MovSer

All about movies and series

Spielbergs Dødens Gab fejres med 4K udgivelse i anledning af 45-års jubilæet. Spielbergs Dødens Gab fejres med 4K udgivelse i anledning af 45-års jubilæet.
Spielbergs udødelige haj shocker bliver udgivet på 4K blu ray, men dukker hans første kommentarspor op her? Spielbergs Dødens Gab fejres med 4K udgivelse i anledning af 45-års jubilæet.

Ja den berømte gummi haj har hele munden fuld af den dengang 28-årige Steven Spielberg.

Jaws anses som en central film i filmhistorien, da den var den første “blockbuster”-film udgivet i den indtil da kommercielt set uinteressante sommerperiode. Filmen var endvidere den første, der blev distribueret efter en plan om “bred release”, og havde således samtidig premiere i et stort antal biografer samtidig. Filmen blev en betydelig kommerciel succes, og blev den første film, der indspillede mere end 100 millioner dollars. Globalt har filmen indspillet 470 millioner dollars, og er i omsætning kun overgået af Star Wars Episode IV: Et nyt håb, 70´ernes omsætning taget i betragtning.

Filmen blev fulgt op af tre efterfølgere, Jaws 2, Jaw 3-D og Jaws: The revenge. Jaws 2 opnåede en vis kommerciel succes, men de øvrige opfølgere havde vanskeligt ved at leve op til den første film.
Dødens gab vandt i alt 3 Oscars (bedste klipning, bedste musik og bedste lyd) og var endvidere nomineret til en Oscar for bedste film. Oscar for bedste film gik dog til Gøgereden.

Ja tiden blev en anden, og lige siden er sommerperioden blevet “højdepunktet” i biografsæsonen.

Det var der engang noget der hed, altså biografsæsonen, inden den grusomme flagermus ved navn………corona(nej, det var ikke Batman!), spolerede én af verdens bedste grunde til at gå ud og “nyde det gode vejr”.

Er vi nogle der kan huske den danske biograf plakat?

I anledning af 45-års jubilæet skal dette naturligvis fejres, og derfor udkommer Dødens Gab i spritny 4K ULTRA HD restaureret blu ray udgave.

Hverken udgivelsesdato, udover en “sommer” dato, specifikationer eller ekstras er blevet afsløret.

Er der mon nu endelig en chance for at, vi ENDELIG får det første kommentarspor fra Spielberg himself? Næppe…….suk. Sgu ærgerligt når denne skribent stadig mener det er Spielbergs højdepunkt.

Et billede er dog afsløret.

Mon ikke Universal Pictures vil forsøge at få os til at tro, at billedkvaliteten vil se sådan ud som forneden? Vi håber, for gummihajen SKAL stå knivskarpt og afslørende!.

Mener vores læsere også dette er Spielbergs højdepunkt, eller burde 1989´s Always have været TITLEN på 4K?

Vi venter SPÆNDT på jeres svar, kære læsere!

 

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.