MovSer

All about movies and series

Filminstruktøren Joel Schumacher er død af kræft 80 år gammel. Vi gennemgår hans højdepunkter her. Filminstruktøren Joel Schumacher er død af kræft 80 år gammel. Vi gennemgår hans højdepunkter her.
Skaberen er de værste Batman film Joel Schumacher er død 80 år gammel. Men han var så meget andet end Batman numser og overfladisk... Filminstruktøren Joel Schumacher er død af kræft 80 år gammel. Vi gennemgår hans højdepunkter her.

Filminstruktøren Joel Schumacher er død, han blev 80 år gammel. Han døde efter en årelang kamp mod kræften og derfor vil vi her på TheMovser forsøge at ære ham bedst muligt.

For er der noget Joel Schumacher nok desværre vil blive husket for, er det de to dårligste Batman film der er kreeret, nemlig Batman Forever fra 1995 og i særdeleshed desværre Batman & Robin fra 1997.

Specielt sidstnævnte er en vaskeægte “clunker”, en direkte pinlighed i dårligt skuespil, historie og…..

……ja Bat-numser! Temmeligt unødvendigt at beskue, vil vi her på TheMovser mene!

Havde Batman & Robin været endt som en kritiker succes, kunnet Schumacher have fortsat sit “eventyr” med filmen Batman Unchained, men det fik vi heldigvis ikke!

Grundet Bat-fadæsen fik vi nemlig – gudskelov – Christopher Nolans formidable Dark Knight Trilogy, hvilket vi ALDRIG havde fået, uden netop Bat-fadæsen Batman & Robin. Så en STOR tak til dig Schumacher fra TheMovser!

Men Joel Schumacher kunne så meget mere!

De fantastiske 80’ere!

Var man det lykkelige eksemplar at være teenager i det farverige årti, hvilket firserne jo var, bidrog Joel Schumacher til en stor grobund for vores opvækst dannelse!.

Èn af “vores” film hed Kliken fra St. Elmo!.

Filmen landede hos den dengang friske ungdom i 1985 med et SPJÆLD af farver og kulørt musik!.

Schumacher var på dette tidspunkt nået at blive 46 år, men det skulle blive hans store gennembrud.

Men i året 1987 skulle det blive ENDNU mere firser agtigt, nemlig med hans ikoniske, kultdyrkede og VIRKELIGT firseragtige The Lost Boys!. Ja, Twilight GO HOME!

Jeg er sikker på at der bliver grædt salte tårer ved synet af disse to ikoniske filmbilleder, hvis man voksede op i firserne!.

Specielt Lost Boys er et større udstyrstykke den dag idag!

I 1993 udsender han filmen Falling Down med Michael Douglas i hovedrollen, som den forsagte mand der har fået NOK af det hele!

Selvom en stor del er tyvstjålet fra kultperlen The Mad Bomber aka. The Police Connection fra 1973, er filmen stadig idag en hævn/amok-perle af rang. SE DEN!

I 1994 udsender han Klienten med bl.a. Susan Sarandon og Tommy Lee Jones, i 1996 A Time To Kill med b.la. Sandra Bullock, men i 1999 udsender han det lille perle drama Flawless med Robert De Niro. Men det er skuespilleren Philip Seymour Hoffmans præsentation, der her er værd at bemærke.

Samme år udsender han også én af de eneste mainstreamfilm omkring emnet “snuff-film”, nemlig 8mm med Nicolas Cage.

De to undervurderede Tigerland fra 2000 og Phonebooth fra 2003 udsendes, men er desværre næsten glemte i dag.

I 2004 vender han triumferende kommercielt tilbage med filmudgaven af Andrew Lloyd Webbers musical The Phantom Of The Opera.

I 2007 forsøger han at give Jim Carrey en “seriøs” rolle i gyseren The Number 23, kan i huske den?

Joel Schumachers karriere slutter lidt udramatisk, med to afsnit af House Of Cards i 2013, men hans glitrende firserperiode vil jeg altid takke ham for!

Han levede som åben homoseksuel hele sit liv.

R.I.P. Joel Schumacher 1939-2020.

 

 

 

 

 

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.