MovSer

All about movies and series

Minari: Filmanmeldelse Minari: Filmanmeldelse
Den skrøbelige amerikanske drøm Når biografen åbner den 6. maj, så har du endelig mulighed for, at se Minari. Filmen som i år blev... Minari: Filmanmeldelse

Den skrøbelige amerikanske drøm

Når biografen åbner den 6. maj, så har du endelig mulighed for, at se Minari. Filmen som i år blev nomineret til 6 Oscars, historien om en Koreansk familie, som rejser til Arkansas, hvor manden Jacob har en drøm om at etablere sin egen farm.

Filmen lægger fra land, med en klar konflikt fra start. Jacob har fundet sin drøm, han vil gøre alt for at den bliver til virkelighed, i modsætning til hans kone Monica. Hun er bestemt ikke glad for deres nye hjem, hun taler med det samme om at droppe hele projektet, køre direkte tilbage til Californien og forblive i deres uambitiøse men sikre liv. Som et kompromis mellem de to, så sender de bud efter Monicas mor, hun kan aflaste dem med børnepasning og moderligt selvskab. Men er det nok til skabe fred i en familien, som konstant balancerer mellem succes og fiasko, lykke eller tragedie, alt eller intet?

Familie og Barndom

Filmens emner er familie, barndom, alderdom, uskyld, ambitioner, ægteskab, religion, immigration, succes og fiasko. Med alle de emner, så er det nærmest som om den VIRKELIG prøvede og få sine Oscar nomineringer! Men selvom emnerne er store, så er man aldrig i tvivl, dette er en lille uafhængig film som kommer direkte fra instruktørens hjerte.

Manuskriptet er skrevet af instruktøren Lee Isaac Chung, som har fortalt at ideen opstod efter, at hans datter begyndte at spørge ind til hendes bedsteforældres liv. Han indså hvor vigtigt det er, at fortælle sine børn om deres forfædre, om hvad de gik igennem for de ufødte generationer. Dette er historien om hans forældre, invandre til USA, folk som arbejder sig op fra ingenting, så deres børn kan får en bedre fremtid end dem.

Filmen stråler

For mig hvor filmens allerstørste styrke, dens scenografi, som sjovt nok ikke kastede en af filmens Oscar nomineringer af sig. Hele vejen igennem hypnotiserer den dig, med smukke billeder af naturen og familie måltider i ubehagelig tavshed. De religiøse temaer bliver nærmest præsenteret i drømme sekvenser, som inviterer dig ind og starter din indre dialog med 120 km i timen! Du får tid med karaktererne og billederne, hvis du lader dig rive med så vil filmen guide dig nedad af nostalgiens smukke vej.

En meget overset skuespiller i denne film, er Will Patton! Hans rolle, den religiøse nabo som bliver ansat af Jacob, er en fascinerende sidekarakter til familiens kampe. Han spiller roller med uden fordomme eller overdrivelse, men med ærlighed og overbevisning!

 

Biografens magt

Så med denne anmeldelse er det nu officielt, biograferne er tilbage! Hvor har den været savnet! Jeg fik gåsehud, da de røde gardiner gik til side. Hårene rejste sig i min nakke, da jeg hørte højtalerne. Efter alt for lang tid med nedlukning og stilhed.

Spread the love

Daniel

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.