MovSer

All about movies and series

Se ny trailer for “Erna i Krig” med Bodil-dronningen Trine Dyrholm her. Se ny trailer for “Erna i Krig” med Bodil-dronningen Trine Dyrholm her.
Henrik Ruben Genz´nye film "Erna i krig" får premiere i de danske biografer 29. oktober i år, men du kan allerede se den nye... Se ny trailer for “Erna i Krig” med Bodil-dronningen Trine Dyrholm her.

 

I 1983 instruerede Barbra Streisand sig selv i hovedrollen som Yentl, i filmen af samme navn.

Filmen beskriver en jødisk piges transformation til dreng, for at komme nær en religiøs træning, der ellers kun er forbeholdt drenge:

Der vides ikke om den sønderjyske forfatter Erling Jepsen har set denne film og derved blev inspireret til roman oplægget til Henrik Ruben Genz´nye film Erna i krig, men sjovt er det ihvertfald at iagttage. De to har tidligere arbejdet sammen, da Erling Jepsen også skrev bogforlægget til instruktør Genz´ Frygtelig lykkelig 2008 og Undskyld jeg forstyrrer 2012.

Manuskriptet har Henrik Ruben Genz skrevet sammen med sin faste samarbejdsmakker Bo hr. Hansen. De to var også sammen om manuskriptet til Genz’ seneste film, Gud taler ud, der havde premiere i 2017.

Det er Bodil/Robert dronningen Trine Dyrholm der har fået iført sig hovedrollen som Erna, der for at beskytte sin søn, drager ud under 1. verdenskrig med postulatet om at være ham. Forklædt som mand naturligvis, og her skal hun så kæmpe for tyskerne uden at blive opdaget.

Som det kan ses i traileren forneden, går det ikke lige efter planen. Trine Dyrholm får fint selskab af skuespilleren Anders W. Berthelsen og tilsyneladende en lumsk bejler, i Ulrich Thomsens skikkelse.

Filmen får premiere i landets biografer 29. oktober i år.

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.