MovSer

All about movies and series

Efter biografboykotningen af `Black Widow´ får vi først Marvel tilbage i biograferne den 24. september. Efter biografboykotningen af `Black Widow´ får vi først Marvel tilbage i biograferne den 24. september.
Jeg skal ikke gøre mig klog på hvem der har ret, Disney, Warner Bros. eller Nordisk Film. Men faktum er, at det virker lidt... Efter biografboykotningen af `Black Widow´ får vi først Marvel tilbage i biograferne den 24. september.

Foto: Screengeek

Kære læser, du er hermed officielt blevet taberen!

De danske biografer slog som bekendt endelig dørene op for de hungrende filmfans den 6. maj. Men der var noget galt. En krig der skulle vise sig at være større end krigen mellem Godzilla og King Kong, var sat i gang.

Man siger at i krig er der ingen vindere, men i krigen mellem filmudbydere og biografejere vil taberen altid være den samme, nemlig DIG kære læser! Dig der spændt venter i biografmørket, til talrige premierer, i håb om at blive ført afsted til fjerne galakser, golde sletter og heftige skuddueller.

Mange havde glædet sig til b.la. slaget mellem Godzilla og King Kong, men det fik b.la. Casper Bonavent, direktør for Nordisk Film Biografer Danmark, hurtigt stoppet: ”Warner har stort set ikke ændret på de kommercielle vilkår, så vi skal stadig betale det samme beløb for at vise filmen,” blev der sagt og VUPS!, ingen `Godzilla Vs. Kong´ i biograferne. Altså med mindre man traskede ned til en frivillig biograf som f.eks. Valby Kino, hvor der som bekendt ikke er meget THX ULTIMATE CINEMA at hente, eller for den sags skyld en nogenlunde almindelig form for økonomisk sans.

“Det mener vi er rimeligt. Vi tager det derfor nu film for film.”, blev der også sagt fra Nordisk.

SF Studios, Frederik Malling Juul, udtalte: ”Jeg holder mine forhandlinger med biograferne mellem dem og mig, så jeg har ikke yderligere kommentarer. Der er i hvert fald ingen krig,”.

Krig eller ej, så dukker den længe ventede Marvel film `Black Widow´ heller ikke op i de danske biografer.

Det har b.la. Nordisk Films Jacob Borch sørget for: “Vi skal betale samme høje pris for filmen, som da vi havde den alene, selv om muligheden for streaming vil reducere vores antal af gæster. Det er vi ikke interesserede i, da det ikke vil muliggøre de samme investeringer og opretholde den samme standard i biograferne. Derfor vil vi ikke købe den pågældende film på nær, hvis prisen tilsvarende reduceres. Det eneste svar, vi som biografer har over for de store multinationale filmstudier, er at sige nej tak til filmene. De har retten til at sætte betingelserne for deres film, og vi har retten til at sige nej tak.”

Dette betyder altså for os danske Marvel fans at vi skal vente helt til den 24. september, hvis der skal nydes en Marvel film i de danske biografer. Ja “sommer blockbuster” er der ikke mere af i Danmark!

Foto: TheDirect

Det er muligt at de mest ihærdige Marvel fans vil traske ned i Valby Kino for at se `Black Widow´ den 9. juli, men hvad sker der så den 24. september?

Her får instruktøren Andy Serkis – ja, det ER ham der er Gollum! – premiere på sin `Venom: Let There Be Carnage´.

Filmen er fra Sony Pictures og da de endnu ikke har en streamingstjeneste, vil de danske Marvel fans nok holde vejret i håb om at kunne betale sikre overpriser for klistret cola og endnu mere slimede popcorn i en forkromet Imperial.

Så skal vi ikke lige nyde traileren på en fællesstreaming?:

Herefter er det op til Disney filmen ´Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings´, om den dukker op i biograferne samme måned. Denne skulle efter sigende have en 45-dages “betænkningstid” i biograferne, før den kastes for streaming på Disney+. Normalt har biograferne “rettighederne” i 90 dage.

Jeg skal ikke gøre mig klog på hvem der har ret, Disney, Warner Bros. eller Nordisk Film. Men faktum er, at det virker lidt som om at både udbyderen og filmfremviserne glemmer at det er DIG i sidste ende der betaler for hele gildet.

Måske vi filmfans skulle invitere dem alle til en gang god gammeldags skak, og vise dem hvor vigtige bondebrikkerne er?.

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.