MovSer

All about movies and series

Coen brødrene skriver for ny Scarface film, men bliver det en kunstfilm? Coen brødrene skriver for ny Scarface film, men bliver det en kunstfilm?
Hollywood er endnu engang klar til at køre en ikonisk klassiker igennem remake maskinen, denne gang ikoniske Scarface. Men ingredienserne til gryderetten er denne... Coen brødrene skriver for ny Scarface film, men bliver det en kunstfilm?

“Say hello to my little friend!”

Ovenstående citat er ikke fra Snehvide & de syv små dværge, men naturligvis fra Al Pacino´s mund i Brian De Palmas Scarface.

Få film er så indgroet i vores kulturelle bevidsthed som netop Scarface fra 1983.

Men det var der mildest talt ingen der troede dengang i “fattigfirserne”, for det var primært voldscenerne i filmen der var genstand for avisoverskrifterne.

Det burde ikke dog ikke have overrasket datidens filmanmeldere, for manuskriptet var kreeret af testeronbomben Oliver Stone.

Hans manuskripter hedder b.la. Midnight Express, Conan barbaren, Chinatown bløder, Platoon, Wall Street og ikke mindst Natural Born Killers, så der mangler altså ikke testeron på “drengen”, hvis man skulle være i tvivl.

Nu mener Hollywood så at tiden er inde til en ny Scarface for den næste generation, og – ups – så var vi her på TheMovser ved at glemme den oprindelige og stadigvæk i dag stærkt seværdige Scarface udgave fra 1932 med Paul Muni.

Filmen var instrueret af Howard Hawks og det bliver spændende at følge hvilket oplæg den nye version vil læne sig op af.

Det nyligt spændende er at Universal Pictures har fået fat i Coen brødrene til at kreere et manus, så mon ikke vi kan forvente lidt Blood Simple/No Country for Old Men vibes?

Diego Luna og Michael B. Jorden(!!) er begge blevet tippet til hovedrollen, mens instruktør tjansen overraskende er gået til italienske Luca Guadagnino.

Han har tidligere b.la. stået for den Oscar belønnede Call me by your name fra 2017 og den vanddelene Suspiria fra 2018, som var remaket af Dario Argento klassikeren fra 1977.

Den nye version skal foregå i Los Angeles, modsat originalens Miami.

Scarface som arthouse?

Vi glæder os her på TheMovser, men hvad siger fansene til det?

 

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.