MovSer

All about movies and series

Snyder Cuttet af ´Justice League´ er bryllupskage til fanbasen, men er det kunst? Snyder Cuttet af ´Justice League´ er bryllupskage til fanbasen, men er det kunst?
Jeg er oprigtigt glad for at Zack Snyder "crash landede" i 2017´s første runde af `Justice League´ For havde han/Warner Bros. dengang udsendt denne... Snyder Cuttet af ´Justice League´ er bryllupskage til fanbasen, men er det kunst?

Foto: RealRawNews

Når “Prinsessen på ærten”, bliver til en intetkønsbetegnelse.

Ordet `Curlingbørn´, som har været et begreb siden 1999, står ifølge Wikipedia for forkælede mennesker, primært børn, der overbeskyttes og serviceres af dets forældre uden at de stiller krav. Begrebet er opkaldt efter spillet curling, hvor en sten sættes i bevægelse henover en isdækket bane, og to spillere styrer den i mål ved at feje og gnubbe med koste foran den kurende sten, fortælles der.

Nu, som i 2021, er verden indrettet således at vores barndom skal være så kort som muligt. Til gengæld skal vores ungdom holde hele livet ud, se bare Wonder Woman: 800 år og DAMN good looking!.

DC fansene har talt og deres korstemmer har fået deres vilje. 25 millioner dollars blev af Warner Bros. smidt i den i forvejen bekostelige 275 millioner dollars produktion af `The Justice League´ fra 2017.

Men er en 4 timers superheltefilm så 300 millioner dollars værd? Næppe, specielt ikke hvis styringen skal findes hos instruktøren Zack Snyder. En mand hvis karriere startede som musikvideo instruktør for navne som Soul Asylum, ZZ Top og Rod Stewart, hvilket automatisk burde give hallucinationer til en anden filminstruktør, navnlig f.eks. en Russell Mulcahy.

Russell Mulcahy nåede at instruere omkring 100 musikvideoer med navne som Duran Duran, Culture Club, Elton John, Rod Stewart og Ultravox. Hans mest kendte spillefilm er `Highlander` fra 1986.

Hans “stil” har meget til fælles med Zack Snyder: perfekt musikvideo indstillede billeder, gerne gengivet i slowmotion, med følelsesregistret i let fordøjelig skabelons dossering. Flere af hans film findes også i flere versioner, således kan fans opsnuse ´Highlander´ i en 4-5 versioner hvis der gides.

Ja, ordet “auteur” skal vist ikke bruges her.

Zack Snyder filmdebuterede i 2004 med en glimrende, om end stærk unødvendig, remakeudgave af George Romeros zombieklassiker `Dawn of the Dead´, hvorefter han “brød igennem lydmuren” med dvd “klassikerne” ´300´ fra 2006 og måske hans kunstneriske “højdepunkt” `Watchmen´ fra 2009.

Dette banede så senere vejen for hans DC Universe trilogi: `Man of Steel´ 2013, `Batman Vs. Superman: Dawn of Justice´ 2016 og altså nu 2021´s `Justice League: The Zack Snyder Cut´. Det er værd at bemærke at `Batman Vs. Superman´ også findes i et “langt bedre” Ultimate edition directors cut, der varer 183 minutter.

Fælles for alle hans film, og specielt for hans DC trilogi, er at hver film snildt kan beskæres i op til en times “forbrug” af slowmotion shots og screensaver “pornshots”.

Foto: JoBio

Men ret skal være ret.

Jeg har nu beset det lidt over 4 timers lange Zack Snyder cut af Justice League “trash-bomben” fra 2017, og må da bøje mig lettere i støvet, for denne nye version ER en superhelte fans våde drøm, med tilhørende “ass-shots” af skønne Gal Gadot.

Historien er nu mere “fleshed out”, vi kommer “tættere på”(læs: så langt dette nu kan foregå i en Zack Snyder film) bevæggrundene for vores helte, men i særdeleshed deres fjender, er langt bedre “executed”.

Hver karakter opbygges med langt bedre “screentime”, så filmen nu mere føles som DC´s modsvar til en 2-3 af Marvels ´Avengers´ film.

Steppenwolf, der nu i denne version ser meget anderledes ud med en slags følsom rustning, der er fornøjeligt sprunget med pigge, har denne gang noget mere tyngde, men han ender desværre stadig som en slags “Thanos Light” udgave.

Filmen ender naturligvis stadig som i original versionen fra 2017, i en stor finale hvor Superman dukker op lige når slaget ser tabt ud, men filmen føles nu mere sammenhængende.

Zack Snyder har med dette “”Final Cut” rettet betydeligt op på sin DC trilogi, men hans eftermægle når stadigvæk ikke Christopher Nolans eller for den sags skyld Richard Donners tidligere stolte DC bidrag.

Filmen når naturligvis heller ikke de bedste ´Avengers´ film, men ´Avengers: Age of Ultron´ har den dog slået i kvalitet, så tillykke herfra!

Så denne nye version inkasserer 4 stjerner modsat original versionens sølle 2.

Eftermæglet:

Jeg er oprigtigt glad for at Zack Snyder “crash landede” med 2017´s første runde. For havde han/Warner Bros. dengang udsendt denne version, havde vi tvivlsomt nok ikke fået 2017´s formidable `Wonder Woman´ og endnu bedre: 2019´s fortræffelige og mesterlige satsning: `Joker´.

Alle fortællinger har som bekendt to sider af samme historie, så BRING ON `Justice League´ the Joss Whedon cut. SÅ tror jeg vi nærmer os the JUSTICE!

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.