MovSer

All about movies and series

Oscar vinderen kan og skal Opleves i Biografen Oscar vinderen kan og skal Opleves i Biografen
Poesi På Film Idag fik jeg endelig tid/lov til at sætte mig i biografsalen og se 3 gange Oscar vinder filmen: Nomadland, Best Leading... Oscar vinderen kan og skal Opleves i Biografen

Poesi På Film

Idag fik jeg endelig tid/lov til at sætte mig i biografsalen og se 3 gange Oscar vinder filmen: Nomadland, Best Leading Actress, Best Director and BEST MOVIE. Så jeg var meget forventningsfuld omkring oplevelsen, jeg havde ikke læst noget om plottet eller set en trailer. Jeg kendte kun til dens Oscar sejre og at hovedrollen var en af mine absolut ynglings skuespillerinder, Frances McDormand.

At skulle opsummere plottet for Nomadland for dine venner og familie, kan blive lidt af en udfordring, fordi der er nærmest ikke et. Hele filmen er nærmest kun en observation af filmens hovedkarakter, Fern, vi ser hende reagere på verdenen omkring hende. Vi får meget lidt serveret, alt bliver præsenteret til os, for at vi selv kan analysere betydningen. Det er som et digt som fortæller om verdens tragedier, menneskers værdi, ensomhed og søgen efter mening, eller i det mindste fred.

Glem Popkornene, Frem Med Kaffen!

Nomadland er ikke en blockbuster popkorn film, det en film som går godt med en kop kaffe, som når du sætter dig ned med en god ven, klar til en rigtig god personlig samtale. Du ved ikke hvad du vil få ud af filmen, den kan potentielt vække en vision eller et minde, minde dig om en joke eller om en ven som ikke længere er i dit liv. Filmen kan lede din nostalgi ned af 100 forskellige veje, derfor er det en meget personlig film, som er anderledes for hvert publikum.

Det er ikke en film for alle, da jeg sad i salen indså jeg, at jeg med mine 26 år, var den absolut yngste i publikum, hvor gennemsnitsalderen var omkring de 70. Men jeg vil anbefale alle hurtigts mulig at se opsøge filmen i biografen, det en film som vil skabe en ro og perspektiv til enhver som villig til at lytte. Bagefter vil den give rig mulighed for en god snak, over en kop god kaffe.

Frances McDormand

Filmens hovedrolle, er i sandhed unik skuespillerinde, hun er dette års vinder af Oscar prisen, bedste kvinde i en hovedrolle, Frances McDormand. Til alle jer som ikke er bekendt med hendes arbejde, kan jeg kun sige at i har meget og se frem til! Hun har igennem hendes karriere leveret den ene stjerne performance efter den anden, i film som Fargo, Three billboards outside Ebbing Missouri, samtidig med hun nærmest altid er at finde i hendes mands (Joel Coen) film.

Jeg er kæmpe fan af hendes arbejde, hun har en naturlig skønhed, styrke, dybde, ærlighed og frem for alt mod, som jeg altid nyder og se i hendes roller. Hun bliver ofte udvalgt til at spille karakterer som har en ting tilfælles, de ser lige igennem folks falske facader, hun søger altid noget ægte og giver publikum en 100 % ufiltreret optræden.

En meditation af musik og Billeder

Det som uden er filmen anden største styrke, kun slået af Frances McDormands skuespil, er dens magiske design. Den fantastiske scenografi, den smukke musik og valget om de mange scener uden ord, blot stilhed, hvor publikum selv for lov til at fylde stilheden ud, med analyse og nostalgi. Ligesom film som Into the Wild (2007), så giver den en en lyst til at se verden, pakke bilen & rygsækken og så bare komme afsted! MEN, den er ikke falsk! Selvom den lovpriser naturen og sætter fokus på de simple glæder, så filtrerer den ikke det liv som mange af Nomad folket lever.

Selvom filmen er fyldt med tragedie, sygdom, sorg og ensomhed, så følte jeg mig utroligt lettet og motiveret af den. Poesien i fortællingen, virker som et vidnesbyrd fra mennesker, som uden filter deler deres kampe, visioner, drømme med os, som vi konnekter til vores eget liv. Jeg må indrømme jeg ikke kunne holde tårerne tilbage igennem filmen, den absolutte simple skønhed, ramte lige plet for mig og jeg kan derfor ikke give den andet end topkarakter!

Chloé Zhao: Den nye Marvel Action Instruktør

Instruktøren Chloé Zhao, som i år blev den blot anden kvindelig vinder af Best Director Oscaren, eneste anden vinder er Kathryn Bigelow for The Hurt Locker. Men Chloés næste projekt vil nok overraske mange, hun har nemlig instrueret Marvel næste store satsning, Eternals, som forhåbentlig kommer i de danske biografer i løbet af 2021.

Jeg må indrømme, at dette samarbejde af instruktør og film virker meget eksperimenterende, derfor aner jeg ikke hvad jeg skal forvente af den kommende milliard Marvel film, men det gør det jo kun mere spændende!

 

Spread the love

Daniel

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.