MovSer

All about movies and series

Københavns glemte blodige slasherfilm vender tilbage i 4K restaurering i 2021. Københavns glemte blodige slasherfilm vender tilbage i 4K restaurering i 2021.
I 1972 tog den italienske instruktør Sergio Pastore til København. Han havde ét formål: at få lavet en blodig "giallo" film i vores "exotiske"... Københavns glemte blodige slasherfilm vender tilbage i 4K restaurering i 2021.

Fredelige Amager en efterårsdag i 1973. Snart skal 7 “uskyldige” unge kvinder nedslagtes i en blodig knivrus b.la ved Nyhavn og Hovedbanegården, men i særdeleshed på SAS hotellet.

Var man tilhænger af danske film i 1973, var det film som “På ‘en igen, Amalie”, “Mig og mafiaen”, “Olsenbanden går amok” og øhhh, “I jomfruens tegn” der kunne friste de danske biografgængere.

Men længere nede af hjørnet, i de mere snuskede biografer som f.eks. Nørreport Bio som lå ved Nørreport station, kunne man se en helt anden vederstyggelighed der ikke lignede den sædvanlige danske hakkebøf med bløde løg, asier og brun sovs. Her kunne man 2. juledag 1973 bese en film ved navn “7 mord i København”, for “hyggeligt” skulle det jo være efter julegåsen.

Det må have været et mindre chok for datidens biografgængere, for filmen fremviste, nogle for datiden, yderst blodige mord der senere kunne inspirere film som f.eks.. Fredag den 13 filmene.

I 1972 tog den italienske instruktør Sergio Pastore til København. Han havde ét formål: at få lavet en blodig “giallo” film i vores “exotiske” hovedstad. Men hvad er “Giallo”?:

Sergio Pastore medtog sig sit hold af italienske fotografer, lydmænd og italienske b-filmskuespillere som Anthony Steffen, Sylvia Koscina og Giacomo Rossi Stuart, der alle havde “fremtrædende” karrierer i sleazede giallos eller spaghetti westerns.

Resultatet blev en rigtig giallo “style” krimi, der ikke ligner noget vi før eller siden har oplevet i vores Københavnske stræder. Skal vi kigge lidt?:

“Auch!”

Der er ikke meget Dirch Passer over det og knap 48 år senere genopstår denne “slasherperle” i flot blu-ray udgave.

For selvskabet www.cauldron-films.com udsender i starten af 2021 denne “glemte” og ganske “gule Københavner stang”. De skriver:

Synopsis:

Et mystisk mord og en mærkelig, afdæmpet samtale fører en blind musiker i vejen for en ond morder i Sergio Pastore’s sleazy 1972 giallo: Crimes of the black cat! 

Efter en ung model tilsyneladende dør af et hjerteanfald, tager hendes elsker, Peter Oliver (Anthony Steffen, The Night Evelyn Came out of the Grave, Django the Bastard) og hans butler, deres egen undersøgelse af dødsfaldet og snart finder de en sammensat række mord, der alle involverer en kat og et gult sjal. Et skridt foran politiet, men altid lige bag morderen, formår Peter at stykke sandheden sammen, indtil det endelige, chokerende opgør med den blodtørstige morder(b.la. på SAS hotellet!).  

Ja det ser sgu lækkert ud, check deres restaurerede trailer her:

Den skal vi da have? Mens vi venter kan vi jo besøge én af filmens  lokationer: www.restaurant-gilleleje.dk?

Det er dog ikke første gang at “udlandet” invaderer med deres “beskidte” ideer og manerer.

Allerede 10. juni 1957 indtog filmen “Skarpe skud i Nyhavn” vore “uskyldige” biografer. Filmen var instrueret af den amerikanske B-films instruktør André De Toth, som b.la. stod for den vellykkede “Vokskabinettet” med b.la. Vincent Price i hovedrollen. Her benyttede man også danske “A-listers” som Buster Larsen og Kjeld Petersen.

Se en traller for “Skarpe skud i Nyhavn” her, plus det løse:

“Fangede” du Buster Larsen? Forneden kan du “fange” en heftig biljagt omkring Hundested og omegn:

Fedt ser det også ud i Duccio Tessaris “Tony Arzenta” aka. “Big Guns” fra 1973. Her fik København fornemt besøg af b.la. Alain Delon og en syndflod af smadrede biler. Filmen fik dog først dansk premiere 15. april 1974:

Så “nyheden” omkring Christopher Nolans besøg i Danmark med hans corona ramte Tenet, er altså ikke første “angreb”.

Fortsæt endelig med invaderingen, kære udland vi keder os allerede!

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.