MovSer

All about movies and series

77-årige Martin Scorsese er ligesom hos de fleste filmelskere, én af vore større afguder indenfor filmkunsten. Men med et filmbudget på over 200 millioner...

77-årige Martin Scorsese er ligesom hos de fleste filmelskere, én af vore større afguder indenfor filmkunsten. Men med et filmbudget på over 200 millioner dollars, syntes vi alligevel at mesteren strammer den.

Taxi Driver. Raging Bull. Goodfellas. Filmtitler der kan få det til at prikke de helt rigtige steder, hos alverdens filmkritikere og filmfans.

I 1973 brød filmmesteren Martin Scorsese igennem med ét af hans højdepunkter, nemlig filmen Mean Streets.

Filmen blev et afgørende gennembrud, ikke bare for Scorsese, men også for de to hovedrolleindehavere Robert De Niro og Harvey Keitel.

Filmen kostede den dengang nette “Roger Corman agtige” sum af 300.000 halvfjerdser dollars, og siden er Martin Scorsese´s filmbudgetter steget og steget.

Hans seneste film, The Irishman, kostede Netflix den nette sum af 175 millioner dollars at producere. Penge der næppe er rullet mangfoldigt tilbage, til den nu stærkt kapitals belånte streamings gigant.

Filmen var også ude i en yderst begrænset biograf periode.

Hans seneste drømme produktion er filmen Killers of the Flower Moon, og vil for første gang nogensinde i en Martin Scorsese film, glimte med rollesammensætningen af Robert De Niro og Leonardo DiCaprio.

Killers of the Flower Moon er baseret på bogen Killers of the Flower Moon: The Osage Murders og fødslen af FBI, og følger en gruppe af rige indfødte amerikanere, der har tjent deres penge i olie industrien. På trods af deres rigdom – eller måske snarere på grund af den – begynder gruppen at blive myrdet én for én. Den sande historie foregik i tyvernes Amerika og vil – igen – blive en bekostelig filmaffære, som et typisk Martin Scorsese periode drama.

Filmen bliver produceret af Paramount Pictures, der efter flere års box-office flops som The Gemini Man, Bumblebee og den fulde Disney overdragelse af Marvel karaktererne og Indiana Jones, er begyndt at sidde lidt stramt i det.

For bl.a. deres Ben-Hur remake fra 2016, udgjorde også et stort tab for Paramount Pictures på 120 millioner dollars, og selvsamme Martin Scorsese´s såkaldte børnefilm Hugo fra 2011, endte også med et tab til filmgiganten på 80 millioner dollars.

Derfor har Paramount Pictures bedt den tilsyneladende produktions grådige Scorsese, om at henvende sig til Netflix igen, hvis han overhovedet skal gøre sig nogle forhåbninger om et nyt film projekt.

For denne gang vil filmmesteren spendere hele 200 millioner dollars på sit nye filmprojekt. Penge som, hvis vi skal være yderst ærlige, højest kan generere et sted mellem 300-400 millioner dollars tilbage i box office omsætning. Og dette er vel at mærke uden reklame og promotions omkostninger.

Dette finder TheMovser helt urimeligt og helt ude i hampen at forlange, selv for en mester.

For sidste års mammut dunder succes Joker, havde et yderst beskedent budget på en ca. 64 millioner dollars i produktionsomkostninger.

Scorsese var som bekendt pålagt som instruktør på produktionen. Men forlod han skuden, fordi han forlangte et produktions budget a la Titanic?

Dette burde ikke have været nødvendigt.

For Joker endte nemlig med, også ifølge TheMovser, at ende som rent GULD, og filmen føltes ikke for en cents nødvendighed, at burde have haft et større budget.

Dette års The Invisible Man, beviste også i høj grad at et budget på kun 7 millioner dollars, sagtens kan tage sig flot ud, så længe talentet er i orden.

Derfor mener TheMovser at Martin Scorseses krav er helt unødvendigt for filmkunsten, og specielt i disse corona tider, burde der kunne spares på budgetterne.

Selvfølgelig vil vi glæde os til den kommende film, som muligvis bliver færdiggjort i 2021, men måske mesteren burde gense Mean Streets igen og genfinde sin originale gnist.

Eller hvad mener vores læsere?

 

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.