MovSer

All about movies and series

Rydder Karen Blixen dramaet `Pagten´, Bodil og Robert festen for 2022? Det tror TheMovser. Rydder Karen Blixen dramaet `Pagten´, Bodil og Robert festen for 2022? Det tror TheMovser.
TheMovser vil allerede nu, på bagrund af en sølle trailer, spå at Birthe Neumann vil stå som årets Bodil og Robert dronning i 2022.... Rydder Karen Blixen dramaet `Pagten´, Bodil og Robert festen for 2022? Det tror TheMovser.

Foto: Biografklub Danmark.

Der bliver tale om alletiders “cougar”-dating den 15. april i år, hvis corona og biograf guderne ellers vil tillade det.

Her vil Karen Blixen, i 73-årige Birthe Neumanns skikkelse i filmen `Pagten´, forsøge at erobre den unge og ganske gifte digter Thorkild Bjørnvig. Han spilles af det 31-årige unge talent Simon Bennebjerg, der her står foran sit helt store gennembrud.

Filmen bygger på Thorkild Bjørnvigs erindringsbog fra 1974, hvor han beskriver sit særlige forhold til Karen Blixen, der døde 77 år gammel i 1962 på sin gård Rungstedlund.

Da de to første gang mødes, er hun 63 år og netop hjemvendt til Danmark efter sit eventyr i Afrika(tid til at gense Sydney Pollacks `Mit Afrika´ måske?). Han er 30 og har kone og barn, men siger alligevel ja til at adlyde hende ubetinget, fordi hun lover at gøre ham til en stor kunstner(og så ER hun jo Karen Blixen!).

Det er den Oscar-vindende instruktør Bille August, der b.la. står bag Oscar klassikere som `Pelle Erobreren`, der nu står klar til at gå skridtet videre med en filmatisering af en af de største danske forfatteres liv.

Skal vi lige se traileren?:

Ja nu ved jeg ikke med Jer derude, men mon ikke Birthe Neumann står til at modtage hendes 3. Bodil og hendes 6.(!!!) Robert ved prisuddelingerne næste år?

Det vil så ikke være første gang at Birthe Neumann vil blive belønnet for en “cougar” rolle. Hun blev nemlig også både Bodil og Robert nomineret i 2006 for rollen som solarie dronningen Susse, overfor dengang 32-årige Nikolaj Lie Kaas, i filmen `Solkongen´.

Kigger man lidt i krystalkuglen for 2022, vil Birthes største kvindelige Bodil og Robert rival højst sandsynligt også være en erfaren “cougar” skuespillerinde, nemlig Trine Dyrholm, der i 2020 faktisk BÅDE inkasserede en Bodil OG en Robert til dettes års bedste kvindelige hovedrolle, som glubske “cougar”-Anne i filmen ´Dronningen´.

Trine Dyrholm vender ironisk nok tilbage i biograferne i år, som en noget mere historisk del af dronninge slagsen, nemlig som Margrete den første i filmen af samme navn.

Margrete den I. var i starten af 1400-tallet, udover Danmark, også dronning af Norge og Sverige og var kendt for at samle Norden, så hendes liv er nærmest som skabt til at blive filmatiseret.

48-årige Dyrholm må efterhånden synes at være det danske svar på Meryl Streep, for megatalentet står pt. på en samlet Bodil scoring på 8(!!!) styks og en ditto 8(!!!) styks samlet Robert scoring.

Dog må det siges at det står 1-0 til Birthe Neumann i form af de kommende films instruktører. For Trine Dyrholms film kan nemlig “kun” bryste sig af at have Charlotte Sieling som instruktør på “sin” film, modsat `Pagtens` erfarne 72-årige Bille August.

Charlotte Sieling har tidligere b.la. instrueret “mesterværkerne” `Over gaden under vandet´ fra 2009 og den mindre biograf besøgte `Mesteren´ fra 2017.

Så TheMovser vil allerede nu, på bagrund af en sølle trailer, spå at Birthe Neumann vil stå som årets Bodil og Robert dronning i 2022.

Er vi enige med læserne?

Foto: Kino.dk

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.