MovSer

All about movies and series

Ugens trailer: Se Anders W. Berthelsen som Bamse! Ugens trailer: Se Anders W. Berthelsen som Bamse!
Filmen, som får premiere den 28. august i år, er instrueret af Henrik Ruben Genz, som også har skrevet manuskriptet i samarbejde med Bo... Ugens trailer: Se Anders W. Berthelsen som Bamse!

Foto: Avisen.dk

Så er der endelig trailer nyt fra Henrik Ruben Genz’ spændt imødesete såkaldte ´biopic´ omkring den folkekære sanger Bamse.

´BAMSE´ er en hyldest til den folkekære danske musiker, der har givet danskerne klassikere som ”Vimmersvej”, ”Hvorfor går Louise til bal” og ”I en lille båd der gynger”. Bag det lune smil og smækbukserne, gemmer der sig imidlertid en fortælling om en mands livslange stræben efter anerkendelse og kærlighed.

Filmen, som får premiere den 28. august i år, er instrueret af Henrik Ruben Genz, som også har skrevet manuskriptet i samarbejde med Bo Hr. Hansen. Med varme, humor og de fantastiske sange fra et legendarisk bagkatalog, fortæller filmen om Flemming Bamse Jørgensens ukendte og rørende livshistorie.

Flemming Bamse Jørgensen bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret. Flemmings adoptivfar ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til faderens skuffelse vælger Flemming musikken og bliver frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv. BAMSE er et varmt og menneskeligt drama, der med Bamses største hits som lydtæppe fortæller hans rørende livshistorie.

Anders W. Berthelsen ER Bamse
Anders W. Berthelsen har haft mange store roller i karrieren, men rollen som Flemming Bamse Jørgensen må betragtes som en af hans største udfordringer som skuespiller og et af karrierens højdepunkter. Foruden ham medvirker Johanne Louise Schmidt som Bamses hustru Käte, Lars Ranthe som manageren John Madsen, Henrik Birch som Flemmings far samt Signe Egholm Olsen, Brian Lykke og Charlotte Bøving i øvrige markante roller.

Med BAMSE er Henrik Ruben Genz tilbage i Aarhus, når historien om Flemming Bamse Jørgensen udfoldes. Genz har tidligere lavet film som FRYGTELIG LYKKELIG, ERNA I KRIG og GUD TALER UD, og filmen vil stensikkert blive en dansk klassiker i stil med Ole Bornedals John Mogensen film ´Så længe jeg lever´ fra 2018.

Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er BAMSE optaget i Aarhus-området, hvor Flemming Bamse Jørgensen boede hele sit liv. BAMSE er produceret af Nimbus Film, Uppercut Media og Ja Film v/ producere Bo Ehrhardt, Jan Frifelt og Lise Jørgensen. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut v. Markedsordningen, Den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution. Filmen vil senere kunne ses på TV 2 og TV 2 Play.

TRAILERTID:

Om Flemming Bamse Jørgensen:

Flemming Bamse Jørgensen står i dag som et af de største danske musiknavne nogensinde. Han blev 63 år og var en del af den danske musikscene i over 35 år. Han var bedst kendt som forsanger i Bamses Venner og vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1980 med nummeret ”Tænker altid på dig”. Hans musikalske arv tæller store hits som ”Vimmersvej”, ”I en lille båd der gynger”, ”Jeg har kun tre tænder”, ”Jeg elsker kun dig” og ”Hvorfor går Louise til bal?” Han har solgt over 3,5 mio. albums og døde i 2011, hvor han efterlod sig hustruen Käte og børnene Tine og Theis.

Han udtalte sig til Berlingske Tidende i 2009 ugeneret omkring sin barndom:

»Min mor var efter alt at dømme prostitueret i Randers og boede sammen med de andre prostituerede i Randers’ svar på Istedgade.

Fire dage efter fødslen indleverede hun mig på et børnehjem i Hadsten. Jeg så hende aldrig igen. Min far kendte jeg heller ikke.

Han var vist nok en doven mand, der ikke lavede alverden.

Da jeg var otte uger gammel, blev jeg hentet af et velhavende grosserer-ægtepar fra Viby, der ikke kunne få børn. De valgte efter sigende det grimmeste og mest skravlede barn af dem alle. Jeg havde en lang tynd hals og var på det tidspunkt frygtelig underernæret.

Faktisk var jeg så tynd, at min adoptivfar nægtede at kalde mig »Bjørn«, som han ellers havde ønsket, jeg skulle hedde til mellemnavn.

Han syntes simpelthen, jeg var for lille til at bære det. Ironisk når jeg nu hedder Bamse.

Det har jeg grinet af mange gange siden.« »Man må sige, jeg er kommet efter det« Siden han var 18 år, har han ikke vejet under 100 kilo. For nogle år siden var han endda oppe at runde 169 kilo. Det var der, han blev berømt på at tabe 50 kilo ved at droppe de daglige tre liter sødmælk og i stedet drikke Cocio Light og undvære smørret på brødet.

Foto: Avisen.dk

Den med Cocio ‘en får læserne lige igen, for tilbage i 2002 hævdede Bamse nemlig at ved at indtage hele tre liter Cocio Light om dagen, kunne der tabes adskillige overfødelige kilo:

Flemming »Bamse« Jørgensen fik dengang store problemer fra Miljøorganisationen Noah, men var dog bedøvende ligeglad med miljøgruppens kritik. For han hævdede dengang hårdnakket, at han havde tabt sig fra 165 kilo til 115 kilo ved igennem et år at drikke Cocio light. Genlæs et famøst interview her, som B.T. den 9. marts 2002 oprindeligt udgav:

Er det rigtigt, at du gennem et år kun har drukket Cocio?

»Nej, jeg har sgu da også spist lidt mad!« »Jeg havde besluttet mig for at slanke mig lidt, for fjedrene i badevægten sprang hele tiden, og de er sgu dyre, sådan nogle. Så gik jeg op og snakkede med en diætist, jeg kender, og så sagde jeg: »Hvad skal jeg stille op, jeg drikker jo alle de her liter mælk hver dag, og jeg spiser al den her mad?« Så sagde hun: »Hvis du nu i stedet for at drikke mælk drak Cocio Light, så skal du bare se, så går det hele meget bedre.«

Og så drak jeg masser af Cocio Light i stedet for, og så spiste jeg på en lidt anden måde, og så tabte jeg 50 kilo,« fortæller Flemming »Bamse« Jørgensen, der medgiver, at han også spiste mindre mængder mad end før.

Det var folk fra Cocio, der sidenhen kontaktede ham i håb om at tilbyde ham en rolle i en reklamefilm, da de blev klar over hans hang til Cocio Light. Ideen blev dog senere droppet, da der ikke kunne føres bevis på “slankemidlet”.

Selv om Bamse i løbet af det sidste år har drukket i alt 1.085 liter Cocio Light, synes han stadig, at de smager »fremragende«.

Bamse afviser, at han er sponsoreret af Cocio, men der falder dog alligevel en gratis kakaomælk af i ny og næ fra chokolademælksproducenten fra Esbjerg.

Lad os håbe dette også bliver inkluderet i filmen, som også får fornøjelsen af at kunne præsentere selveste Jørgen Mylius som Jørgen De Mylius og Jacob Haugaard i den sikkert Robert-og Bodil belønnede birolle som Pølsemanden på Banegårdspladsen!

Foto: Tv2Østjylland.

Spread the love

Kasper

Professionel film nørd og selvlært skribent.

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.