MovSer

All about movies and series

Ikoniske Christopher Walken runder 77 år. Skal vi sammen hylde ham? Ikoniske Christopher Walken runder 77 år. Skal vi sammen hylde ham?
Den alsidige og Oscar belønnede skuespiller Christopher Walken skal hyldes, til trods for han ikke fylder rundt. For midt i corona angreb og massedødsfald... Ikoniske Christopher Walken runder 77 år. Skal vi sammen hylde ham?

Ja allerede i en ung alder så han seriøs ud, med en snert af selvironi.

Vi taler naturligvis om skuespilleren Christopher Walken, som udover at være én af favoritskuespillerne her på TheMovser, nu også i dag 31. marts fylder 77 år.

I de senere måneder har vi haft “travlt” med at begrave både skuespillere og instruktører, men nu vil vi altså hylde en fødselar, og hvilken én!

For Christopher kan både danse, se yderst cool ud, spille skurk, gangster og alt det ind imellem til perfektion, så ja bl.a. derfor elsker vi ham!

Født i 1943 i vædderens tegn og medvirket i mere end 100 produktioner, skal vi gennemgå højdepunkterne?

1971: Mindre gennembrud i Sidney Lumet´s Andersson klanen med bl.a. Sean Connery.

1977: Større rolle som Duane Hall i Woody Allen´s største succes: Annie Hall.

1978: Altafgørende gennembrud og Oscar vinder som 35-årig i Michael Cimino´s The Deer Hunter. Klassiker og mesterværk!

1983: Brainstorm. Ikke noget mesterværk, men filmen er stadig omgærdet af mystik pga. mordet på medskuespilleren Natalie Wood. Walken befandt sig ombord på skibet da drukneulykken skete. Robert Wagner siges dog at være den ansvarlige.

1983: Dead Zone. Ét af højdepunkterne i både Stephen Kings og David Cronenbergs karriere. Walken er mesterlig her, se den!

1985: Walken spiller superskurken Max Zorin i ét af lavpunkterne i James Bond franchiset. Rollen var oprindeligt skrevet til David Bowie, deraf den blonde frisure.

1990: Spiller en rolle der syntes skræddersyet til ham, nemlig i rollen som gangsteren Frank White i Abel Ferrara´s King of New York. Ikonisk er ikke beskrivende nok!

1992: Christopher Walken synes som skræddersyet til at arbejde med excentrikeren Tim Burton. Det får han naturligvis lov til i rollen som Max Shreck(navnet er hentet fra tyske Murnau´s Nosferatu klassiker fra 1922), i Batman vender tilbage.

1993: Han har kun én scene i Tony Scotts fremragende True Romance, men hvilken én!. Spiller den Sicilianske storgangster Vincenzo Coccotti overfor mesterlige Dennis Hopper. KAPOW! KAPOW!

1994: Igen spiller han kun med i en enkelt scene, men igen en ikonisk én af slagsen. Captain Koons i Quentin Tarantinos legendariske Pulp Fiction.

1995: Vampyr rolle i Abel Ferraras The Addiction. En “herlig” blanding af Christiane F. og vampyr romantisme.

2001: Medvirker Fatboy slim videoen Weapon of Choice:

2002: Oscar nomineres i Steven Spielbergs Catch Me If You Can. Burde have vundet.

2007: Spiller Wilbur Turnblad i John Waters remaket Hairspray. John Travolta medvirker i drag.

Vi kunne sagtens nævne flere, men faktum er at Christopher Walken er en mand, der kan hæve enhver film. A, B eller C niveau.

TILLYKKE!

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.