MovSer

All about movies and series

The Peanut Butter Falcon The Peanut Butter Falcon
Jeg havde virkelig brug for den her film! Idag var jeg for første gang tilbage i biografsædet, efter en lang pause igennem Coronanedlukningen og... The Peanut Butter Falcon

Jeg havde virkelig brug for den her film!

Idag var jeg for første gang tilbage i biografsædet, efter en lang pause igennem Coronanedlukningen og hvilket comeback! Filmen er en vidunderlig simpel fortælling om Zak, som har down syndrom, men han har en drøm om, at blive en professionel wrestler. For at åbne dette, så flygter han fra sit opholdssted og løber ind i Tyler (Shia LaBeouf), sammen begynder de en lang rejse, hvor en smukt venskab skabes.

Filmen er en dejlig blanding af en Coen Brothers film og en Mark Twain bog, selve historien deler mange ligheder med Huckleberry Finn, samtidig med at nogle af karakteren, er som taget ud af ’’O brother where are thou’’, Mark Twain bliver endda også omtalt i filmen. Så jeg er overbevist om at lighederne er helt bevidste fra instruktørens side, hvilket tyder på en god inspirationskilde og god filmsmag. Hovedkarakteren Zak bliver spillet af Zack Gottsagen, der virkelig har down syndrom og hans kemi med Shia Labeouf er noget helt specielt.

Lige fra starten, er han en karakter man ikke kan lade være med at elske, han spiller rollen selvsikkert og med masser af mod hele vejen. Virkelig en dejlig overraskelse og fik mig flere gange til at tørre øjnene, hvilket virkelig overraskede mig! Eftersom filmen ikke spiller noget op, men blot spiller den sikkert ind, med dejlige karakterer og naturligt smukt skuespil.

Dakota Johnson (Susperia) spiller Eleanor, som i mange år har taget sig af Zak og hun får til opgave at finde ham, efter han er løbet væk. Hun er en fin tilstedeværelse i denne film og spiller sin rolle godt, men filmens drivkraft er venskabet mellem Tyler & Zak. Det er også dette venskab som får Eleanor, til at stille spørgsmål til den måde hun har taget sig af Zak, det er det som får hende til at indse, at der er mere i ham end hvad nogen forestillede sig.

Lad os tale lidt om Shia Labeouf, efter min mening er dette hans bedste rolle til dato! Og det siger jeg endda, selvom jeg sidste år så Honey Boy, som jeg dengang ville have beskrevet, som hans bedste rolle nogensinde. Han er en skuespiller som virker til, at have genfundet rytmen. Hvilket har medført, at han nu hvert år overgår sig selv og vi glæder os til at se, hvad det næste bliver!

Sammen med Robert Pattinson, der med med film som Good Time, The Lighthouse og snart Tenet har tilbageerobret vores respekt efter Twiligt. Der er Shia Labeouf nok den skuespiller som er gået fra at have mistet sit gode omdømme, til at komme tilbage stærkere end nogensinde! Man begynder at håbe/drømme om, at de to skuespillere kan finde et godt fremtidsprojekt sammen.

Filmen balancere humor og drama til perfektion, jeg oplevede både at grine højt, sidde helt fremme i mit sæde spændt og med tårerne løbende ned af kinderne. Den har et utroligt rigt og vigtigt indhold, som den formår og fortælle til perfektion, på trods af en kort spilletid på 97 minutter.

Hvis du kan lide ”O brother where art thou”, så vil du elske Peanut butter falkon! Eller hvis du tager ind og ser ”Peanut Butter Falcon”, hvorfor så ikke forkæle dig selv, ved også at se O Brother, jeg kommer i hvert fald til at lave en dobbelt feature filmaften, engang i fremtiden.

.

 

For mig er det en 9/10, så en næsten perfekt film. Men jeg har valgt at runde lidt op på 6 stjerner skalaen, som man bruger her på Movser.dk. Det bliver en flot top karakter til den første biograffilm, efter en lang og hård pause fra biografsædet.

Spread the love

Daniel

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.