MovSer

All about movies and series

Bliver Blade Runner til en trilogi og hvem melder sig til instruktionen? Bliver Blade Runner til en trilogi og hvem melder sig til instruktionen?
Der er stadig "åben" audition for tredje del af ikoniske Blade Runner, men hvem bør tage førertrøjen på? Bliver Blade Runner til en trilogi og hvem melder sig til instruktionen?

Billedet foroven er for mange sci fi fans ikonisk, men måske symboliserer det også den virkelige udvikling i Blade Runner universet? Hænger Rick Deckards videre “liv” i en tråd eller bliver det Denis Villeneuve eller 82-årige Ridley Scott, der får genoplivet historien til en trilogi?

Den dengang 45-årige Ridley Scott udsendte i 1982 sin kommende science fiction klassiker Blade Runner, for et måbende og ganske uforstående publikum og kritikere. Filmen floppede og først med den såkaldte “director´s cut”(hvilket det senere skulle vise sig, det ikke var!)fra 1992, har den siden høstet kult og gudestatus.

I 2017 gjorde Denis Villeneuve det tilsyneladende umulige: han præsterede at lave en fortsættelse der IKKE skuffede sine ellers loyale fans, og fik oven i købet nogle af dem til at foretrække hans version af historien, nemlig Blade Runner 2049.

Èen der IKKE foretrækker det seneste kapitel, er Ridley Scott.

Han mener at historien er både kedelig og kører i sneglefart. Stod det til ham, skulle en halv times materiale have været fjernet.

Lidt “morsom” udtale da ingen af de 5 forskellige originale Blade Runner cuts ligefrem bugner af John Woo eller ligner noget fra Raid filmene.

Scotts plan for en tredje del skulle efter hans egen idé fungere i et mere “detektiv” fortalt science fiction univers, men måske han bare udviser lidt misundelse på Villeneuve´s vegne over at lave en succesfuld fortsættelse?

52-årige Denis Villeneuve er i fuld gang med det sikkert fantastiske Dune projekt, med første kapitel til en premieredato af 18. december i år. Spørger du de fleste på TheMovsers kontorer, er der dog ikke mange der vil have dette projekt afbrudt af lidt nyt Blade Runner lige foreløbigt.

Selv udtalte han for nyligt:

“The problem i have is the word ‘sequel’. I think cinema needs original stories. But if you ask me if I’d like to revisit this universe in a different way, I can say yes. It would need to be a project on its own. Something disconnected from both other movies. A detective noir story set in the future… I wake up sometimes in the night dreaming about it.”

Skulle Villeneuve vende tilbage til Blade Runner, vil det altså blive uden Harrison Ford og Co.

Han har senere udtalt at skulle der vendes tilbage, skal der opbygges et helt nyt univers af historien for at gøre det interessant.

Ridley Scott vil dog have hele pivtøjet tilbage, stod det til ham. Det originale cast og de “gamle” verdener i fuld flor.

Hvad siger vi læsere, er Scott blevet for gammel eller bør Villeneuve bare kysse Scott´s fødder i næsegrus beundring og følge mesterens ord, skulle han vende tilbage til “fremtiden” igen?

 

 

 

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.