunder, så de selv blev rige af dem der havde bragt landet i økonomisk krise.

Hvem skulle have troet at det ville føre til at vi i år 2019 sidder og snakker om en potentiel Oscar til JLo?

Plot

Stripperen, Destiny (Constance Wu), arbejder hårdt på den lokale klub, for at kunne forsørge sig selv og hendes bedstemor (som sidder derhjemme i troen på at hendes barnebarn arbejder på en cafe). Hun døjer dagligt med trælse, rige Wall Street typer, og kommer hjem med få skillinger til at gøre godt med.

Da hun en dag møder den karismatiske og talentfulde stripper, Ramona (Jennifer Lopez), får hun både en ny bedste veninde og en farlig forbindelse – for Ramona er ikke bange for at vende spillet om og bryde nogle regler, så de hårdtarbejdende kvinder selv kan blive rige af deres rige kunder.

JLo giver stripper lektion

En film som ikke er kommet for at hustle

Hustlers starter ud som en uventet, frisk og overraskende film, der balancerer hård social realisme med humor og charme.

Vi skifter mellem nutid og flashbacks, mens Destiny interviewes af en journalist (Julia Stiles) som er ved at undersøge sagen til en artikel. Farverige scener fra stripklubbens gyldne dage, hvori vi får et par fremragende cameos af sangerne Lizzo og Cardi B, står i stærk kontrast til de senere konsekvenser af kvindernes svindelnummer, hvis dystre skygge ligger og ulmer over filmen fra starten.

Det ligner umiddelbart at vi skal se stripperversionen af Wolf of Wall Street, men historien bliver tiltagende mørk og farverne suges ud af billederne, som bliver mere og mere grå efterhånden som socialrealismen overtager filmen.

Det står klart at dette ikke er en farverig, uskyldig chick flick som vi sidder foran, men en film som gerne vil tages seriøs.

Constance Wu og Jennifer Lopez 

JLo er i topform

Jennifer Lopez er en tour de force. Dette er hendes film og hun har fuld kontrol. Hun bringer troværdighed, intimitet og naturligvis suverænt danse-talent til den charmerende og mystiske Ramona.

Til dato er dette uden tvivl hendes bedste rolle og stærkeste præstation, både fysisk og emotionelt, for Ramona er ikke en nem personlighed at blive klog på, og Lopez spiller hendes mange nuancer til perfektion.

Kompliceret og rå

Med Hustlers får vi ikke en renskabt komedie eller en helstøbt socialrealisme, men en film som er kompliceret, føles frisk og anderledes, og som uden tvivl er en god film, med en lidt ‘meh’ slutning.

Vi er nemlig nødt til lige kort at tale om slutningen, for den er bizar. Der kommer ingen spoilers her, men det er tydeligt at ingen vidste hvordan de skulle få bundet en pæn sløjfe på historien til sidst, så fremfor at vi får en form for konklusion eller afrunding, så slutter filmen bare brat.

Ser man bort fra den akavede afslutning, så var jeg 100% ombord på denne film helt til det sidste og selvom det føles som en underlig ting at skrive, så tror jeg virkelig på at Jennifer Lopez kunne vinde en Oscar for sin præstation.

Filmen har premiere d. 24-10-2019

Spread the love

JaneValeur

Professionel nørd med svaghed for gysere, indiefilm og dokumentar.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.