MovSer

All about movies and series

Kultklassiker er i Danske Biografer Kultklassiker er i Danske Biografer
Akira Nu kan du opleve/genopleve anime klassikeren Akira i de danske biografer, en sci-fi film som af mange er blevet prist som en af... Kultklassiker er i Danske Biografer

Akira

Nu kan du opleve/genopleve anime klassikeren Akira i de danske biografer, en sci-fi film som af mange er blevet prist som en af verdens bedste, blandt andet af filmnørdens hjørne som havde den med på deres Top 100 ynglingsfilm.

Filmens handling kan være svær og forklare, jeg så den selv for første gang i Imax og må indrømme jeg nok skal se den mindst 10 gange mere, hvis jeg skal kunne forklare, bare halvdelen af handlingen. Men hvad jeg kan sige, er at filmen finder sted i en post-apocalyptic verden efter 3. Verdenskrig, hvor vi følger en rockerbande, som er midt i en bandekrig. Midt i deres verden af hurtigt kørsel og bande slagsmål bliver de involveret i overnaturlige kræfter, men kan de håndtere den kraft?

En fryd for øjet og øret

Filmen har et meget veludarbejdet soundtrack og originalt score, samtidig med animationen i sandhed er et forbillede for mange idag. Efter jeg så filmen har jeg lyttet til soundtracket separat fra filmen og det er et trip i sig selv, sidder og lytter til det imens jeg skriver denne anmeldelse.

Selve filmens design og stemning, kan sammenlignes med alle de store klassikere, såsom 2001 a Space Odyssey, Blade Runner, Tron og Star Wars, det er en smuk visuel oplevelse!

Som et syretrip

Filmen er som at være på stoffer, uden at have indtaget den mindste form for hallucinations midler. Jeg må blankt indrømme at jeg ikke forstod halvdelen af filmen, på trods af de engelske undertekster. Men kan se den være manges favorit, efter analyse og have set den flere gange.

IKKE FOR BØRN! Vil lige understrege at selvom filmen er animation, så er den under ingen omstændigheder en børnefilm! Jeg vil ikke kunne kalde den en direkte gyserfilm, men den har stadig meget bodyhorror, forskruet videnskab og mærkelige væsner som var mere end rigeligt til at skræmme mig.

Akira med Taika Waititi som instruktør

Det var i lang tid en officiel nyhed, at vi ville få en live-action remake af Akira med Thor: Ragnarok instruktøren Taika Waititi i førersædet. Desværre valgte Warner Brothers midlertidigt at aflyse projektet, for i stedet at fokusere på The Matrix 4.

Hvis projektet bliver til noget, så må vi håbe det stadig bliver Taika som får jobbet, eftersom dette materiale i hans hænder ville være et spændende projekt og følge, men det vil højst sandsynligt altid forblive en drøm.

Konklusion

Hvis du er en fan af Anime genren, så er dette en fantastik mulighed for at se filmen i Imax, en mulighed du skal udnytte! Hvis du ikke har stor erfaring med anime, så er det en ilddåd du sent vil glemme!

Spread the love

Daniel

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.