MovSer

All about movies and series

Young Ahmed Young Ahmed
Spændende Emne, Neutralt Fortalt Young Ahmed er en film om den 13 år gamle Ahmed, som kæmper for opfylde kravene for en god Muslim,... Young Ahmed

Spændende Emne, Neutralt Fortalt

Young Ahmed er en film om den 13 år gamle Ahmed, som kæmper for opfylde kravene for en god Muslim, ifølge sin Imams Idealer. Dette fører ham ud på et vildspor, hvor han planlægger at dræbe sin lærer. I løbet af filmen, bliver Ahmeds idealer flere gange sat på prøve, men hans overbevisning er stålfast besluttet på, at opfylde det som han er blevet ledet til at tro er det rigtige.

Kontroversiel

Filmen omhandler et meget kontroversielt emne og bliver derfor fortalt i en meget neutral og eftertænksom stil, som giver filmen et meget stille indtryk. Selvom problemstillerne skriger ud af skærmen og der sker aggressive ting, bliver hele filmen fortalt uden større udsving og med en passiv stemning.

Filmen har godt skuespil, men den lader ikke scenerne udvikle sig. Hvis en scene starter med, at nogen græder, så slutter den også med at nogen græder. Filmen føles meget monoton, eftersom der aldrig er noget, som føles vigtigt. Dette selvom vores hovedrolle kæmper med etik, erotik, moral og skam, så bliver det alt sammen fortalt med en, for mig, alt for underspillet tone og stil.

Neutral

Historien håndterer meget seriøse emner og har stort potentiale, men alt virker fladt og hver gang noget sker, så giver den kun en følelse af, okay. Et spændende emne og en vigtig historie, men filmen lader aldrig sig selv blive rigtig vigtig.

Det føles som om, at instruktørerne har fundet et virkeligt rigt og spændende emne, som de har været fascineret af. Men hele filmen fortælles neutralt, hvilket formodentlig skal give publikum indryk af naturalisme. Desværre er det eneste det gør, er at karaktererne føles fremmede og uinteressante.

MEN lad mig også rose den her film lidt, fordi at den tør bringe emnet op og giver anledning til en spændende diskussion. Filmens skuespillere gør et godt stykke arbejde, specielt Ahmeds mor. Pigen Louise som Ahmed møder midt i filmen, hendes karakter giver noget liv til filmen.

Jeg er sikker på mange mennesker vil kunne lide den her film, blandt andet efter den blev udtaget til hovedkonkurrence om de gyldne palmer ved dette års Cannes festival, hvor den også vandt prisen for bedste instruktion. For mig føles den dog desværre som en film med et kæmpe budskab, som den desværre ikke tør fortælle.

Alt i alt, en middelmådig film som dog kan starte en vigtig samtale

 

Spread the love

Daniel

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.