MovSer

All about movies and series

En af de helt store film ikoner er død i en alder af 75år. Det drejer sig om den hollandske skuespiller Rutger Hauer, som...

En af de helt store film ikoner er død i en alder af 75år. Det drejer sig om den hollandske skuespiller Rutger Hauer, som mange nok forbinder med en af hans store roller, nemlig som droiden Roy Batty, i filmen Blade Runner (1982).

Rutger Hauer startede sin karriere i 1969 i tv-serien Floris, hvor han spillede Floris van Roozemond. En tv-serie der blev instrueret af Paul Verhoeven, der sidenhen skulle gøre brug af Rutger Hauer i flere af hans film såsom Robocop (1987), Soldier Of Orange (1977), Spetters (1980), Turkish Delight (1973) og Flesh and Blood (1985).

Mange vil sikkert også huske ham for film som Ladyhawke (1985), Sin City (2005) eller den fantastiske Hobo with a Shotgun fra 2011. han vandt i øvrigt en Golde Globe for bedste birolle for filmen Escape from Sobibor (1987)

Han var kendt for at være hel sin egen og han sagde meget ofte nej tak til roller, mange andre gerne ville have.

Hauer har i hele sin karriere lavet film og tv både i Holland og USA. Men mange er ikke klar over, at inden han blev skuespiller, der arbejdede han som elektriker, alt imens han færdiggjorde sin uddannelse. Derudover har han lavet utal af velgørenhed og bl.a. stiftet the Rutger Hauer Starfish Association, der skal skabe opmærksomhed omkring AIDS.

RIP 

Rutger Hauer

23 January 1944 – 19 July 2019

Spread the love

John Slater

Ejer og chefredaktør på TheMovSer - Med en livslang fascination af den finurlige verden man kalder Hollywood. Efter mange år som filmanmelder/tv-vært og filmredaktør på Pixel.tv, (som du klart bør tjekket ud, hvis du elsker gear og spil), Så var mit ønske om at skabe et nyhedsmedie, der skaber glæde for branchen, og hvor den gode tone og sociale profil er intakt, blevet så stor at nu skulle chancen tages. Jeg har en stor kærlighed for tyske film og meget gerne film fra 20'erne og frem til 50'erne. - Men elsker også en god popcorn film eller film der tør at tage chancer og ikke mindst være anderledes end mainstream filmene

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.