MovSer

All about movies and series

Tobe Hoopers originale `Motorsavsmassakren´ får nu en RIGTIG efterfølger. Men hvor findes respekten? Tobe Hoopers originale `Motorsavsmassakren´ får nu en RIGTIG efterfølger. Men hvor findes respekten?
`Don´t Breathe´/´Evil Dead´ produceren Fede Alvarez vil nu producere en RIGTIG 2´er til horrorklassikeren. David Blue Garcia har instrueret efter et manuskript af Chris... Tobe Hoopers originale `Motorsavsmassakren´ får nu en RIGTIG efterfølger. Men hvor findes respekten?

Foto: Metacritic

Har man først stirret ind i Marilyn Burns dødsskræmte øjne, glemmer man det ALDRIG!

Tobe Hoopers grænseoverskridende og genredefinerende horrorklassiker fra 1974, burde ikke være ukendt grund for selv den største “chick-flick” elsker.

“Det sølle plot” følger en gruppe venner, der bliver ofre for en familie af kannibaler mens de er på vej til at besøge en gammel gård. Filmen blev i sin tid markedsført som baseret på sande begivenheder for at tiltrække et bredere publikum og fungerer som en subtil kommentar til æraens politiske klima; og skønt karakteren af ​​Leatherface og mindre historiedetaljer blev inspireret af morderen Ed Geins forbrydelser, er dens plot stort set fiktivt.

Hooper producerede i sin tid filmen for mindre end $ 140.000 dollars($ 700.000, justeret for inflation) og brugte en rollebesætning af relativt ukendte skuespillere, b.la. islandske Gunnar Hansen, hentet hovedsageligt fra det centrale Texas hvor filmen blev skudt. Det begrænsede budget tvang Hooper til at filme i lange timer, syv dage om ugen, så han kunne afslutte så hurtigt som muligt og reducere omkostningerne til b.la. leje af udstyr. 

Filmen blev senere efter udgivelsen forbudt i flere lande, og adskillige biografer stoppede med at vise filmen grundet dens mange klager over dens vold, men har siden ligget på de flestes Top 10 over verdens bedste horrorfilm.

Mens filmen oprindeligt tiltrak en blandet modtagelse fra kritikere, tjente filmen over $ 30 millioner i de amerikanske biografer, og har siden indtjent hvad der svarer til ca. 150,8 millioner dollars siden premieren i 1974. 

Foto:  CTV News

Hooper selv så ikke så meget til disse penge, da de mere eller mindre blev opslugt af dårlige distributions beslutninger, gangstere og en pornoproducer bag en temmelig velkendt titel: ´Deep Throat´.

I 1986 forsøgte han gennem Cannon studierne at få nogle af pengene “tilbage”, med titlen `Motorsavsmassakren 2´, med b.la. Dennis Hopper i hovedrollen. Men filmen lagde sig desværre ikke opad den førstes genialiteter, med dens forsøg på b.la. komedie!

F.eks. forsøgte markedsføringsgruppen at sælge produktet som en splattet `Breakfast Club´?:

Foto: Redit

Tobe Hooper døde 74 år gammel den 26. august 2017 med efter sigende 16 millioner dollars “ved sin side”, men selv i graven ser det stadig ud til at gravrøverne står i kø for at flå flere millioner ud af den originale afdøde idémand.

For `Don´t Breathe´/´Evil Dead´ produceren Fede Alvarez vil nu producere en RIGTIG 2´er. David Blue Garcia har instrueret efter et manuskript af Chris Thomas Devlin og filmen siges allerede at være skudt færdig.

Filmen skulle tilsyneladende være sat mange år efter begivenhederne fra den originale `Motorsavsmassakren´, med en nu meget ældre Leatherface:

Det er en direkte efterfølger, og det er den samme karakter. Det er “old man” Leatherface,” synes Alvarez at bekræfte.

Alvarez bemærkede også i chatten med The Boo Crew, at den nye film tager en “old school” tilgang med “goren”, der bliver skabt praktisk når det er muligt.

Alt er klassisk “old school gags”. En masse af den tilgang, vi havde med Evil Dead – aldrig VFX, alt i kameraet. Det er en meget “old school” tilgang til filmproduktion. Vintage linser… det er meget lig den oprindelige film,” forklarede Alvarez endvidere til podcastet.

Mark Burnham er castet i rollen som “rollator” Leatherface.

 

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.