MovSer

All about movies and series

The Maze Runner The Maze Runner
The Maze Runner er lavet over bestseller bogtrilogien af samme navn. Har du ikke læst bøgerne, så fortvivl ikke, for plottet er ikke kompliceret,... The Maze Runner

The Maze Runner er lavet over bestseller bogtrilogien af samme navn. Har du ikke læst bøgerne, så fortvivl ikke, for plottet er ikke kompliceret, om end instruktør Wes ball gør et forsøg på at gøre denne film mere spændende end den reelt set er. Historien handler om Thomas “Dylan O´brien”, som er den centrale figur i det hele.

Handlingen foregår i midten af en stor labyrint hvor en gruppe unge drenge har levet i flere år og hvor ingen af dem ved, hvorfor de er der, men det vil snart ændre sig. Da Thomas kommer op af buret er hans hukommelse også væk, det viser sig dog snart, at han ikke er som de andre. Det hele bliver en kamp på at finde en vej ud af labyrinten og ud i friheden, men der venter dem mere end de regner med. Historien er basalt set ganske lige til og i sig selv ret spændende, men spørgsmålet er nok, om den er velfortalt.

Filmen prøver hele vejen igennem at opbygge momentum, så det bliver et intenst 100 meter løb, desværre lykkes det for sjældent og derved bliver det ofte nærmere et mere tungt 3000 meters forhindringsløb end et intens 100 meter løb. Faktum er dog, at det er meget tydeligt filmen næsten kun er lavet, som en opbyggende film til en efterfølger. Det er forståeligt nok også en af de ting filmen lider en del af, men potentialet til noget stort, det har The Maze Runner dog.

100 meter forhindringsløb
Der er selvfølgelig fokus på labyrinten og de monstre der er derinde. De giver heldigvis et afbræk i resten af filmen, som altså til tider kan være en noget tam affære. Jo længere hen i filmen vi kommer, desto mere luft i lungerne får drengene i hvert fald, hvilket gør man føler sig bare lidt mere draget af filmen. Tempoet og spændingen stiger stødt igennem hele filmen og heldigvis for det, ellers havde det uden tvivl været et dræbende kedeligt løbeshow.

Effekterne i filmen kommer, kan jeg med det samme sige, ikke til at gå over i historien som værende skelsættende og ej heller spektakulære. Men gør det så noget for filmen som helhed? –NEJ- slet ikke, faktisk ganske befriende, at filmen ikke bliver opslugt af vilde CGI effekter og hvor det hele bliver så poleret at stemningsbillederne ikke eksisterer. Der må jeg faktisk rose instruktøren, for der har han også ramt rigtigt. Det beviser man kan godt lave en film, med en flot visuel stil, som kan fange ens interesse samtidig med det er på en troværdig måde uden at man skal bruge en formue på filmen. Budgettet for The Maze Runner ligger på det noget lave beløb af 30 millioner dollars, så lidt af en bedrift at man har formået at skabe omgivelser, som faktisk fungere ganske godt. Så det punkt må siges at være ganske vellykket.

Men filmen formår ikke til fulde fra start at sætte tempoet og spændningen højt nok, desværre, spørgsmålet er om instruktørens manglende erfaring med at lave feature film skinner igennem her. Han forsøger dog ofte at bruge musikken til at intensivere mange scener og selv om musikken er ret god, så mangler der desværre noget. Den kære Wes Ball, har dog et visuelt godt øje og rammer ret ofte en god stemning i filmen. Han bliver sikkert en instruktør, som vi kommer til at se mere til i fremtiden, dog må han godt turde noget mere og ikke mindst instruere hans uerfarne skuespillere bedre.

Mere kapgang end løb til tider
Noget der dog lykkes til dels, er castingen af de unge skuespillere, for størsteparten spiller ganske fornuftigt og overbevisende. Bl.a. vores mystiske hovedrolle, der spilles af Dylan O’Brien, er et fortrinligt valg, han redder i hvert i min optik flere scener fra helt at miste pusten. Will Poulter spiller også fantastisk, som den mistroiske og med den alt andet end hjertelige modtagelse af vores helt Thomas. Det står endda klart efter en meget kort tid, at der mellem de 2 ikke vil blive udvekslet løbetips i resten af filmen.

Der er dog også nogle af ungerne, som desværre ikke lever op til den rolle de har fået, bl.a. Blake Cooper mener jeg ikke var godt castet, bl.a en af de sidste scener hvor han ligger dødende, ja der giver det mig virkelig associationer med de nye far til 4 film, hvad angår skuespillet. Jeg krummede virkelig tæer for ærligt, det var ikke en køn scene, hvilket er ærgerligt, for han spiller ellers –OK– i resten af filmen.

Der hvor skuespillet ikke er specielt godt, ja der har det selvfølgelig også noget at gøre med, at det er noget af det første de laver hvad angår film, Blake Cooper spiller i hvert fald sin første rigtige spillefilm. jeg ville dog gerne have set nogle af disse havde været udskiftet med nogle, som havde noget mere erfaring og overbevisning. Men måske jeg bare er for krævende, dog mener jeg med lidt bedre skuespillere på de svageste led, så kunne filmen sandsynligvis have havnet på et noget højere niveau

Konklusionen:
Topform rammer filmen desværre aldrig, der er for meget ligegyldigheder og desværre alt for mange småfejl og småirritationsmomenter, til at filmen helt rammer potentialet, for det har den uden tvivl.

Filmen underholder –OK–, men så heller ikke mere. Dertil kommer, som beskrevet tidligere, at denne film klart mere er en indledning til en 2´er, bare tilsat lidt energidrik i form af nogle gode aktion scener. Tilmed så er instruktøren også noget uerfaren og det kan til dels ses på, at han køre for meget på det sikre.

Dog er det ikke kun skidt det hele, for der er faktisk en ret god stemning i det visuelle og den bliver bedre jo længere ind i filmen man kommer. Den vil dog sikkert være ganske okay, for dem som har læst bøgerne og finder universet interessant, men en helstøbt film, det bliver den desværre aldrig.
Den løber sig op på en lille

Spread the love

John Slater

Ejer og chefredaktør på TheMovSer - Med en livslang fascination af den finurlige verden man kalder Hollywood. Efter mange år som filmanmelder/tv-vært og filmredaktør på Pixel.tv, (som du klart bør tjekket ud, hvis du elsker gear og spil), Så var mit ønske om at skabe et nyhedsmedie, der skaber glæde for branchen, og hvor den gode tone og sociale profil er intakt, blevet så stor at nu skulle chancen tages. Jeg har en stor kærlighed for tyske film og meget gerne film fra 20'erne og frem til 50'erne. - Men elsker også en god popcorn film eller film der tør at tage chancer og ikke mindst være anderledes end mainstream filmene

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.