MovSer

All about movies and series

Den “rigtige” Bond er død. Sean Connery blev 90 år ung. Den “rigtige” Bond er død. Sean Connery blev 90 år ung.
Os jordlinge har nu snart ventet et helt år på "No Time To Die", men selveste døden er tilsyneladende langt fra så tålmodig. Nu... Den “rigtige” Bond er død. Sean Connery blev 90 år ung.

Os jordlinge har nu snart ventet et helt år på “No Time To Die”, men selveste døden er tilsyneladende langt fra så tålmodig. Nu har “”manden med leen” taget den måske største Bond til sig(h!), nemlig Sean Connery.

Den skotsk-fødte skuespiller, der nu har sagt endegyldigt farvel som 90-årig, var den første til at sige den berømte filmlinje, “Name’s Bond, James Bond.”.

Selv om han lavede mere end 60 film, og vandt en Oscar for sin birolle som en ubestikkelig “lawman” på sporet af Al Capone i “The Untouchables” (1987), var Connery tættest tilknyttet den fiktive britiske spion han fik portrætteret syv gange.

Han introducerede Bond og hans varemærke hilsen i “Dr. No” (1962), som gjorde Connery til en international stjerne. Han fortsatte med at spille den “womanizing”-erende, middag-suitede, martini-slubrende spion, skabt af Ian Fleming, i “From Russia With Love” (1963), “Goldfinger” (1964), “Thunderball” (1965), “You Only Live Twice” (1967) og “Diamonds Are Forever” (1971). I 1983 medvirkede Connery i endnu en Bond-film, “Never Say Never Again”.

“Connery var altid min favorit Bond, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke føler presset for at måle op til ham,” sagde Bond kollegaen Pierce Brosnan i et interview med Cinefantastique magasin i 1995, det år, han selv overtog Bond rollen.

Connery fortalte uk Daily Record i august 2010, da han fyldte 80, at “From Russia With Love” var hans foretrukne Bond film. “Historien var spændende, og lokationerne var spændende,” sagde han. “Det var en international film i enhver forstand af ordet.” TheMovser er ganske enig i dette udsagn!

Den britiske Guardian rapporterede i 2004, at da han blev spurgt, om han nogensinde ville undslippe sin identifikation med Bond, svarede Connery: “Ikke endnu. Det er med mig’ til jeg går i kassen.

I en meningsmåling fra 2012 foretaget af NPR’s nyhedsorganisation blev Connery kåret som den bedste Bond-skuespiller med 56 % af stemmerne. Daniel Craig kom på andenpladsen med 28%.

Mest sexede mand?

People Magazine kaldte Connery den mest sexede mand i live i 1989. I 1997 hyldede bladet ham for at forblive “en mands handlingens mand, der stadig efterlader kvinder så rystet som nogen af Bond’s martinier.”

Peter Rainer, en tidligere Bloomberg News kritiker, kaldte i 2006 Connery “det sjældne eksempel på en performer, der blev en alsidig skuespiller efter at være blevet identificeret med en berømt rolle.”

Ud over Connery’s Oscar-vindende præstation, citerede Rainer hans roller som en sadistisk London politidetektiv i Sidney Lumet’s “The Offense”, en britisk soldat i “The Man Who Would Be King” og en flot tyv i Michael Crichton’s “The Great Train Robbery,” alle udgivet i 1970’erne.

Han spillede den fremmedgjorte far til Harrison Fords “swashbuckling” arkæolog i “Indiana Jones and the Last Crusade” (1989), den kommanderende officer i en sovjetisk ubåd i “The Hunt for Red Oktober” (1990), Kong Arthur i “First Knight” (1995) og en tilbagetrukket hvid forfatter, der mentorer en talentfuld sort teenager i “Finding Forrester” (2000). Hans sidste rolle på film var “The League of Extraordinary Gentlemen” (2003), som han i øvrigt anklagede for at være filmen der stoppede hans karriere. Midterbilledet forestiller hans fantastiske rolle som munken William von Baskerville i filmen Rosens navn fra 1986.

I 2000 blev Connery slået til ridder af dronning Elizabeth II efter en forsinkelse, som han tilskrev sin glødende støtte til skotsk uafhængighed fra Storbritannien. En af to tatoveringer, han fik efter at være blevet medlem af flåden sagde “Scotland Forever.”

Tak for karrieren Sean!, selvom misundelse er en grim ting!

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.