MovSer

All about movies and series

Zombieland: Double Tap Zombieland: Double Tap
Det er efterhånden ti år siden at verden blev introduceret til Zombieland (2009) og en række regler som er gode at huske på hvis... Zombieland: Double Tap

Det er efterhånden ti år siden at verden blev introduceret til Zombieland (2009) og en række regler som er gode at huske på hvis man vil overleve en zombie apokalypse, heriblandt; husk sikkerhedsselen, hold dig i form, altid ‘double tap’ dine zombier – altså sørg for at de virkelig er døde i første omgang, så de ikke vender tilbage.

Hvem der dog bare havde double tap’et Zombieland tilbage i 2009.

Plot

Vi genforenes med Columbus (Jesse Eisenberg), Wichita (Emma Stone), Tallahasse (Woody Harrelson) og Little Rock (Abigail Breslin), som er ved at flytte ind i deres nye beskedne hjem: det Hvide Hus i Waskington. Da der opstår interne konflikter mellem Columbus og Wichita, som er uenige om deres fremtidplaner, og Tallahasse og Little Rock, som har udviklet et far-datter forhold der kulminerer i Little Rocks teenage-rebelske opgør, bliver gruppen splittet.

Spændingerne bliver dog kun gjort værre da Little Rock stikker af med en hippie, for at bo i et kollektiv, og Wichita vender tilbage til Columbus, lige idet han har fået sig en ny kæreste, den dullede og halvdumme Madison (Zoey Deutch).

Sammen drager gruppen ud for at finde Little Rocks kollektiv, og undervejs møder de nogle farverige personligheder – både døde og levende.

Madison (Zoey Deutch), Wichita (Emma Stone), Columbus (Jesse Eisenberg) and Tallahassee (Woody Harrelson) in Columbia Pictures’ ZOMBIELAND 2: DOUBLE TAP.

Den svære to’er

Jeg er stor fan af Zombieland (2009), og har særligt gode minder om at gense den et år på Roskilde Festival sammen med en masse engagerede fulde mennesker, som sang ‘double tap’ og ‘twinkie’ i kor, mens der blev skålet og grinet gennem hele filmen.

Zombieland var et uventet kulthit, som formåede at levere en frisk og anderledes zombie fortælling, præget af popkultur, humor og en ikonisk Bill Murray cameo.

En efterfølger har som sådan været oplagt lige siden, og efter et årti skulle man tro at en så forfriskende film kun kan levere noget som er endnu mere nyt og anderledes. Men nej. Den kan faktisk kun levere det samme som den første film, bare meget dårligere.

Tallahassee (Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone), Columbus (Jesse Eisenberg) and Albuquerque (Luke Wilson) in Columbia Pictures’ ZOMBIELAND: DOUBLE TAP.

En parodi af sig selv

Zombieland: Double Tap er lidt ligesom at høre en fuld person forsøge at sælge Zombieland (2009) til en som aldrig har set filmen: “Det er noget med nogle regler og de bor i store huse og smadrer ting, og så er der Zombie Kill of the Week, og Woody Harrelson leder efter twinkies og så er Bill Murray med!”

Bortset fra at Tallahasse nu hverken går op i twinkies eller Bill Murray.  Zombieland: Double Tap er en vag og underligt satirisk genfortælling af den første film. Columbus går fra at bryde den fjerde væg engang imellem, til fuldt ud at refererer til at de er karakterer i en film som vi sidder og ser. Zombie Kill of the Week popper uinviteret op engang imellem, og det forventes at vi skal tro på at nye karakterer, som blondinen Madison, har overlevet apokalypsen ved at bo i et køleskab (en ok sjov reference til Indiana Jones, men ikke sjov nok til at retfærdiggøre hendes irriterende tilstedeværelse).

Tallahassee (Woody Harrelson) and Nevada (Rosario Dawson) in Columbia Pictures’ ZOMBIELAND 2: DOUBLE TAP.

Dette er en film som har så travlt med at pege fingre ad sig selv og sige “haha, kan du huske hvor sjovt det var da vi gjorde det her i den første film?” at der ikke på noget tidspunkt bliver gjort plads til noget nyt. Det er en usammenhængende lang række referencer, der klapper sig selv på skulderen, mens vi andre sidder og tænker “hvad er det lige præcis jeg har betalt for at se?”

Tallahasse er nu pludselig en kæmpe Elvis fan, og det eneste han vil i livet er at bo der hvor ‘The King’ boede (hans præcise ord omkring Bill Murray i 2009). Hvor kom denne udvikling fra? Det er som om filmen virkelig prøver at proppe nye personer og interesser ind, for at drive historien videre, men alle forsøg føles malplacerede og inkonsistente med det vi lærte i den første film.

Vi får et par store navne på besøg hen ad vejen, som Rosario Dawson og Luke Wilson, men de ekstra karakterer er der egentlig bare for at være der, og de nye zombie typer som introduceres bliver ikke rigtig brugt til noget.

Little Rock (Abigail Breslin), Wichita (Emma Stone), Tallahassee (Woody Harrelson) and Columbus (Jesse Eisenberg) in Columbia Pictures’ ZOMBIELAND 2: DOUBLE TAP.

Konklusion: To stjerner = en double tap til denne film herfra

Det er så ærgerligt. Zombieland: Double Tap er nærmere en parodi Zombieland, i højere grad end den på nogen måde forsøger at være en efterfølger.

Filmen får et par sjove replikker ind her og der, men sørgeligt nok er den sjoveste scene den der gemmer sig i filmens afsluttende rulletekster. Bliv hellere hjemme, og se den første film igen.

Filmen har premiere d. 24-10-2019

Spread the love

JaneValeur

Professionel nørd med svaghed for gysere, indiefilm og dokumentar.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.