MovSer

All about movies and series

Er Netflix blevet for dyre? Er Netflix blevet for dyre?
Netflix har de seneste år hævet priserne både i USA og herhjemme i Danmark. Hvor den månedlig pris i USA er steget cirka 4... Er Netflix blevet for dyre?

Netflix har de seneste år hævet priserne både i USA og herhjemme i Danmark. Hvor den månedlig pris i USA er steget cirka 4 dollars siden 2015, så er prisen i Danmark steget 20kr siden 2015. Umiddelbart lyder dette jo ikke af meget, men ifølge en undersøgelse fortaget af KilltheCableBill, så er smertegrænsen måske ved at være nået, for vores venner på den anden side af Atlanten. Undersøgelsen tager udgangspunkt i USA og da der så vidt vides, ikke er lignede undersøgelser for Danmark eller EU, så kan der nok ikke drages helt de samme konklusioner for det danske/EU marked.

Ifølge undersøgelsen så mener hele 24,3 % at brugerne, at prisen kontra det du får, er blevet for høj. Ja, ligefrem så høj, at de overvejer at opsige deres abonnement. Det skal selvfølgelig siges, at det sandsynligvis er få af dem, der vælger at opsige deres abonnement. Det er dog stadigvæk hele 15 millioner subscribers i USA, der potentielt vil opsige deres abn.

Netflix har de seneste år spenderet milliarder af kroner på egen produceret indhold og dette ofte for lånte penge. Netflix lider dog ingen nød, men med AT&T/WarnerMedia og ikke mindst Disney+ streamingtjenesterne på vej, så kan man ikke tænke andet end, hvad skal og bør Netflix gøre? Disney+ får lavere priser end Netflix og WarnerMedia får ca. samme pris som Netflix. Men dertil skal det siges, at AT&T der ejer WarnerMedia får indhold både fra deres kabel tv, HBO, TNT, TBS og alle deres biograffilm.

Men helt skidt er det dog ikke, for selv om 24,3 synes det er blevet for dyrt, så mener lige knap 62% at prisen er tilpas.

It’s a great value: 14.3%
It’s reasonably priced: 61.4%
It’s too expensive: 24.3%

Der er dog flere analytikere, der mener at denne streaming krig med alle dens prisstigninger har skabt en økonomisk boble. Undertegnede tror det ikke – Dog mener jeg, at det vil koste nogle af de mindste spillere livet på sigt eller opkøb af disse af de store. Markedet er ikke stort nok til alle de tjenester eller er der?

Synes I Netflix er blevet for dyre? Hvordan tror I markedet ser ud om nogle år?

 

Spread the love

John Slater

Ejer og chefredaktør på TheMovSer - Med en livslang fascination af den finurlige verden man kalder Hollywood. Efter mange år som filmanmelder/tv-vært og filmredaktør på Pixel.tv, (som du klart bør tjekket ud, hvis du elsker gear og spil), Så var mit ønske om at skabe et nyhedsmedie, der skaber glæde for branchen, og hvor den gode tone og sociale profil er intakt, blevet så stor at nu skulle chancen tages. Jeg har en stor kærlighed for tyske film og meget gerne film fra 20'erne og frem til 50'erne. - Men elsker også en god popcorn film eller film der tør at tage chancer og ikke mindst være anderledes end mainstream filmene

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.