MovSer

All about movies and series

Den lyserøde Panter vender tilbage på lærredet, men gør Inspector Clouseau? Den lyserøde Panter vender tilbage på lærredet, men gør Inspector Clouseau?
En ny Pink Panther film er nu på vej fra ´Sonic the Hedgehog´s instruktør! Den nye Pink Panther vil efter sigende stadig være en... Den lyserøde Panter vender tilbage på lærredet, men gør Inspector Clouseau?

Langt før Bob Hoskins troppede op side om side med Roger Rabbit i 1988, lagde Peter Sellers gaderne øde i rollen som Inspector Clouseau i Pink Panther filmene.

Den første film udkom i 1963 med titlen Den lyserøde panter, men det var “hovedværket” ´Et skud i mørket´ fra 1964 der for alvor cementerede successen. Filmen var den første til at fremvise Clouseau-karakteren som hovedpersonen i filmserien, der undersøger et mord. Denne film markerede også de første optrædener af ​​de mange kendte biroller der længe var forbundet med serien, herunder kommissær Dreyfus (portrætteret af Herbert Lom)og hans assistent François (portrætteret af André Marianne).

I 1968 dukkede filmen Ínspector Clouseau op. Filmen blev dog lavet uden både Peter Sellers og instruktøren Blake Edwards, der havde instrueret de to foregående. Derfor er filmen i dag ikke regnet for en “rigtig” Pink Panther film.

Men i 1975 vendte den “rigtige” besætning tilbage igen i filmen ´Den lyserøde panter springer igen´, nemlig Peter Sellers, Blake Edwards, musikkomponisten Henry Mancini, Herbert Lom som Dreyfus og Burt Kwouk som Cato. David Niven gentog dog ikke rollen som Sir Charles Lytton. Dette sørgede Christopher Plummer for.

Senere fulgte i 1976 ´Den lyserøde panter slår igen´ og ´Den lyserøde panter tar hævn´ fra 1978, uden dog helt at nå 1964 klassikeren til sokkeholderne.

I 1980 dør Peter Sellers i den “fremskredne” alder af 54, så nu er gode råd dyre!

Men Pink Panther film SKAL der tilsyneladende produceres, og i perioden 1982-2009 bliver forskellige skuespillere taget ind for at “overtage” Peter Sellers charme og tryllerier, b.la. Roberto Benigni(som Clouseaus uægte søn) og senest Steve Martin.

Helt slem er ´På sporet af den lyserøde panter´ fra 1982, der kun består af fraklip med Peter Sellers ved hjælp af scener, der er skåret fra ´slår igen´ , samt flashbacks fra de tidligere Pink Panther- film. Denne film var beregnet som en hyldest til Sellers, men endte som en sand katastrofe.

Hver Pink Panther film har en omfattende, animeret åbningssekvens, styret af lysarmaturer som Friz Freling eller Richard Williams, som byder på en ikke-talende lyserød panter der fjoller rundt til det iørefaldende Henry Mancini tema musik. I filmene var ‘Pink Panther’ kaldenavnet givet til den store diamant, som den berygtede juveltyven The Phantom forsøgte at stjæle.

Filmene var alle udsat for smuk fotografering tilsat smukke kvinder, og ligner tit en mid-periode James Bond film. Med andre ord, Den lyserøde panter filmene er en af de frodige 60’er komedieserier, der nogle gange udføres mere elegant end aktivt sjovt.

Men:

En ny Pink Panther film er nu på vej fra ´Sonic the Hedgehog´s instruktør!

`Bad Boys For Life’ manuskriptforfatteren Chris Bremner er blevet linet op til at skrive en såkaldt “reimagining”, som vil blive udsendt gennem MGM. ´Sound of Music´ legenden Julie Andrews og Lawrence Mirisch skal producere, da Andrews’ afdøde mand var Blake Edwards der jo som bekendt var forfatter og instruktør på de fleste Pink Panther film, herunder den første film og “hovedværket” Ét skud i mørket´.

Aladdin‘s Dan Lin og Jonathan Eirich vil producere sammen, mens Walter Mirisch og Ryan Halprin vil være udøvende producenter.

“Populær verden over, arven fra den ikoniske Pink Panther har udholdt i mere end 50 år og fortsætter med at blive opdaget af nye generationer,” siger Michael De Luca, MGM Film Group formand, og Pamela Abdy, MGM Film Group formand.

Der siges desuden: “Vi er så glade for at komme sammen med Jeff, Chris, Larry, Julie, Dan, Jonathan, Walter og Ryan til at bringe en af MGM’s mest elskede franchises tilbage til det store lærred og på en måde publikum aldrig har set før.”

Skal vi så tro på det?

Den nye Pink Panther vil efter sigende stadig være en tavs karakter, men det er endnu ikke klart, om Inspector Clouseau vil være hovedpersonen eller nogen helt ny karakter vil dukke op. I betragtning af at det er Sonic the Hedgehog´s filmskaber der står bag projektet, går TheMovser ud fra at den lyserøde kat bliver CGI fremstillet.

Gad vide hvad afdøde Peter Sellers havde sagt? MIAV?

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.