MovSer

All about movies and series

Eddie Murphy er på vej med sikre kort og efterfølgere til fordums storhed.

Engang i 80’erne var der éen farvet stjerne der kunne kalde sig konge. Nej det var ikke Michael Jackson, han var som bekendt hvid. Ham vi her på Movser tænker på, var filmstjerne. Han hed Eddie Murphy og var et frisk pust i den lidt tilstand tagne by ved navn Hollywood, i en verden med Crocodile Dundees, muskelsvumlende østrigere og Spielberg blockbustere.

I film som “48 timer”, “Bossen og bumsen”,”Coming to America” og hans signatur filmserie: “Frækkere end politiet tillader 1-3”, bragede Eddie Murphy i den grad igennem med hans knivskarpe og rapkæftede mund høvlerier, hans selvsikre stil og hans lidt kærligt overbærende tilgang med den hvide mands kedsommeligheder, specielt deres amatøragtige forhold til kvindekønnet

Men engang i begyndelsen af 90érne begyndte det at gå ned af bakke. I lang tid, som en sort kopi af vores egen Dirch Passer, kunne ikke engang hans charme og uomtvistelige talent redde direkte stinkere fra den visse død, med titler som: Vampire in Brooklyn, Dr. Doolittle, Holy Man, Norbit og Meet Dave. Kun “The nutty professor” fra 1996 og oscarvinderen “Dreamgirls” fra 2006 holdt ham nogenlunde over vande.

Derfor er det med lidt en fryd på nethinden, at se den nye Netflix film trailer for den kommende “Dolemite is my name”, der syntes som skræddersyet til den gamle mesters talenter.

Her spiller Eddie Murphy den 48-årige kult legende Rudy Ray Moore, der i 70´erne lagde blaxploitation film genren ned med titler som: “Dolemite”, “The human tornado” og “Disco Godfather”. Filmene var no-budget og meget amatøragtigt sat sammen, men Rudy Ray Moores charme og hans “Ed Wood”-agtige måde at gøre tingene på, har gjort filmene til kult verden over.

Derfor er det bare fedt at se Murphy boltre sig rundt for fuld udblæsning, med og uden tøj sammen med b.la. Wesley Snipes og Snoop Dogg i den kommende R-ratede Netflix film.

Men netop som vi troede det bare var en gnist på et tørlagt loft, ser det igen lysere ud.

For i 2020 skulle “Coming 2 America” nemlig være færdig på strimmel, til de sultne biografer. Filmen skulle være en direkte efterfølger, dvs. 30 år efter den oprindelige “Coming to America” fra 1988, og ikke bare et fornøjeligt gensyn med Murphy og James Earl Jones, men også Wesley Snipes.

Her stopper festen faktisk ikke, for en efterfølger til Schwarzenegger filmen “Tvillinger” fra 1988 er nemlig også på tegnebrættet. Stadig med “Ghostbusters” instruktøren Ivan Reitman i førersædet og de herrer Arnold Schwarzenegger og Danny DeVito som det umulige tvillingepar, der denne gang bliver til trillinger med Eddie Murphy som “sorteper”. Ja filmen kommer til at hedde: “Trillinger”

Herefter skulle vores efterhånden 58 årige, 8 gange farmand, så vende tilbage i hans signatur rolle som Axel Foley i “Frækkere end politiet tillader 4”.

Der er ikke noget nyt om “48 timer 3”, men makkeren Nick Noltes alder er efterhånden også sneget sig op på 78 år. Men måske en titel på “48 uger på viagra” kunne klemmes ind?

Jeg glæder mig ihvertfald til at høre dialoger som: “Dance motherfucker, Dance!” og “Dolemite, he’ll sure ain’t white” springe fra Murphys læber i “Dolemite is my name”.

Hvad mener i, er Eddie Murphy færdig eller får han et større comeback end Robert Downey Jr. gjorde som “Ironman”?

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.