MovSer

All about movies and series

Terminator: Dark Fate Terminator: Dark Fate
Den nu 72-årige Arnold Schwarzenegger vender endnu engang tilbage til Terminator franchisen, sammen med den originale Sarah Connor, Linda Hamilton, som indtager rollen for... Terminator: Dark Fate

Den nu 72-årige Arnold Schwarzenegger vender endnu engang tilbage til Terminator franchisen, sammen med den originale Sarah Connor, Linda Hamilton, som indtager rollen for første gang siden 1991.

James Cameron har skrevet filmen, og han har ikke lagt skjul på at selvom Dark Fate er den sjette Terminator film i rækken, skal den ses som en direkte efterfølger af hans 2’er fra 1991.

Med alle de rette (eller i hvert fald de originale) ingredienser på plads kan resultatet vel kun blive episk? Eller hvad?

Plot

Året er 2020 og vi møder den unge kvinde, Dani (Natalia Reyes), i hendes hjemby i Mexico. Da en cyborg fra fremtiden dukker op for at dræbe hende, kommer Sarah Connor (Linda Hamilton) og hybridsoldaten Grace (Mackenzie Davis) hende til undsætning.

Oldies but goldies

Det er unægteligt fedt at se Linda Hamilton og Arnold Schwarzenegger tilbage i deres ikoniske roller, og begge er i topform. Der er noget helt fabelagtigt ved at se gråhårede actionhelte sparke røv på en stor skærm, men desværre bliver der også sneget lidt for mange ‘sjove referencer’ ind med gentagne “I’ll be back”.

Vi får også en række nye ansigter i franchisen, heriblandt den fantastiske Mackenzie Davis, som blandt andet er kendt fra en anden futuristisk cyborg film; Blade Runner 2049 (2017). Der er i det hele taget dejligt mange hårdtslående seje damer i denne film, men det føles også overdrevet at Dani skal have et squad omkring sig til at kæmpe for hende til alle tider, i stedet for selv at forløse sin indre Sarah Connor styrke.

Tilbage til fremtiden, igen…

Det er en tricky sag med tidsrejsefilm, for på et tidspunkt kommer det hele til at føles som om at der ikke rigtig er noget på spil. Hvis moderen til den kommende modstandshær f.eks. dør, så er der bare en anden som føder en fremtidig leder af en fremtidig modstandshær, og så skal der sendes en cyborg efter dem, og sådan kan det fortsætte uendeligt.

Sarah Connor og hendes søn virkede specielle; menneskeracens udvalgte. Nu får vi så serveret samme præmis og stort set også samme film som den første Terminator, bare med andre personer som mål.

Det føles som en nem og billig løsning bare at gentage den første Terminator film og smide nogle flotte actionscener og bedre CGI ind (for selvfølgelig er alle effekter, stunts og biljagter i topklasse), men filmen har ikke sin egen sjæl og sætter bestemt ikke sit præg på Terminator franchisen.

Konklusion

Det er uden tvivl den bedste Terminator film vi har haft siden Camerons 2’er (hvilket i virkeligheden ikke siger så meget), og sammen med de to første Terminator film udgør den en fin trilogi, men udover nostalgi og et par fede actionscener her og der, er der desværre ikke så meget at hente i Dark Fate.

Filmen har premiere d. 31-10-2019

Spread the love

JaneValeur

Professionel nørd med svaghed for gysere, indiefilm og dokumentar.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.