MovSer

All about movies and series

Den legendariske filmanmelder på DR er død i en alder af 79år, dette bekræfter hans ven Susanne Grue Jørgensen til DR. Ole Michelsen kendes...

Den legendariske filmanmelder på DR er død i en alder af 79år, dette bekræfter hans ven Susanne Grue Jørgensen til DR. Ole Michelsen kendes bedst som vært på DR programmet “Bogart”, der blev sendt fra 1985 til 2002.

Hans vej til at blive en legendarisk kultur figur i Danmark startede i 1964, da han afbrød sin universitetsuddannelse og rejste til Frankrig for at blive assistent for den franske filminstruktør Jean-Pierre Melville, der skulle igang med at lave filmen “Le deuxième souffle”, der kom ud i 1966.

I 1970 vendte Ole Michelsen hjem til Danmark og begyndte at arbejde som kulturjournalist og arbejdede bl.a. på “Kardinalernes middag”,  for sidenhen at starte filmmagasinet “Bogart”, der gjorde ham kendt i alle danske hjem.

Desværre havde han også sine dæmoner i sit liv, nemlig alkoholen. Han har skrevet bogen “Den dansende dæmon” fra 2014 og han var hyppigt ude og holde foredrag om netop dette.

Undertegnede har mødt Michelsen to gange, første gang i den ret nye biograf på Frederiksberg der åbnede i 2007. Jeg stod og var i tvivl om hvilken film jeg skulle tage ind og se. Han kunne åbenbart se det var svært, for han kom over til undertegnede og spurgte hvad jeg ville se. Hvortil jeg svarede, at det var jeg meget i tvivl om. Hans svar var at de fleste film der kørte var gode film – En meget behagelig oplevelse

Ole, tak for din kærlighed til kulturen!

 

Spread the love

Redaktion

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.