MovSer

All about movies and series

Oscar vinderen Christopher Plummer er død 91 år. Den store birolle skuespiller knoklede til døden. Oscar vinderen Christopher Plummer er død 91 år. Den store birolle skuespiller knoklede til døden.
Ifølge diverse rapporter døde Plummer fredeligt i sit hjem i Connecticut med sin kone Elaine Taylor ved sin side. En stor birolle skuespiller er... Oscar vinderen Christopher Plummer er død 91 år. Den store birolle skuespiller knoklede til døden.

Foto: Sky News

Den store Oscar vindende canadiske karakterskuespiller Christopher Plummer er sovet stille ind, 91 år gammel.

Den fremtrædende canadiske skuespiller, der vel mest er kendt for sin rolle som kaptajn Von Trapp i The Sound of Music, vil blive yderst savnet for sit professionelle skuespil i de over 200 roller han nåede at spille.

Født Arthur Christopher Orme Plummer i Toronto i december 1929, voksede Plummer op i Montreal som eneste barn og blev udsat for kunst af sin mor i en tidlig alder.

Han studerede først via klaveret, men måtte dog senere indse, at det at spille klaver “var meget ensomt og meget hårdt arbejde”.

Han debuterede på New York-scenen i 1954’s Starcross Story sammen med skuespillerinden Mary Astor. Det løb til kun en forestilling – men stoppede ham ikke med at lande mere scenearbejde og derefter hovedroller.

Plummer fik sin filmdebut i 1958’s Stage Struck, instrueret af Sidney Lumet. Han blev nomineret til en Tony det følgende år og vandt til sidst prisen i 1974 for at spille Cyrano de Bergerac.

Han vandt sent i en alder af 82 en Oscar i 2012 for filmen Beginners og blev også nomineret til The Last Station i 2010 og All the Money in the World i 2018.

I sidstnævnte film erstattede han Kevin Spacey, hvis optræden som milliardær J Paul Getty blev fjernet.

Hans mange andre film omfattede The Man Who Would Be King fra 1975 og Knives Out fra 2019.

Han var desuden en mindeværdigt skurk Klingon i den sjette Star Trek-film: The Undiscovered Country  fra 1991 og spillede tv-ankermanden Mike Wallace i The Insider i 1999.

Han spillede naturligvis også Sherlock Holmes i Murder By Decree og optrådte sammen med Peter Sellers i The Pink of Panther’s Return.

Foto: Imdb

Ifølge forskellige rapporter døde Plummer efter et fald i sit hjem i Connecticut, med sin kone Elaine Taylor ved sin side.

Lou Pitt, hans mangeårige ven og manager i 46 år, huskede ham som “en ekstraordinær mand, der dybt elskede og respekterede sit erhverv”.

“Han var en national skat, der dybt elskede sine canadiske rødder,” fortsatte han. “Gennem sin kunst og medmenneskelighed rørte han alle vores hjerter, og hans legendariske liv vil vare i alle kommende generationer.

“Han vil altid være hos os.”

Sound of Music-medstjerne Dame Julie Andrews sagde i en erklæring til PA-nyhedsbureauet: ”Verden har mistet en fuldendt skuespiller i dag, og jeg har mistet en værdsat ven.

“Jeg værdsætter minderne om vores arbejde sammen og al den humor og sjov, vi delte gennem årene.”

Plummer havde en varieret karriere på tværs af film, tv og teater med hovedrollen i produktioner på Broadway og med Royal Shakespeare Company.

Alligevel vil han være evigt kendt og elsket for The Sound of Music, tilpasset fra Rodgers og Hammerstein musicalen.

Plummer havde dog ambivalente følelser over for sin bedst kendte film, som han berømt omdøbte: “The Sound of Mucus” i interviews.

Han sammenlignede også arbejdet med Andrews med “at blive ramt over hovedet med et stort Valentinsdagskort hver dag”, selvom de senere blev store venner.

Han blev også forsonet med selve filmen og beskrev den i sin memoir fra 2008 som værende ”varm, rørende, glad og absolut tidløs”.

Skuespilleren blev gift tre gange. Han og hans første kone Tammy Grimes er forældre til skuespillerinden Amanda Plummer.

Eftermæle?

Fotos: The Basement Rejects og The Sci Fi Freak.

Ja det er nok tvivlsomt at mange udover TheMovsers skribenter, kan huske hans rolle som Kejseren i trashperlen `Star Crash` fra 1978, men hans rolle som Detective John Mackey i Taylor Hackfords fortræffelige Dolores Claiborne fra 1995, vil vi heller ALDRIG glemme!

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.