MovSer

All about movies and series

Corona virussen lukker Cannes filmfestivalen for første gang i 52 år. Corona virussen lukker Cannes filmfestivalen for første gang i 52 år.
Corona virussen nedlægger nu Europas største filmfestival, der dog forsøges genåbnet i juni/juli måned. Filmbranchen bløder måske den største kamp nogensinde. Corona virussen lukker Cannes filmfestivalen for første gang i 52 år.

Filmbranchen bløder måske den største kamp nogensinde.

»I denne tid med en global sundhedskrise er vores tanker hos de ramte af covid-19 (sygdommen, der følger af coronavirus, red.), og vi udtrykker vores solidaritet med alle dem, der bekæmper virussen«, skriver festivalen i chok pressemeddelelsen.

For første gang i 52 år, er Europas vigtigste “film supermarked” Cannes Film festivalen aflyst.

Men denne gang er det ikke grundet studenteroprøret i 1968, men den forbandede coronavirus der er synderen.

Det skulle ellers have været 73. gang den prestigefyldte festival løb af stabelen, i intervallet 12. til den 23. maj. Arrangørerne afventer nu yderligere meldinger fra franske og internationale sundhedsmyndigheder inden den vil finde de endelige ny datoer.

Festivalen anses som en af de mest prestigefyldte filmfestivaler i verden. Den uddeler hvert år Guldpalmen for bedste film.

Pelle Erobreren, med nu for nyligt afdøde Max Von Sydow, modtog de berømte palmer i 1988 og den danske filminstruktør Lars von Trier vandt bla. prisen i 2000 for sin film ‘Dancer in the Dark’.

Den seneste vinder af Guldpalmen er den sydkoreanske film ‘Parasite’ af Bong Joon-ho i 2019. Den vandt også prisen for Bedste Film ved Oscar-uddelingen i år.

Ironien er i øvrigt ganske foruroligende med titlen “Parasite”, skulle vor redaktion mene.

Le Festival international du film de Cannes eller kort le Festival de Cannes, er verdens mest prestigefyldte filmfestival og blev afholdt for første gang 20. september til 5. oktober 1946 i feriebyen Cannes, i Sydfrankrig. Siden er festivalen blevet holdt hvert år i maj, med undtagelse af enkelte år.

Cannes-filmfestivalens mest prestigefyldte pris er Den Gyldne Palme(“Palme d’Or”), der gives til den bedste film. Det hænder dog, at juryen vælger at give prisen til flere film samtidig. Den næstfineste pris på festivalen er juryens “Grand Prix”. Derudover uddeles priser til bedste instruktør, bedste mandlige og kvindelige skuespiller samt Juryens Specialpris og prisen “Caméra d’Or” til bedste debutfilm. Festivalens jury skifter fra år til år og består af en udvalgt gruppe filmfolk (skuespillere og instruktører) fra forskellige lande.

Blandt de bedste Cannes film vindere de sidste 72 gange, vil TheMovser nævne og STOR ANBEFALE:

The Leopard – 1963, Luchino Visconti

La Dolce Vita – Federico Fellini, 1960

The Third Man – 1949, Carol Reed

The Pianist – Roman Polanski, 2002

Pulp Fiction – Quentin Tarantino, 1994

Apocalypse Now – Francis Ford Coppola, 1979

Taxi Driver – Martin Scorsese, 1976

The Wages of Fear/Frygtens pris – Clouzot(1953)

The Umbrellas of Cherbourg – Jacques Demy (1964)

The Tree of Life – Terence Mallick(2011)

The Conversation – Francis Ford Coppola(1974)

Blow-Up – Michelangelo Antonioni(1967)

Secrets & Lies – Mike Leigh(1996)

ALLE film er absolut OBLIGATORISK filmvidenskab for filmelskere, så få nu noget positivt ud af corona virussen!

Der forsøges genåbnet i juni/juli måned.

 

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.