MovSer

All about movies and series

Smadrer Warner Bros. biografernes fremtid og hvorfor er Dune´s Denis Villeneuve ophedet? Smadrer Warner Bros. biografernes fremtid og hvorfor er Dune´s Denis Villeneuve ophedet?
`Dune` har grundet Corona epidemien fået en såkaldt "simultan release" verden over gennem den kommende HBO Max og de biografer verden over der stadig... Smadrer Warner Bros. biografernes fremtid og hvorfor er Dune´s Denis Villeneuve ophedet?

Er der en film vi her på TheMovser glæder os nærmest tvivlsomt medicinsk modbehandlende for, er det Denis Villeneuve´s  `Dune´. Filmen skulle have været måske for samtlige sci-fi fans verden over, en kosmastisk “make-over” af et sci-fi mirakel, men ak og ve, sådan skulle det ikke øh…ske.

Filmen har grundet Corona epidemien nu fået en såkaldt “simultan release” verden over, gennem den kommende HBO Max og de biografer verden over, der stadig vil være i live den 1. oktober 2021.

Men filmen må KUN blive vist i biografformatet, hvis det står til filmens skaber: Denis Villeneuve. Nu påstår han også at grundet dette, bliver der ingen obligatorisk efterfølger.

Han anklager Warner Bros. med følgende personlige brev fra Varity:

“Jeg opdagede eksklusivt i nyhederne, at Warner Bros. har besluttet at frigive ´Dune` på HBO Max på samme tid som vores teatralske udgivelse, som ved hjælp af vores film, kunne fremme deres streaming-tjeneste. Med denne beslutning har AT & T kapret en af de mest respektable og vigtigste studier i filmhistorien. Der vises absolut ingen kærlighed til biografer eller for publikum her. Det handler om overlevelse af en telecom mammut, en, der i øjeblikket bærer på en astronomisk gæld på mere end 150 milliarder dollars. Derfor, selv om “Dune” handler om biograf og publikum, handler AT & T kun omkring sin egen overlevelse på Wall Street. Med HBO Max’s lancering som indtil videre er en fiasko, har AT & T besluttet at ofre Warner Bros’s hele 2021 program i et desperat forsøg på at fange publikums opmærksomhed.

Warner Bros.’ pludselige vending fra at være en hjemstavn for filmskabere, til den nye æra af fuldstændig foragt, trækker en klar linje for mig. Filmproduktion er et samarbejde, der er afhængig af det gensidige tillid teamarbejde og Warner Bros har hermed erklæret, at de ikke længere er på samme hold.

Streamingtjenester er en positiv og kraftfuld tilføjelse til film- og tv-økosystemerne. Men jeg vil have publikum til at forstå, at streaming alene ikke kan opretholde filmindustrien, som vi vidste det før COVID. Streaming kan producere godt indhold, men ikke film af “Dune’s” omfang og skala. Warner Bros’ beslutning betyder, at “Dune” ikke får mulighed for at præstere nok økonomisk for at være levedygtig, og piratkopiering vil desværre i sidste ende sejre. Warner Bros. kunne bare have dræbt “Dune” franchiset. Den her er til fansene. AT & T’s John Stankey sagde, at streaming hesten forlod laden. I sandhed, hesten forlod laden til slagteriet.

Den offentlige sikkerhed kommer først. Det er der ingen, der argumenterer imod. Hvilket er grunden til, da det blev klart, at vinteren ville bringe sin anden bølge af pandemien. Jeg forstod og støttede med beslutningen om at forsinke “Dune’s” åbning med næsten et år. Planen var, at “Dune” ville åbne i biograferne i oktober 2021, hvor vaccinationer ville blive avanceret, og forhåbentlig ville virussen være bag os. Videnskaben fortæller os, at alt skal være tilbage til normalen næste efterår.

“Dune” er langt den bedste film jeg nogensinde har lavet. Mit team og jeg viede mere end tre år af vores liv for at gøre det til en unik storskærmsoplevelse. Vores film, billede og lyd, var omhyggeligt designet til at blive set i biografen.”

Jeg taler på egne vegne, selvom jeg står i solidaritet med de seksten andre filmskabere, der nu står over for samme skæbne. I skal vide, at jeg er med jer, og at vi sammen er stærke. Kunstnerne er dem, der skaber film og serier.

Jeg er overbevist om fremtiden for biografen vil være på det store lærred, uanset hvad enhver Wall Street dilettante siger. Siden tidernes morgen har mennesker haft et dybt behov for kommunale historiefortællingsoplevelser. Biografoplevelsen på det store lærred er mere end en virksomhed, det er en kunstart, der bringer folk sammen, fejrer menneskeheden, øge vores empati for hinanden – det er en af de sidste kunstneriske, in-person kollektive oplevelser, vi deler som mennesker.

Når pandemien er overstået, vil teatrene blive fyldt igen med filmelskere.

Det er min stærke overbevisning. Ikke fordi filmindustrien har brug for det, men fordi vi mennesker har brug for film, som en kollektiv oplevelse.

Så ligesom jeg både har et betroet og kreativt ansvar at opfylde som filmskaber, opfordrer jeg AT & T til at handle hurtigt med samme ansvar, respekt og hensyn til at beskytte dette vitale kulturelle medie. Økonomiske konsekvenser for interessenterne er kun ét aspekt af virksomhedernes sociale ansvar. At finde måder at forbedre kulturen er en anden. Den “moviegoing” oplevelse er som ingen anden. I disse formørkede tider. kan film fange vores historie, uddanne os, være brændstof for vores fantasi og løfte og inspirere vores kollektive ånd. Det er vores arv.

Længe leve den teatralske biograf!

Tak for ordene Denis, TheMovser har det på samme måde!

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.