MovSer

All about movies and series

Triple Threat Triple Threat
“Well, well, well… it’s my lucky day” Når professionelle stuntmænd laver film kan resultatet enten blive fremragende eller forfærdelig. Med Triple Threat har instruktøren... Triple Threat

“Well, well, well… it’s my lucky day”

Når professionelle stuntmænd laver film kan resultatet enten blive fremragende eller forfærdelig.

Med Triple Threat har instruktøren (en erfaren stuntmand og kampsportelsker), Jesse V. Johnson, samlet tre af de største kampsportsstjerner fra Thailand, Indonesien og Kina. Det talte sprog veksler mellem engelsk, indonesisk og kinesisk, og kampsport og stunts er tydeligvis i hovedsædet. Desværre efterlades der ikke nok plads til plot, dialog… og stort set alt andet.

Plot

Okay. Hold fast, for dette er så kortfattet som jeg kan opsummere Triple Threats historie.

I Triple Threat møder vi i første omgang de to lejesoldater Long Fei (Tiger Chen) og Payu (Tony Jaa), som er hyret af en gruppe organiserede kriminelle til at angribe en fangelejr i Indonesien, hvor de finder og befrier en berygtet forbryder ved navn Collins, som er leder af den kriminelle organisation.

Collins og hans mænd har ikke til hensigt at efterlade vidner til den voldelige aktion, så de efterlader Long Fei og Payu fanget med de øvrige indsatte og en tikkende bombe.

Det lykkes Long Fei og Payu at flygte, men hvad ingen ved, er at en af fangelejrens mænd, Jaka, også overlever angrebet og fejltager Long Fei og Payu som lederne bag.

Da det lykkedes Jaka at opspore de to mænd i en illegal kampssportsarena, erklærer han at han vil hævne massakren, som blandt andet kostede hans kone livet. De tre mænd kommer dog hurtigt frem til at deres fælles fjende er Collins og hans bande, så de tager sammen ud for at finde dem.

I mellemtiden planlægger Collins at bortføre den rige arving, Xian (Celina Jade), som er kommet i samtlige kriminelles søgelys efter at have offentligt erklæret at hun vil bruge sin families penge på at stoppe organiseret kriminalitet.

Kan trioen redde Xian i tide, og er deres kampsports- og soldatererfaringer nok til at overvinde Collins og hans bande af lige så erfarne mænd?

Kampsport action ud over alle grænser

“Jeg tror aldrig nogen har set et martial arts action cast magen til vores før” siger produceren Michael Selby. “Alle kom for at gøre deres bedste, og dynamikken under optagelserne var helt ekstrem.”

Der er ingen tvivl om at Triple Threat er en kampsportsnørds våde drøm. Den er spækket med stjerner, vanvittige stunts og urimeligt vilde kampscener, hvor man tænker “Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?”

Desværre bliver det hurtigt for meget af det gode.

Johnson har ladet sig inspirere af film som De Syv Samuraier og Fast & Furious serien, og det er tydeligt at Triple Threat gerne vil se sig selv som værende en moderne The Raid eller asiatisk John Wick. Dette niveau når vi dog aldrig op på. Langt fra.

Det er tydeligt og ærgerligt at stunts og kampsport udgør omkring 99% af filmen, mens historie, dialog og generel logik bliver cirkelsparket langt ud til siden.

Der er rigeligt med fede scener og et utal af klichéramte one-liners som bringer et smil på læben, selvom dette måske ikke var hensigten.

Folk siger rent faktisk ting som:

“That’s the dumbest thing you’re never going to live to regret”, “Now it’s personal!” og bedst af alle: “Less talk. Just die!”

Well, well, well… John Wick it ain’t!

Det vi ender med, er en usammenhængende, dybt forvirrende og ufrivilligt komisk actionspækket film, med guns, blod og kampsport ud over det hele, men hvor det sjældent giver mening hvem der slår på hvem og hvorfor.

Konklusion: Dårlig på den bedste måde

Man kan ikke benægte hvor vanvittigt imponerende og ambitiøs Triple Threat slipper afsted med at være som action- og stuntreel, men en biografværdig film, bliver den desværre aldrig.

Hvis du kan lide at se overdrevne, vanvittige og meningsløse actionfilm, kan denne klart anbefales til en sjov aften med vennerne med et væld af klichéer og lår-klaskende vilde one-liners der er Swarzenegger værdig.

Det bliver kun til en enkelt stjerne herfra, men skal den ses igen med øl og venner? Uden tvivl.

Filmen har premiere d. 29-8-2019

Spread the love

JaneValeur

Professionel nørd med svaghed for gysere, indiefilm og dokumentar.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.