MovSer

All about movies and series

Hvad venter os i mørket 8. juni når de danske biografer – forhåbentligt – genåbner? Hvad venter os i mørket 8. juni når de danske biografer – forhåbentligt – genåbner?
Næsten ingen glæder sig så meget til genåbningen af landets biografer som os her på TheMovser. Men hvad vil der møde os, bliver vi... Hvad venter os i mørket 8. juni når de danske biografer – forhåbentligt – genåbner?

Kø foran Palads-biografen ved premieren på filmen “Olsen Banden går amok”, 5. oktober 1973.

Ja det bliver forhåbentlig sådanne tilstande som billedet foroven 8 juni, når den kære Mette Frederiksen giver os “lov” til vende tilbage til “livet” i biografmørket iført den obligatoriske 1,5 liter cola og olieindsmurte popcorn, der har stået en 4-5 timer og kogt.

Eller møder vi dette rædsels syn i Imperial som billedet forneden?:

Faktum er at corona krisen allerede har taget fat i alverdens biografer, og mange har drejet nøglen om som var de klistrede pornobiografer under 80´nes video boom.

Danske biografer var nemlig som forventet ikke en del af pakken, da Mette Frederiksen præsenterede planen for fase 2 i regeringens corona-genåbning, men i fase 3 er vi blevet datolagt åben biograf genåbning, nemlig den 8. juni.

Den dag kan en række af landets kulturinstitutioner – heriblandt biograferne – åbne igen.

Det bliver dog ikke en fuld åbning, som biograferne kan se frem til. Forsamlingsforbuddet vil kun blive hævet til at tælle 30-50 personer, så der skal tages godt med forholdsregler for at vise film i landets biografsale. Og større sale vil fremtræde mere end halvtomme når der skal vises film, Blockbuster eller ej. Så hvad nu Cinemaxx/Imperial?

”Det er en kompliceret operation, og et regnestykke med flere ubekendte faktorer at aftale og planlægge genåbning af biograferne. Derfor håber jeg, at #dkpol viser forståelse for udfordringerne også i genstartfasen,” skrev direktør for brancheforeningen Danske Biografer, Lars Werge, på Twitter.

Dette vil også kræve økonomisk kompensation. Direktøren for Biografklub Danmark har endvidere udtalt, at klubbens medlemmer glæder sig til at komme i biografen igen, og at dugfriske film venter dem og resten af det danske publikum.

Med en åbning den 8. juni kan man nu mere præcist begynde at planlægge, hvordan de resterende fire film i sæsonens program skal vises. Tanken er nemlig, at de danske Undtagelsen og Vores mand i Amerika samt Little Women og Wild Rose skal vises hen over sommeren.

Det skal nu planlægges sammen med filmenes distributører. I planerne for fase 3 fremhæves det, at der naturligvis kan ske ændringer, hvis smittetrykket stiger igen.

Datoen giver også en usikker indkøringsperiode inden de amerikanske blockbusters Christopher Nolans Tenet og Mulan efter planen har premiere i landets biografer i midten af juli, mere præcist den 17. og 24. juli.

Her afhænger det dog meget stadig af, hvordan de amerikanske distributører som f.eks. Warner Bros. og Disney vælger at køre filmene frem i hele verden, og med Trumps engagement i corona virussen, kan meget stadig forblive usikkert eller?

Wonder Woman: 1984, Black Widow og Bond filmen No Time to Die får forhåbentligt stadig premiere, henholdsvis 14. august, 6. november og 12. november.

Vi ses – forhåbentlig – i mørket? – ellers er TheMovser på pletten med anmeldelser osv.

 

 

 

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.