MovSer

All about movies and series

Bedste film soundtrack/score del 3 af 3 Bedste film soundtrack/score del 3 af 3
Sidste del af min Top liste over de bedste soundtracks/filmscores. I den sidste del er det de lidt mere ukendte og afslutningsvis også dem,... Bedste film soundtrack/score del 3 af 3

Sidste del af min Top liste over de bedste soundtracks/filmscores. I den sidste del er det de lidt mere ukendte og afslutningsvis også dem, som ifølge mig er noget oversete.

Håber I har nydt min 3 dels mini top liste og I er mere end velkommen til, at komme med input over soundtracks/film scores. Måske er der nogle, som du holder meget af og gerne så på din top liste.

Har du ikke læst/hørt de første 2 dele, så kan de ses her del 1 og del 2.

1. Moon – Clint Mansell (2009)

Filmen Moon er en formidabel oplevelse, i hvert fald hvis man holder af sci-fi genren. Det er heller ikke uden grund, at filmen har fået stor anerkendelse. Desværre har filmscoren ikke helt fået samme opmærksomhed, hvilket for mig personligt er en gåde. Den burde have meget mere påskønnelse, for denne score skriger af fortvivlelse, ensomhed og er så subtil i sin stemning. Ja, scoren er nærmest helt hypnotiserende. En fremragende filmscore til en fremragende film.

Den “sjove”: Instruktøren af filmen Duncan Jones, er faktisk søn af musiker legenden David Bowie. Selv om det kunne have været fantastisk, hvis Bowie havde lavet filmscoren, så er det vist meget godt, at det blev Clint Mansell

2. Trainspotting – Various (1996)


Dette er endnu et soundtrack, hvor musikken til filmen er perfekt valgt. Numrene giver en masse kant eller twist til i forvejen episke scener. Benny og jeg er begge helt vilde med den scene, hvor Ewan McGregors karakter, Renton, næsten OD’er på gaden og en ven bare dumper ham ind i en taxi og sender ham alene afsted til skadestuen – alt imens Lou Reeds ”Perfect Day” spiller i baggrunden. Hittet af Underworld ”Born Slippy” er også et nummer man nemt kan associere med Trainspotting.

Den Interessante: Danny Boyle overvejede at bruge kendingsmelodien fra Mission Impossible til en bestemt scene, men det ville desværre blive for dyrt. Helt præcis 3 millioner dollars, hvilket var det dobbelte af filmens budget.

3. The Virgin Suicides – Air (1999)

Selv om at filmen i sig selv er ganske god, ja så er filmens score af Popgruppen Air, så perfekt langsom og atmosfærisk, at det også må betegnes som et mesterværk. Den fornemmelse man får af scoren, passer helt fantastisk til filmens tempo og lidt underlige atmosfære. Dette er et mesterligt eksempel på, at pop grupper faktisk kan lave vidunderlig filmmusik.

Den interessante/triste: Air har lovet sig selv aldrig at lave et film soundtrack igen,  da de synes det er alt for hårdt.

4. Conan the barbarian og robocop – Basil Poledouris

Basil Poledouris er måske ikke lige en, de fleste straks tænker på, når det kommer til film scores. En ting er dog sikkert, han har ikke fået nok anerkendelse! For han står bag nogle fremragende filmscores, såsom Conan The Barbarian -1982-, Robocop -1987-, The Hunt for Red October -1990-, Starship Troppers -1997- bare for at nævne nogle få.

Desværre for ham, er der en del af de film han har lavet scores til, der ikke har været specielt gode. Dette er måske en af grundene til, at han har levet lidt i skyggen af de helt store. Han nåede heller ikke at lave musik i så mange år, som man kunne have håbet. For han levede noget isoleret i sit hjem de sidste 4 år af sit liv, pga. kræft, inden hans død i 2006.

Havde han levet endnu, så ville han efter min opfattelse have fået større anerkendelse. Han mestrede nemlig enormt kraftfulde og meget treatralske filmscores, og i nogle scores tilsat en strejf af eletronisk instrumenter. Men kort sagt er det mest kendetegnende for hans scores; POWER.

Den interessante: Nogle mener ligefrem at filmscoren til Conan The barbarian, ubetinget er det mest fuldendte filmscore nogensinde. Personligt mener jeg ikke, det er det mest fuldendte, men det er uden tvivl blandt de bedste. 

5. American Beauty, The Shawshank Redemption, WALL-E, 1917 – Thomas Newman

Den mest Oscar nominerede film komponist, som aldrig har vundet en Oscar! Nogle ville måske proklamere, at han burde have vundet flere Oscars, måske. Desværre for ham, har han været oppe imod nogle ret så gode filmscores, at det måske er okay, at han endnu ikke har vundet en – Men mon ikke han snart vinder en?
Han har allerede komponeret enormt mange filmscores og har det i blodet. For Newman kommer fra en familie dynasty, hvor rigtig mange har ernæret sig netop med at lave filmscores.

Den tragikomiske: Thomas Newman har rekorden for flest nomineringer uden at vinde, men hans far Alfred Newman er den film komponist der har vundet flest Oscars. Han har åbenbart ikke arvet sin fars vindergen.

6. Dario Marianelli Atonement 2007

Dario Marianelli siger måske ikke alle noget, men ikke desto mindre, er han en uhyr dygtig komponist. Han er uden tvivl mest kendt for sit samarbejde med instruktør Joe Wright. De har samarbejdet i 5 film, som tæller Atonement, The soloist, Pride and Prejudice, Anna Karennia og Darkest hour.

Han har været Oscar nomineret for 3 af filmene, hvoraf han vandt for filmen Atonement. Han burde måske have vundet for Pride og Prejudice, men det er måske mere en smagssag. Han har i hvert fald bevist, at han er blandt de bedste og vi kommer uden tvivl til at høre mere fra ham de næste mange år.

Listen er udarbejdet sammen med Benny Slater

Håber du har nydt listen og skriv endelig de film scores og soundtracks, som du mener er de bedste

Spread the love

John Slater

Ejer og chefredaktør på TheMovSer - Med en livslang fascination af den finurlige verden man kalder Hollywood. Efter mange år som filmanmelder/tv-vært og filmredaktør på Pixel.tv, (som du klart bør tjekket ud, hvis du elsker gear og spil), Så var mit ønske om at skabe et nyhedsmedie, der skaber glæde for branchen, og hvor den gode tone og sociale profil er intakt, blevet så stor at nu skulle chancen tages. Jeg har en stor kærlighed for tyske film og meget gerne film fra 20'erne og frem til 50'erne. - Men elsker også en god popcorn film eller film der tør at tage chancer og ikke mindst være anderledes end mainstream filmene

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.