MovSer

All about movies and series

Løvernes konge Løvernes konge
Det er ikke alle Disney’s klassikere der muligvis egner sig til en Live Action version og undertegnede har da også haft sine betænkeligheder angående... Løvernes konge

Det er ikke alle Disney’s klassikere der muligvis egner sig til en Live Action version og undertegnede har da også haft sine betænkeligheder angående Løvernes Konge, som er en af mine Disney favoritter. Filmen er ikke en rigtig live action film, men en fotorealistisk CGI film.

Tidligere i år har vi haft ”fornøjelsen” af Dumbo og Aladdin, alle sammen store box office succeser, om end ikke alle kritikkerne har været lige begejstrede. Historien er der ikke meget nyt ved og hvorfor ændre på en historie der fungerer så glimrende? Lad mig slå fast, at Løvernes konge muligvis er den bedste ”live action” remake til dato!

Det er lykkes instruktør Jon Favreau, at gøre en af Disney’s helt store klassikere nutidig og dette med et kæmpe brøl, der kan høres helt ude på savannen. Vi følger vores elskede protagonist Simba (Donald Glover), som bliver født til at overtage tronen på Pride Rock efter sin elskede far Mufasa (James Earl Jones).

Men det bliver ikke nemt, for selvfølgelig har vi Scar (Ejiofor Chiwetel), Mufasa’s bror, der vil gøre hvad som helst for at overtage tronen. Det hele ender som de fleste ved med tragedier, drama der munder ud med Simba’s flugt, hvor han på bedste Disney manér må blive voksen.

Han får hjælp fra det umage par Pumbaa (Seth Rogen) og Timon (Billy Eichner), der ligesom tegnefilmen fra 1994 er et instant hit. De er filmens mest hjertevindende element, hvor Rogen og Eichner med deres stemmeskuepil vitterlig giver glæde og varme til det hele.

Men selvom filmen på mange måder er fortrinlig, så er det ikke uden et større kompromis; dyrenes ansigtsudtryk. For hvor realistisk kan og bør dyrene være? Man har tydeligvis truffet det rette valg, ved at lade stemmeskuespillet fortælle dyrenes følelsesmæssige tilstand og ikke gjort dyrene til pauseklovne.

For selv om at dyrene ikke har nogen større ansigtsudtryk, så får man alligevel hurtigt et tilhørshold til de forskellige karakterer. Dette godt hjulpet på vej af stemmeskuespil, der henleder til nogle af de helt store Disney stemmer som Kathryn Beaumont, Phil Harris og Sterling Holloway.

Man tryllebindes også fra start af det visuelle, der nærmest på magisk vis suger en ind på savannen, så man føler, at man er med i en David Attenborough Wildlife dokumentar fra BBC. Det hele er komplementeres fortrinligt af en lydside, der må betegnes som enestående.

Vi får selvfølgelig også nogle af de gode gamle melodier som The Circle of Life, Hakuna Matata. Can You Feel The Love Tonight, synges af Beyoncé og Donald Glover, der spiller henholdsvis Nala og Simba. Noget de to synger helt igennem fabelagtigt og man kan ikke se det som andet, end lidt af en genistreg, at bruge Beyoncé, der sammen med Glover gør Elton John’s klassiker moderne igen.

Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Konklusion: En konge værdig

Filmen er i princippet ikke andet end en opdateret udgave af 1994 tegnefilmen – men sikken en opdatering, hvor der reelt set kun er enkelte sekvenser der bliver lige lange nok.

Det er en af de visuelt smukkeste film undertegnede nogensinde har set og filmen sætter helt nye standarder hvad angår CGI.

Stemmeskuespillet er en konge værdig og uden dette havde filmen aldrig fungeret så godt, som den gør.

Dette remake er en ægte Disney klassiker med alle de gode ingredienser, der kan stille de fleste løvers sult for underholdning.

Løvernes konge er ikke perfekt, men den leverer fremragende underholdning og en film der klart skal ses i biografen

Vi har anmeldt den med engelsk tale – Filmen har premiere 17-7-2019

Spread the love

John Slater

Ejer og chefredaktør på TheMovSer - Med en livslang fascination af den finurlige verden man kalder Hollywood. Efter mange år som filmanmelder/tv-vært og filmredaktør på Pixel.tv, (som du klart bør tjekket ud, hvis du elsker gear og spil), Så var mit ønske om at skabe et nyhedsmedie, der skaber glæde for branchen, og hvor den gode tone og sociale profil er intakt, blevet så stor at nu skulle chancen tages. Jeg har en stor kærlighed for tyske film og meget gerne film fra 20'erne og frem til 50'erne. - Men elsker også en god popcorn film eller film der tør at tage chancer og ikke mindst være anderledes end mainstream filmene

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.