MovSer

All about movies and series

Transformers: Age of Extinction Transformers: Age of Extinction
Tiden er inde, til Michael Bays 4. film med Transformers og denne gang med Mark Wahlberg i hovedrollen, som Optimus Primes menneskelige følge. Filmen... Transformers: Age of Extinction

Tiden er inde, til Michael Bays 4. film med Transformers og denne gang med Mark Wahlberg i hovedrollen, som Optimus Primes menneskelige følge. Filmen har uden tvivl været en af sommerens mest ventede film og mange har ganske sikkert, set frem til denne film.
Ingen tvivl om at 1´eren indtil videre har været den bedste af de første 3, og den som absolut satte den standard, som Michael Bay ville have. Om end jeg personligt aldrig har ment, nogle af dem har kunnet fange det specielle og fantastiske univers Transformers har, 2 og 3´eren var for mig ikke noget at snakke om.

Det store spørgsmål er så om Age Of Extinction, med nyt cast og med Michael Bay ved roret for 4. gang, kan levere en film, som kan indfri de flestes forventninger og ikke mindst forhåbninger. En Transformers film der kan give os et fedt mix af gennemtænkt historie, drama og store scener med rette mængde aktion og visuelle effekter.

16GB rams effekter med 512kb historie.
Ingen store overraskelser i plottet, for Age of Extinction er en knap 3 timers aktion fyldt film, som er komplet, i hvert fald hvis man ser på det med Michael Bay øjne. Han er og bliver desværre aldrig en stor historie fortæller, det kan man også se på alle hans tidligere film og kan med det samme afsløre, at denne på –INGEN– måde er en undtagelse.

Den ret endimensionelle historie, centrer sig om, at chefen for CIA står i ledtog med transformeren Lockdown, som er bountyhunter og hvis eneste mål er, at udrydde alle transformers og dette uanset, om det er Autobots og Decepticons. Tilmed får de hjælp til at klare dette, da chefen for organisationen KSI har udviklet og forfinet det metal Transformers er lavet af. Dette er dog ikke klaret uden skjult hjælp af Megatron eller skal man sige Calvatron nu, som ikke er ude af billedet endnu. –SURPRISE–.

Til at hjælpe Optimus Prime med at redde Transformers, finder han hjælp i en uduelig opfinder ved navn Cade Yeager, hvis liv er i økonomisk kaos, ud over dette, har han en 17 årig datter, Tessa, hvis forhold til fyren Shane, vækker stor bekymring for Cade og det i allerbedste amerikansk kliché fyldt facon.

Transform, and roll out!
Med al ære og respekt for Michael Bay som film instruktør, men det hele er så udvandet for en god historie, at det kan virke som om, han skulle have ladet –THE SPARK– gå videre til en ny instruktør. Som muligvis kunne give liv, til de noget metaltrætte Transformers. For fokus har uden tvivl været på, at levere en masse flotte og visuelle effekter, som man kan sidde og være benovet over.

Er man så benovet over de flotte effekter? Egentlig ikke, for det er det samme man så i de første 3 film. Den kære Mr. Bay har dog en klar opskrift på, hvordan han vil lave sine storslåede popcorn film, som bare sælger en masse billetter. Så hvorfor ændre på det? Tja, kan godt forstå ham, for money talks og så længe der er, så mange som går i biografen for at se hans misbrug af Transformer Universet, ja så får vi, hvad vi selv beder om.

Der er dog flere elementer, som virkelig skinner igennem, at det er en typisk Bay film. Masser af fyld, bl.a. i form af stillbilleder, som absolut intet tilfører historien. Hele filmen igennem er der en masse af disse kliché fyldte mellemseancer, som regnede det ned med onde robotter fra det ydre rum.

Product placement, ja det mestre vores kære instruktør dog til fuld og man må sige at det er tydeligt han er tidligere reklamemand. Det er så tydeligt, at det faktisk går hen og bliver ganske morsomt. Et eksempel er, da et stort rumskib med vores mandelig helt, spillet af Mark Wahlberg, styrter ned med et rumskib, og på vej ned ryger igennem en lastbil med Bud light øl, for til sidst at lande oven på en bil. Hvis fører løber ud af bilen ud og skælder Cade ud, for hans forsikring skal da betale skaderne, hvortil Cade svarer, at der ikke findes forsikringer imod rumskibe, og straks derefter åbner en bud light ved hjælp af bilens dør. Scenen er så søgt og kun til for at sælge Bud light, at det egentlig virker.

Sometimes even the wisest of men and machines can be in error
Citatet er af Optimus Prime, ja, mere rigtigt kunne det ikke siges. Det er faktisk ikke engang Transformers som er i fejlkode. Næh, det er skam, at der er en del mangler i historien. For det første er der ingen speciel tilhørs forhold imellem Cade, Tessa, Shane og Autoboterne, hvilket er en essentielt del. Som jeg mener man burde have haft mere fokus på, lige som i de originale tegnefilm. Desværre er det næsten ikke eksisterende i filmen. En ting mere er, at hvis det er 5 år efter Chicago, så er Optimus Prime godt nok lavet af billig kinesisk metal, for han er godt nok rustet ret hurtigt, men hvad hulen gør det, for vores lille uduelig opfinder Cade, fikser ham da lige op, så han kan tage kampen op igen. Desværre er der så mange ting, som ikke hænger sammen i denne film.

Hvis du bare vil underholdes af storslået og flotte effekter, jamen så er filmen måske nogenlunde ok til dig. En anden ting som heller ikke hænger sammen i historien, er bl.a. da de er om bord på Lockdowns store rumskib, for da nedkæmper vores mandlige helt alene 2 erfarne bountyhuntere. Det må siges, at være ret godt gået af en ganske alm mand. Derefter er Cade forvandlet til en fuldblods intergalaktisk kriger i resten af filmen, amerikansk når det er bedst. Endnu et eksempel på en masse ikke hænger sammen, det er da Optimus Prime fortæller, at han er nød til at finde de andre Autobots for at kunne blive repareret. Da de er på vej derhen, kører de forbi en ny lastbil som han lige skanner og wupti, så er han fikset og det uden videre forklaring.

Jeg er gevaldigt skuffet over filmen og havde et stort ønske om et fedt comeback til Transformers. Men sidder tilbage med en grim smag af Autobot olie i munden og tænker, at det var ikke denne gang, jeg skulle have fornyet min kærlighed til det Transformers univers, som jeg har holdt utrolig meget af, siden jeg så de første tegnefilm i 80´erne. Men lidt selvironi og humor har Michael Bay dog, for i starten af filmen, da Cade køber den rustne skrotbunke af en lastbil, som han finder inde i en gamle faldefærdig biograf, siger ejeren, at i dag er der ingen sans for film kvalitet og man kun laver dårlige sequels og remakes, hvilket er ret slående, for mere sandt kunne det nok ikke siges.

Protection of the Human race, I hvert fald for at se denne film
Men som beskrevet tidligere så er det visuelle, virkelig noget man har brugt tid på og flot det er det. Så kan du leve med en ret tynd historie og trænger du til at få fortalt den samme historie, som i de 3 forrige film. Så kan denne film måske være noget for dig. Du er dog advaret, for 3 timer med intetsigende eksplosioner og store kampe uden en egentlig historie som hænger sammen. Ja, så bliver den lige så tung at bære, som det ville være at løfte Optimus Prime. Jeg sidder desværre med en fornemmelse af, at jeg har mistet 3 timer af mit liv, som jeg desværre ikke får igen. Som aktion fyldt popcorn film og med den lille smule humor og selvironi der er, så kan den lige nøjagtige løfte sig op på.

Spread the love

John Slater

Ejer og chefredaktør på TheMovSer - Med en livslang fascination af den finurlige verden man kalder Hollywood. Efter mange år som filmanmelder/tv-vært og filmredaktør på Pixel.tv, (som du klart bør tjekket ud, hvis du elsker gear og spil), Så var mit ønske om at skabe et nyhedsmedie, der skaber glæde for branchen, og hvor den gode tone og sociale profil er intakt, blevet så stor at nu skulle chancen tages. Jeg har en stor kærlighed for tyske film og meget gerne film fra 20'erne og frem til 50'erne. - Men elsker også en god popcorn film eller film der tør at tage chancer og ikke mindst være anderledes end mainstream filmene

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.