MovSer

All about movies and series

Står Christopher Nolan og råber i eget glashus, eller har mesteren set ruinen komme? Står Christopher Nolan og råber i eget glashus, eller har mesteren set ruinen komme?
Er Christopher Nolan på billedet, ved at skrive "the writing on the wall", eller råber han op i eget glashus? TheMovser prøver at kravle... Står Christopher Nolan og råber i eget glashus, eller har mesteren set ruinen komme?

Er Christopher Nolan på billedet, ved at skrive “the writing on the wall”, eller råber han op i eget glashus?

En masse filmskabere verden over er gale over at Warner Bros. vil flytte hele sin 2021 filmplan til HBO Max, deriblandt guldbarnet Christopher Nolan. Men hvad kan han/de gøre? Har de ret eller er tiden klar til fornyelse?

“Nogle af vores industris største filmskabere og vigtigste filmstjerner gik i seng aftenen før de troede, de arbejdede for den største filmstudie og vågnede op for at finde ud af, at de arbejdede for den værste streaming-tjeneste,” sagde Christopher Nolan til The Hollywood Reporter og helt ærligt, det er noget vrøvl.

Men det viser også et niveau af privilegium, som jeg ikke tror, at disse skabere er genkendende ved. De ser deres kunst blive skubbet til streaming og synes, det er ligesom tilbage i 90’erne, når film ville gå direkte til VHS. Det er velsagtens ikke tilfældet, især i år. Så jeg spørger folk som Nolan dette spørgsmål: Hvad vil du/I gerne have disse virksomheder til at gøre? Biografer er lukket, fordi det ikke er sikkert at gå i biografen, især i USA, og med det amerikanske marked der er en af de mest værdifulde for en films succes, vil du skære en stor del af din indkomst.

Så ved at give film en teatralsk udgivelse samt frigive dem på HBO Max for det amerikanske publikum, får du en del af de penge, du ville være ved at miste, da Amerika ikke kan få deres COVID-19 sag under kontrol.

For at være ærlig, intet af dette ville ske, hvis Nolan ikke havde skubbet Tenet så aggressivt og vist, at film ikke kan frigives i biografen kun lige nu og blive en succes. Og jeg føler, at jeg skal bemærke, at jeg elsker Christopher Nolan. Jeg elsker hans film, og jeg tror, han har ret om at redde biografen, men hvad vil Nolan have folk til at gøre?! Der er en pandemi, der dræber folk hver eneste dag derude, og i stedet for at fokusere på at rejse penge til at hjælpe biografer eller finde andre måder at holde dem i live, er folk som Nolan kun fokuseret på det faktum, at film går via streaming/biograf udgivelser og på de penge, stjerner ikke kan få som følge heraf.

Christopher Nolan gør nogle gode punkter, men det er begravet under hans vrede over streaming-tjenester, der ikke er nyt. Men jeg har virkelig brug for dem, der er vrede over dette for at kunbe besvare mit spørgsmål: Hvad vil du, Nolan, have studierne til at gøre?

Jeg ville have dem til at vente, indtil det var sikkert, men så Tenet kom ud, og det sendte studierne i et vanvid om at få disse film ud. Så… vil du enten tabe penge eller sætte folk i fare eller bare lade dette ske? Hvad er så din løsning Nolan?

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.