MovSer

All about movies and series

Ny Bob Marley film på vej. Men vil den indeholde ALLE historierne? Ny Bob Marley film på vej. Men vil den indeholde ALLE historierne?
Filminstruktøren Reinaldo Marcus Green, der tidligere har instrueret filmen ´Kong Richard´, har fået æren til at bringe reggaekongen Bob Marley til live. Ny Bob Marley film på vej. Men vil den indeholde ALLE historierne?

Foto: India Today

Ny Bob Marley biopic på vej!

Bob Marley døde af kræft i 1981 i en alder af 36 år, men i hans korte levetid ændrede han vort  musiklandskab og introducerede generationer til reggae med udødelige hits som “Get Up, Stand Up”, “One Love”, “No Woman, No Cry , “”Could you be Loved””, “” Buffalo Soldier, “” Jammin “og” Redemption Song. ”

”Bob Marleys musik lever i os alle. Hans tekster overskrider kontinenter, farver, tro og generationer af mennesker. Det heler. Det kæmper, ”det bløder kærlighed og sandhed. Det er en ære og et privilegium at arbejde sammen med Ziggy og Marley-familien og Paramount Pictures for at bringe hans historie til live. Publikum ønsker at kende den rigtige Bob, manden såvel som legenden. Jeg stoler på, at denne film vil bringe os tættere på at forstå hans rejse, hans musik og fortsætte med at bære fakkelen i hans arv med ydmyghed og nåde og mest af alt kærlighed. ”

Sådan udtaler filminstruktøren Reinaldo Marcus Green, der tidligere har instrueret filmen ´Kong Richard´, der nu har fået æren til at bringe reggaekongen til live.

Paramount Motion Picture Group-præsident Emma Watts er ikke fremmed for biopics der omdrejer sig omkring musikalske ikoner, da hun tidligere spillede en stor rolle i at få Freddie Mercury biopic´en ´Bohemian Rhapsody´ ud af porten, da hun var præsident for produktionen på den daværende 20th Century Fox produktion. Filmen endte med at indspille over 900 millioner dollars.

”Jeg er meget begejstret for at være deltage praktisk i at arbejde for at dykke dybere ned i fortællingen om, hvem vores far Bob Marley er,” sagde Ziggy Marley. ”Det er et utroligt ansvar, som vi påtager os med Reinaldo og teamet på Paramount for at fortælle historien om vores far på en måde, der virkelig ærer ham og også vil underholde, oplyse, løfte op og inspirere sine fans og publikum rundt om i verden. Det er som at åbne et vindue, der aldrig har været åbent før.”

Efter at have vundet Special Jury Award for Outstanding First Feature på 2018 Sundance Film Festival for sin film Monsters and Men, blev Green en af ​​de mere efterspurgte instruktører i branchen, mens han også fangede Will Smiths øje. Smith og Warner Bros ville hurtigt trykke på Green for at dirigere deres biografiske ´Kong Richard´,  der drejer sig om faren til Serena og Venus Williams. Filmen dukker senere op på året og forventes at være en vigtig spiller i prissæsonen for 2022-23.

Han instruerede for nylig også Joe Bell, hvor b.la. Mark Wahlberg medvirker og havde premiere på Toronto Film Festival i 2020. Han instruerede også de første tre episoder af Netflix genstart Top Boy samt Netflix-serien  Amend: Fight For America med Smith exec producerer og fortæller.

Foto: News Wire Fax

Så langt så godt, men får vi disse “godbidder” med i filmen?:

Bob Marley var en hvid jamaicaner oprindeligt fra Sussex, England, hvis familie hævdede syrisk jødisk oprindelse.

Som et lille barn havde Bob en evne til dybt at skræmme folk ved succesfuldt at forudsige deres fremtid ved at læse deres håndflader. Ved syv års alderen var han netop vendt tilbage til sin landsby efter et år med at bo i ghettoerne i Kingston (Jamaicas hovedstad) og erklærede, at han fra da af ville ophøre med at læse salmer. Hans nye skæbne, sagde han, var at blive sanger.

I 1955, da Bob Marley var 10 år gammel, døde hans far af et hjerteanfald i en alder af 70 år.

I 1963 blev Bob Marley, Bunny Wailer, Peter Tosh, Junior Braithwaite, Beverley Kelso og Cherry Smith kaldet Teenagers. Senere ændrede de navnet til The Wailing Rudeboys, derefter til The Wailing Wailers, på hvilket tidspunkt de blev opdaget af pladeproducenten Coxsone Dodd og endelig til The Wailers.

 I 1966 giftede Marley sig med Rita Anderson og flyttede i nærheden af ​​sin mors bolig i Wilmington, Delaware i USA i en kort periode, hvor han arbejdede som DuPont-laboratorieassistent og på samlebåndet på et Chrysler-anlæg under alias Donald Marley.

Efter at have vendt tilbage til Jamaica konverterede Marley formelt til Rastafari og begyndte herefter at vokse dreadlocks.

Wailers ‘første album til Island, Catch a Fire, blev udgivet på verdensplan i april 1973, pakket som en rockplade med en unik Zippo lighter lift-top. Oprindeligt solgte 14.000 enheder, det gjorde ikke Marley til en stjerne, men modtog en positiv kritisk modtagelse. Det blev fulgt senere på året af albummet Burnin ‘, der indeholdt sangen “I Shot the Sheriff”. Eric Clapton fik senere albummet af sin guitarist George Terry i håb om, at han ville nyde det. Clapton var passende imponeret og valgte at indspille en coverversion af “I Shot the Sheriff”, som blev hans første amerikanske hit siden “Layla” to år tidligere og nåede nr. 1 på Billboard Hot 100 den 14. september 1974.

Peter Toshs fornavn blev Winston Hubert McIntosh. ”Den hårdeste”, som Tosh blev kendt, blev myrdet i sit hjem fredag ​​den 11. september 1987 af en 32-årig bekendt.

Den 3. december 1976, to dage før “Smile Jamaica” , blev en gratis koncert arrangeret af den jamaicanske premierminister Michael Manley, såret i et angreb fra ukendte bevæbnede mænd inde i Marleys hjem. Taylor og Marleys kone pådrog sig alvorlige kvæstelser, men senere kom de sig fuldt ud. Bob Marley fik mindre sår i brystet og armen.

I juli 1977 blev det konstateret, at Marley havde en type ondartet melanom under neglen på en tå. I modsætning til den urbane legende, var denne læsion ikke primært forårsaget af en skade under en fodboldkamp det år, men var i stedet et symptom på den allerede eksisterende kræft. Marley afviste sine lægers råd om at få amputeret tåen med henvisning til hans religiøse overbevisning, og i stedet blev neglen og neglesengen fjernet og et hudtransplantat taget fra hans lår for at dække området. Mens Marley fløj hjem fra Tyskland til Jamaica, blev hans vitale funktioner forværret. Efter landing i Miami, Florida, blev han ført til hospitalet for øjeblikkelig lægehjælp.

Bob Marley døde den 11. maj 1981 på Cedars of Lebanon Hospital i Miami (nu University of Miami Hospital) i en alder af 36 år . Spredning af melanom til lungerne og hjernen forårsagede hans død.

Hans sidste ord til sin søn Ziggy var: ”Penge kan ikke købe liv”.

Marley havde et pænt antal børn : tre med sin kone Rita, to adopteret fra Ritas tidligere forhold og flere andre med forskellige kvinder. Bob Marleys officielle hjemmeside anerkender elleve børn.

Bortset fra musik spillede fodbold en stor rolle gennem hele sit liv. Han sagde til en journalist: “Hvis du vil lære mig at kende, bliver du nødt til at spille fodbold mod mig og Wailers.”

Marley så brugen af ​​marihuana som en vital faktor i religiøs vækst og forbindelse med Jah og som en måde at filosofere og blive klogere på.

Marley har solgt mere end 75 millioner albums i de sidste to årtier . Legend, en retrospektiv af hans arbejde, er det bedst sælgende reggae-album nogensinde. Mere end 12 millioner eksemplarer er solgt internationalt, og flere tusinde nye enheder sælges hver uge.

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.