MovSer

All about movies and series

Memories of Murder Memories of Murder
Brutal Morder Thriller Memories of Murder er en film af instruktøren Bong Joon Ho, der sidste år stod bag filmen Parasite, som vandt hele... Memories of Murder

Brutal Morder Thriller

Memories of Murder er en film af instruktøren Bong Joon Ho, der sidste år stod bag filmen Parasite, som vandt hele 4 oscars, blandt andet bedste film. Filmen er 18 år gammel, er endelig i danske biografer og den er mere end velkommen på dansk jord! Det er Joon Ho’s bare anden film, men allerede dengang viste han store evner igennem denne fantastiske unikke thriller.

Plottet følger en gruppe politidetektiver som jager en massemorder, der hver regnvejrsnat voldtager og dræber en ny kvinde. Filmens mørke plot gør den til en absolut brutal oplevelse at se i biografmørket, nogle scener er nærmest nok til at kvalificere den til gyser genren. Imens jeg sad i salen, som var fyldt så til coranareglernes grænser, hørte jeg skrig, folk som holdte vejret og ligesom Parasite formår Joon Ho også at skabe komik midt i tragedien.

En stigende desperation og vanvid

Filmen er unik på den måde, at den ikke bare er en klassisk dygtig detektiv historie, den går dybere. Filmens karakterer begår mange fejl, nogle gange kan man kalde dem direkte dumme og onde! De begår deres egne forbrydelser i jagten på morderen, i starten af filmen virker de som sindssyge, men i løbet af filmen forstår du deres desperation og vanvid.

Karakterernes udvikling er filmens virkelige fokus, morderen kommer i anden række. De lokale politifolk skal arbejde sammen med en detektiv inde fra byen, som finder deres simple morale og arbejdsmetoder meget ynkelig. Samarbejdet mellem de forskellige politiafdelinger er meget udfordrende, men igennem filmen følger vi deres udvikling, et fælles mål bringer dem samme men hvem påvirker hvem mest?

Brutale realiteter

Den her film er ikke en blokbuster hvor du skal finde popkornene frem, måske skulle du slet ikke spise før du ser den. I løbet af filmen er der flere karakterer som kaster op, efter de ser nogle specielt meget mishandlede lig, så hvis du har en smag mave er dette ikke filmen for dig. Filmen portrættere voldtægt, tortur og koldblodig mord, en films som vil rejse hårene i nakken og få dit skin til at kravle.

Imens jeg så filmen, blev jeg konstant mindet om True Detective serien, sæson 1, som ligesom denne film viser publikum nogle brutale realistiske billeder. Detektiverne fyldes med had til morderen, de prøver desperat at finde ham, men beviserne bliver ved med og arbejde imod dem!

Skynd dig

Men hvis du ligesom jeg elskede Parasite og derfor også gerne vil opleve dette mesterværk på biograflæderet, så er det bare afsted! Den har allerede været i biograferne i del tid og er nu kun i udvalgte biografer, så skynd dig at finde den nær dig og se en unik morder triller. Filmen der helt sikkert IKKE giver dig det du have, men uden tvivl vil påvirke dig og som du ikke vil glemme.

Spread the love

Daniel

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.