MovSer

All about movies and series

Den franske arthouse skuespiller Michel Piccoli er død – 94 år. Den franske arthouse skuespiller Michel Piccoli er død – 94 år.
Kongen af "den smålumre midaldrende mand" skuespilleren Michel Piccoli er død. Han blev 94 år, men den franske arthouse legende medvirkede i film af... Den franske arthouse skuespiller Michel Piccoli er død – 94 år.

Michel Piccoli var søn af en fransk mor og en italiensk far, der begge var musikere. Han har været gift tre gange, først med Eléonore Hirt, dernæst med sangerinden Juliette Gréco og siden 1980 med Ludivine Clerc.

Han medvirkede i så mange film, at han stort set nåede at spille alle de roller, som var værd at spille på lærredet og på teatret. Piccoli har siden 1945 medvirket i næsten 200 film, og i 2011 spillede han depressivt anlagt pave i den italienske instruktør Nanni Morettis “Habemus papam”.

Hans repertoire rummede både den umiddelbare charme og den intellektuelle tilgang til rollen. Derfor agerede han lige overbevisende, hvad enten han spiller romantisk forfører, følelsesmæssigt afstumpet forretningsmand eller martret kunstnersjæl. Piccoli fik sit store gennembrud i 1963 i Jean-Luc Godards “Jeg elskede dig i går”.

Senere brillerede han i samarbejde med andre af tidens største instruktører. Luis Buñuel brugte således Piccoli i “En kammerpiges dagbog”, i “Dagens skønhed”, hvor han spillede over for Catherine Deneuve, i “Borgerskabets diskrete charme” samt i “Mælkevejen”, hvor han dukkede op som Marquis de Sade på pilgrimsruten til Santiago de Compostela.

Alfred Hitchcock brugte ham i Topaz og Mario Bava havde også brug for ham i genre klassikeren Danger: Diabolik.

Claude Chabrol havde ham på rollelisten i “Det blodrøde bryllup”, og i den kontroversielle “Det store ædegilde” var Piccoli én af de fire mænd, der besluttede sig for at spise, drikke og hore sig ihjel i en fortælling, der skulle give et billede af den vestlige civilisation dengang i 1970’erne.

Senest kunne man b.la. nyde ham i 2012´s Holy Motors med b.la. Kylie Minogue.

TheMovser anbefaler:

Belle de jour (1967)

Director Luis Buñuel

Les Noces rouges (1973)

Director Claude Chabrol

La Belle Noiseuse (1991)

Director Jacques Rivette

Farvel du franske konge af lidderbuksens lyksaligheder!

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.