MovSer

All about movies and series

Ny Marvel trailer ude. Men kender du overhovedet til `Shang-Chi´? Ny Marvel trailer ude. Men kender du overhovedet til `Shang-Chi´?
Til September dukker han op. Nemlig den asiatiske Marvel superhelt Shang-Chi og nu er den første trailer lækket. Men hvem er han egentlig ham... Ny Marvel trailer ude. Men kender du overhovedet til `Shang-Chi´?

Foto: License to blog

Til September dukker han op. Nemlig den asiatiske Marvel superhelt Shang-Chi og nu er den første trailer lækket:

Men hvem og hvad er han egentlig?

Shang-Chi debuterede tilbage i 1973’s Marvel Special edition nummer 15, og dukkede op kraftigt inspireret af den såkaldte “Kung-Fu craze” som hærgede i start halvfjerdsernes USA. Skabt af Steve Englehart og Jim Starlin (der b.la skabte Thanos), blev Shang-Chi inspireret af den kinesisk-amerikanske karakter Kwai Chang Caine fra tv-showet Kung Fu – som Marvel tidligere søgte at få licens til. Oprindeligt set som den heroiske søn af Fu-Manchu (som på det tidspunkt var licenseret af Marvel Comics), var denne originale inkarnation af Shang-Chi en uovertruffen kriger, der kæmpede for sin fars globale kriminelle krigsførelser som en del af Storbritanniens spionagebureau MI-6.

Shang-Chi opnåede hurtigt popularitet i Marvel tegneseriernes “bronzealder” (ca. 1970-1984), og efter hans oprindelige “release” i 1973 blev Special Marvel Edition omdøbt til The Hands of Shang-Chi. Shang-Chi fik også senere en regelmæssig optræden i Marvels sort-hvide antologiserie The Deadly Hands of Kung Fu. Regelmæssigt krydsede han senere stier med andre moderne Marvel favoritter som Iron Fist og Daughters of the Dragon.

Men i 80’erne døde Kung Fu-dillen ned, og dermed blev Shang-Chis popularitet til sidst henvist til lejlighedsvise gæsteoptrædener og et par henkastede referencer her og der. 

Men Shang-Chi forlod aldrig Marvel-bevidstheden, og således vendte Shang-Chi tilbage til Marvel-spotlightet som en del af et hold fra 2010’s Secret Avengers styret af den anerkendte Captain America-forfatter Ed Brubaker.

Foto: Comic Book

I tegneserieudgaven er de ti ringe normalt afbildet som ti faktiske ringe af fremmed oprindelse, der giver bæreren ti beføjelser – en til hver ring, hvoraf verdens verdens Shang-Chi siges at mestre ni.

Med hensyn til mandarinen selv vil skuespilleren Tony Leung portrættere den ‘rigtige’ mandarin eller med andre ord den mere tegneserie-nøjagtige version af den klassiske Marvel-superskurtk efter den noget kontroversielle “bedragerversion” spillet af Ben Kingsley, fra Iron Man 3.

´Shang-Chi og legenden om de ti ringe´ forventes udgivet i biograferne 3. september 2021.

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.